Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ASV De Dijk


De wereld kan er zomaar ineens anders uit zien. Aan het begin van de maand oktober had Rijnsburgse Boys een verdraaid zwaar programma voor de kiezen. Nu is er in de Tweede Divisie geen matige tegenstander te vinden, maar zowel Katwijk, HHC Hardenberg als Kozakken Boys uit waren in de overtreffende trap, zo zag het er naar uit. Katwijk gaf ons meteen een pak op de broek, maar het herstel was formidabel. Wie had er vooraf op negen punten uit drie wedstrijden gerekend ? Alleen de echte ras-optimist. We mogen dan wel een prima selectie hebben, maar elke Ui had voor deze serie getekend. Dat tekenen bleek niet nodig. De goede serie verschaft de mannen van Mulders wat lucht, zonder dat we nu op onze lauweren kunnen rusten. De volgende tegenstander is er namelijk weer één van formaat, met heel wat bekende namen.
ASV De Dijk
ASV De Dijk, een fusieclub van Rood-Wit Amsterdam en ASV Schellingwoude, domineerde vorig seizoen de derde divisie op zondag. Westlandia bleef lang aan de Amsterdamse broekspijp hangen, maar het leed geen twijfel dat de Amsterdammers kampioen gingen worden. Topscorer Dennis Kaars had hier een flink aandeel in, maar wie de selectie van de hoofdstedelingen bekijkt ziet er wel meer oorzaken voor. Kevin Westmaas bijvoorbeeld, die zich na een haperend begin op de Middelmors onder Niek Oosterlee vast in de basis knokte. En Nick Kuipers speelde in het laatste jaar van Niek Oosterlee één seizoen bij de Uien. Aan de overkant, op Nieuw-Zuid, kennen ze Harry Zwarthoed en Maarten Woudenberg nog heel goed. Net als Jerginhio Sahadewsing, ex-Katwijk, een bekende naam. Om maar te zwijgen van Jack Tuyp en de uitstekende doelman Jeroen Verhoeven. Trainer Jochem Twisker kent de Middelmors ook goed. En ga zo maar door. Een feest der herkenning dus, alhoewel feest… dat moet nog maar blijken. Illustratief voor de tweede divisie is de onvoorspelbaarheid en ASV De Dijk doet daar vrolijk aan mee. Het boekte bijvoorbeeld een 6-1 winst tegen Achilles ’29, maar verloor ook thuis van HFC en FC Lisse. Zegt u het maar…
Ruimer in het velletje
Het ziet er naar uit dat Pieter Mulders binnenkort wat meer te kiezen heeft in de middenlinie. Wesley Goeman en de rap herstellende Marciano Aalders komen er weer aan. Maar wie rekende een maand geleden op de prima spelende Cagri Kodalak ? Een luxe ‘probleem’ dient zich voor de trainer aan. En hopelijk mogen we Jordy Strooker ook weer terug verwachten. Mulders gaf na afloop van het treffen in Werkendam al aan dat de komende weken misschien wel moeilijker worden dan de voorgaande. Met twee Amsterdamse clubs in het vooruitzicht zal het voor hem vertrouwd aanvoelen. Of het daarna prettig heeft aangevoeld laten we de tijd gewoon vertellen.
Clubgegevens
ASV De Dijk Oprichtingsdatum: 1 juni 1999 (Fusie Rood Wit-A en ASV Schellingwoude)
Sportpark
Sportpark Schellingwoude Schellingwouderdijk 220 1023 NL Amsterdam
Website
www.asvdedijk.nl
Tenue
Shirt: wit met rode en blauwe vakken
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer
Jochem Twisker
Topscorer
Tim Ruder met vier treffers
Wapenfeit ASV De Dijk in derde divisie zondag
2016-2017 Kampioen derde divisie zondag
Programma zaterdag 4 november 2017
Rijnsburgse Boys – ASV De Dijk (15.30 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – De Treffers
AFC – Katwijk
Barendrecht – Excelsior Maassluis
FC Lisse – GVVV
HHC Hardenberg – Jong Sparta
Kozakken Boys – TEC
IJsselmeervogels – Koninklijke HFC
FC Lienden – VVSB (op 5 november)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ASV De Dijk is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.