Bram van Egmond

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Barendrecht

logo   barendrecht-klein

 Afgelopen zaterdag maakte Rijnsburgse Boys dan eindelijk de sprong naar het welbekende linker rijtje, de hoogste klassering van dit seizoen tot nu toe. Bij opnieuw een overwinning, welke dan de vierde op rij zou zijn, èn gunstige uitslagen op de andere velden, zou Rijnsburgse Boys komende zaterdag zelfs een Top-vier klassering kunnen gaan noteren. Het zal daarvoor wel moeten afrekenen met Barendrecht. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Traditioneel heeft de formatie van Niek Oosterlee namelijk behoorlijk veel moeite met de stugge ploeg van trainer Jack van den Berg. Het taaie rood-witte verdedigingsblok blijkt voor de Rijnsburgers een behoorlijk struikelblok. Drie seizoenen Topklasse leverden op de Middelmors twee nederlagen (2-3 en 1-3) en een bloedeloos gelijkspel (0-0) op.
Toch is het de vraag of de Barendrechters met het nodige zelfvertrouwen naar Rijnsburg zullen afreizen. De vijf gespeelde competitiewedstrijden na de winterstop leverden vier nederlagen en slechts één overwinning op (afgelopen zaterdag, 3-1 winst op Noordwijk). Zo werden de twee thuiswedstrijden tegen de twee ex-koplopers met 0-1 verloren door een heel vroeg doelpunt (in de derde minuut tegen Kozakken Boys) en een heel laat doelpunt (in de blessuretijd tegen IJsselmeervogels). Ook het thuisduel tegen debutant ONS BOSO Sneek leverde enkel tegentreffers op: 0-2. Tenslotte was de uitwedstrijd tegen FC Lisse niet alleen de slechtste wedstrijd tot nu toe, het leverde ook de grootste nederlaag van dit seizoen op (5-1).
Eerder dit seizoen speelde Rijnsburgse Boys in Barendrecht beslist geen slechte wedstrijd. Het betere Rijnsburgse combinatievoetbal verloor het echter wel van het scherp counterende Barendrecht, de nummer twee van de Topklasse van vorig seizoen. Christian Opschoor beloonde zichzelf in zijn invalbeurt met een doelpunt: 1-0. Komende zaterdag zal dat in ieder geval niet gebeuren. Een aantal weken geleden speelde hij zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Daags na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels vertrok hij met zijn gezin naar Zuid-Afrika waar zijn vrouw tijdelijk aan het werk gaat. Volgend seizoen zal hij weer aansluiten bij de selectie van Barendrecht.
foto (13)
Rijnsburgse Boys is dit seizoen voor Barendrecht een open boek. Wekelijks bezoekt de wedstrijdanalist van Barendrecht de competitiewedstrijd van de Rijnsburgers. De tegenstander van Rijnsburgse Boys speelt namelijk altijd één week later tegen Barendrecht. Maar dat staat natuurlijk niet garant voor een overwinning. Zo ziet Arie de Haan wekelijks IJsselmeervogels spelen tegen de komende tegenstander van Rijnsburgse Boys. De kansloze nederlaag van Rijnsburgse Boys van een aantal weken geleden aan de rode kant van de Westmaat leert dat veel informatie over een tegenstander niet alles zegt….
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort, die voor de tweede keer dit seizoen op de Middelmors fluit. Zijn eerste wedstrijd betrof het duel tegen IJsselmeervogels waarin hij, naast drie gele kaarten voor Rijnsburgse Boys, ook een rode kaart gaf aan Jeroen Hessing. De verdediger mocht tien minuten na zijn invalbeurt vertrekken. Afgelopen week was het waarschijnlijk schrikken voor de arbiter uit Deventer. In de tussenbalans met scores die de scheidsrechters uit de Topklasse tot nu toe behaald hebben, staat hij namelijk op plaats twaalf. Dit is net boven de onderste vier plaatsen die aan het eind van het seizoen degradatie betekenen. De afgelopen twee seizoenen was Wim Bronsvoort nog uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van de Topklasse
Clubgegevens Barendrecht
Opgericht: 1926 (onder de naam DETO, in 1930 veranderd in Barendrecht)
Erelijst:
Afdelingskampioen Hoofdklasse B in 1998
Kampioen Hoofdklasse A in 2010
Shirt: wit met rode kraag en rode baan op mouwen
Broek: rood
Kousen: rood
Wapenfeiten Barendrecht in de Topklasse
2012 – 2013 2e plaats Topklasse
2011 – 2012 12e plaats Topklasse
2010 – 2011 9e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2013-2014
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 1-0
Rijnsb.Boys-Barendrecht:  –
2012-2013
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 0-0
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 1-3
2011-2012
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 0-2
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 0-0
2010-2011
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 1-3
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 2-3
Totaalscore in Topklasse 2010-2014
7 wedstrijden
2 overwinningen
2 gelijke spelen
3 nederlagen
8 doelpunten voor en 8 doelpunten tegen
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Barendrecht is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.