outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Ajax

 De amateurs van Ajax zijn zaterdag de tegenstander van Rijnsburgse Boys. De geelzwarten moesten verleden week na de nederlaag tegen Ter Leede de koppositie weer afstaan aan FC Lisse.
De Ajacieden wonnen vorige week met 1-0 van Katwijk en bleven daardoor voor de derde maal op rij ongeslagen. De ploeg van trainer Bob de Klerk is bezig aan een goed seizoen en staat momenteel met een zevende positie in de middenmoot op vijf punten achterstand van Rijnsburgse Boys.

Ajax werd dit seizoen versterkt met tien nieuwe spelers waarvan Mark Stuut – vanuit Rijnsburgs oogpunt – de meest opvallende naam is. Stuut maakte vorig seizoen deel uit van de selectie van Rijnsburgse Boys, maar kwam door een rugblessure geen competitiewedstrijd in actie. Ook van de Haarlem afkomstige Dustin Huisman is een opvallende nieuwkomer in de selectie van Ajax. Huisman is kort geleden geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal.

Dat Ajax een geduchte tegenstander is blijkt wel uit het feit dat het met name in uitwedstrijden goed presteert. Zo werd er bij Hoek (0-2), Quick Boys (0-2), Kloetinge (1-3) gewonnen en bij Noordwijk (1-1) gelijk gespeeld. Alleen DOTO bleek in eigen huis met 1-0 te sterk voor de Ajacieden.
Rijnsburgse Boys staat dus een zware wedstrijd in eigen huis te wachten.

Clubgegevens Ajax
Shirt: wit met een rode baan in het midden
Broek: wit
Kousen: wit met rode rand

Sportpark De Toekomst
Borchlandweg 16-18
1099 CT Amsterdam

Telefoon: 020-3119100
Website: www.ajaxzaterdag.nl

Onderlinge resultaten
Rijnsburgse Boys en Ajax stonden in het verleden slechts 2 keer tegenover elkaar. Dat was in het seizoen 1993-1994 in de eerste klasse A (de huidige hoofdklasse). Op 18 september 1993 won Rijnsburgse Boys in Amsterdam met 0-1 van Ajax dankzij een doelpunt van Leon Vonk in de zesde minuut. De wedstrijd in Rijnsburg eindigde op 12 maart 1994 in 1-1. Na één minuut spelen kwam de geelzwarten al met 1-0 voor door een doelpunt van Raymond Buis. Drie minuten na rust maakte Ajax de gelijkmaker.

Conclusie
Op basis van de vorige twee ontmoetingen hebben de Rijnsburgers een beter onderling resultaat.
Het zijn slechts statistische gegevens, want Ajax is en blijft een geduchte tegenstander.

Programma zaterdag 19 november 2005
Rijnsburgse Boys – Ajax (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden
ARC – Kloetinge
DOTO – Capelle
Excelsior Maassluis – Ter Leede
Katwijk – Quick Boys
Noordwijk – FC Lisse
Scheveningen – Hoek