Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ASWH

Na de waardeloze 2-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels zijn we inmiddels toe aan de achtste competitiewedstrijd van seizoen 2021-2022, thuis tegen ASWH. Het team van trainer Rogier Veenstra won zaterdag voor de eerste keer dit seizoen. In Hendrik-Ido-Ambacht werd Spakenburg met 3-1 verslagen. Mede door dit resultaat bezet ASWH na zeven wedstrijden de zeventiende plek op de ranglijst met vier punten, een positie die de ploeg aan het einde van het seizoen zou veroordelen tot degradatie naar de derde divisie.

Wel kansen, geen goals
De zevende competitiewedstrijd van Rijnsburgse Boys bracht niet het resultaat waarop gehoopt was. In Bunschoten-Spakenburg speelde Rijnsburg een goede wedstrijd maar vergat het doelpunten te maken. Alleen linksback Rob Zandbergen wist in de eerste helft met een prachtig afstandsschot de uitblinkende doelman Jaimy Schaap te passeren. Dat betekende 1-1, een stand die tot de negentigste minuut op het scorebord bleef staan, totdat de Vogels volkomen tegen de verhouding in de winnende treffer wisten te maken, nota bene uit de enige kans na rust. Rijnsburgs verloor daardoor met 2-1 in een wedstrijd waarin de scheidsrechter van dienst niet de meest gelukkige indruk maakte.

Drie gele kaarten kreeg Rijnsburgse Boys vanwege aanmerkingen op de leiding. En het begon allemaal met een assistent-scheidsrechter die meer oog voor een aanval had, en dan met name of het buitenspel was, dan voor de bal. Daardoor merkte ze niet op dat de bal de zijlijn was gepasseerd, waarna IJsselmeervogels uit een spaarzame aanval de 1-0 kon scoren. De kansen die Rijnsburg daarna kreeg, zijn op twee handen niet te tellen. Helaas ging de bal er niet in.

Thuis en uit
Door dit resultaat is er een groot verschil in resultaten in thuis- en uitwedstrijden ontstaan. In drie wedstrijden op sportpark Middelmors pakten de geel-zwarten negen punten. Het hoogtepunt was de heerlijke 2-0 overwinning op koploper Katwijk. Op vreemde bodem kwamen de Boys in vier wedstrijden niet verder dan drie punten. Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen werd met 3-0 gewonnen van GVVV. Maar daarna verloor Rijnsburg uit van Jong Sparta (3-1), HHC Hardenberg (2-1) en IJsselmeervogels (2-1). In al deze wedstrijden was er veel meer mogelijk geweest. Kortom: het spel van Rijnsburgse Boys is prima. Vaak was het genieten voor de supporters van het team. En dat de Uien ook uit kunnen winnen, bewezen ze in de bekerwedstrijd tegen Quick Boys, die een mooie 0-2 overwinning opleverde.

Tegen ASWH geldt dat de mannen van trainer Henk Wisman de ongeslagen status in thuiswedstrijden moeten zien vast te houden. Winst zou een lekkere opsteker zijn na de zure nederlaag van afgelopen zaterdag.

Clubgegevens ASWH
Opgericht
1 augustus 1929

Complex
Sportpark Schildman (kunstgras) in Hendrik-Ido-Ambacht

Erelijst
Afdelingskampioen op hoogste amateurniveau in 2001, 2002 en 2005
Zaterdagkampioen in 2005
Algeheel amateurkampioen in 2005
Amateursupercup in 2005 en 2014
Districtsbeker in 2006, 2014 en 2016

Clubkleuren
Wit-zwart

Trainer
Rogier Veenstra

Topscorer
Luuk Admiraal met 5 treffers

Wapenfeiten in tweede en derde divisie
2020-2021: niet afgemaakt seizoen tweede divisie
2019-2020: niet afgemaakt seizoen tweede divisie
2018-2019: 7e plaats derde divisie
2017-2018: 11e plaats derde divisie
2016-2017: 4e plaats derde divisie

Onderlinge resultaten in tweede divisie en derde divisie
2019-2020
ASWH-Rijnsburgse Boys: 1-2
Rijnsburgse Boys-ASWH: niet gespeeld
2016-2017
ASWH-Rijnsburgse Boys: 3-0
Rijnsburgse Boys-ASWH: 4-2

Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen ASWH in tweede divisie en derde divisie
3 wedstrijden 2 overwinningen 0 gelijke spelen 1 nederlaag 6 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen

Programma zaterdag 9 oktober 2021
Rijnsburgse Boys – ASWH (15.00 uur)

Overige wedstrijden
Jong Sparta -AFC
GVVV – HHC Hardenberg
Spakenburg – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – Katwijk
Scheveningen – Noordwijk
Jong FC Volendam – IJsselmeervogels
Quick Boys – TEC
De Treffers – Koninklijke HFC (op 10 oktober)

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ASWH is zaterdagavond te lezen op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.