Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – AFC


Na een weekje zonder competitievoetbal neemt Rijnsburgse Boys het op tegen de kampioen van vorig seizoen, AFC. Het team van trainer Ulrich Landvreugd kwam afgelopen zaterdag wel in actie. Het won in Veenendaal met 1-3 van GVVV.
AFC speelde de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen ook al tegen GVVV. In Amsterdam moest AFC toen genoegen nemen met een puntje. Omdat AFC in januari volgend jaar 125 jaar bestaat, werd het duel met GVVV vervroegd. De overwinning op GVVV zorgde ervoor dat AFC op de ranglijst steeg. Het passeerde Rijnsburgse Boys en staat nu met 17 punten uit 9 wedstrijden op de tweede plaats. Van de 17 punten werden er twaalf op vreemde bodem behaald.

Vol aan de bak
Rijnsburgse Boys genoot dus van een weekend rust en weet dat het tegen AFC vol aan de bak moet. Vorig seizoen werd thuis met 2-6 verloren en kreeg de sympathieke ex-Rijnsburgse Boys-speler Raily Ignacio een publiekswissel en een staande ovatie. Het was het jaar dat AFC terecht kampioen van de tweede divisie werd.
Eerder dit seizoen liep de ploeg tegen een zware 5-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels op. Ignacio zei toen dat AFC geen kampioensploeg heeft. De laatste weken laat AFC echter duidelijk zien dat zij weer de grote favoriet voor de titel is. Rijnsburgse Boys had vorig seizoen misschien te veel ontzag voor de Amsterdammers. Iets waar AFC handig gebruik van maakte. Niek Oosterlee (trainer van GVVV) zei het afgelopen zaterdag mooi: “In de eerste helft hadden we niets te vertellen. We hadden te veel ontzag voor AFC en speelden met poep in de broek.”

AFC-trainer Ulrich Landvreugd vond dat AFC uitstekend voetbalde: “Dit was dicht bij topniveau, de tegenstander kwam er haast niet aan te pas.” Aanvoerder Milan Hoek (AFC) vond de overwinning meer dan terecht: “In de eerste helft waren we heer en meester, helaas gaan we pas voetballen als het echt nodig is maar dit is echt een dikverdiende overwinning.”
Tweede helft
Rijnsburgse Boys speelde de laatste competitiewedstrijd tegen HHC Hardenberg met 3-3 gelijk. In de eerste helft was Rijnsburg te slordig aan de bal en kwam het zelfs drie keer op achterstand. In de tweede helft zag het voetbal er veel beter uit en was er na de gelijkmaker kans op een overwinning. Wie Rijnsburgse Boys een beetje volgt, weet dat de tweede helft altijd beter is dan de eerste… AFC begint altijd uitstekend aan een wedstrijd. Daarom mijn advies aan Rijnsburgse Boys: de wedstrijd begint na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Clubgegevens AFC
Oprichtingsdatum: 18 januari 1895
Sportpark
Sportpark Goed Genoeg
De Boelelaan 50
1082 LR Amsterdam
Website
www.afc.nl
Erelijst
Kampioen tweede divisie in 2019
Kampioen topklasse zondag in 2014
Kampioen hoofdklasse A zondag in 2010
Tenue
Shirt: rood
Broek: zwart
Kousen: rood
Trainer
Ulrich Landvreugd
Topscorer
Yordi Teijsse met tien treffers (is daarmee ook topscorer van de tweede divisie)
Wapenfeiten AFC in tweede divisie en topklasse zondag
2018 – 2019 1e plaats tweede divisie
2017 – 2018 12e plaats tweede divisie
2016 – 2017 11e plaats tweede divisie
2015 – 2016 6e plaats topklasse zo
2014 – 2015 10e plaats topklasse zo
2013 – 2014 1e plaats topklasse zo
2012 – 2013 11e plaats topklasse zo
2011 – 2012 10e plaats topklasse zo
2010 – 2011 4e plaats topklasse zo
Onderlinge resultaten in tweede divisie
2018-2019 Rijnsburgse Boys – AFC: 2-6 AFC – Rijnsburgse Boys: 2-0
2017-2018 Rijnsburgse Boys – AFC: 1-0 AFC – Rijnsburgse Boys: 1-1
Programma zaterdag 26 oktober 2019
Rijnsburgse Boys – AFC (15.30 uur)
Overige wedstrijden
De Treffers – IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis – ASWH
GVVV – Noordwijk
Jong FC Volendam – Koninklijke HFC
Jong Sparta – HHC Hardenberg
Kozakken Boys – Katwijk
Quick Boys – Scheveningen
Spakenburg – TEC
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
FOX Sports zal het duel rechtstreeks uitzenden op televisie. Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.