Piet Kralt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ADO’20

Nu de competitie een paar rondes oud is, kun je een beetje kijken waar je als team staat. Dat las u al in de voorbeschouwing van vorige week. Na de 1-4 van afgelopen zaterdag tegen GVVV kan Rijnsburgse Boys in elk geval beginnen met voorzichtig naar boven te kijken. Dat zijn de Boys ook aan hun stand verplicht. Als we niet te veel wedstrijden krijgen zoals Spakenburg uit kan het best wel eens een mooie competitie worden. Zolang we maar niet vergeten dat in deze tweede divisie zo ongeveer iedereen van iedereen kan winnen. Je speelt niet zo maar op dit niveau, ook niet als je pas net gepromoveerd bent. Dat moet Rijnsburgse Boys maar goed in de oren knopen met ADO ’20 als tegenstander.

Geen resultaten in het verleden
Wat valt er voor te beschouwen over een tegenstander waartegen we nog nooit om ’t echie speelden? Resultaten uit het verleden zeggen niks over de toekomst, maar geen resultaten zeggen nog minder. In de annalen zijn we wel wat vriendschappelijke wedstrijden tegen de ploeg uit Heemskerk tegengekomen. Rijnsburgse Boys trok daarbij meestal aan het langste eind en er zat ook wel eens een gelijkspelletje tussen. Maar voordat u denkt dat het een makkie wordt zaterdag: de Heemskerkers staan boven de Boys (weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar toch…). En ADO ’20 kan ook doelpunten maken. Bij Scheveningen zijn ze daar inmiddels achter. Vorige week won ADO ’20 net als Rijnsburg met mooie cijfers: 4-1.

Om nog een indicatie te geven van de kracht van Aanhouden Doet Overwinnen (daar staat de afkorting ADO voor): vorig jaar werd de ploeg met vlag en wimpel kampioen in de derde divisie. Onze Noordwijkerhoutse vrienden van VVSB bleven nog lang in de buurt, maar waren uiteindelijk toch geen partij en de andere ploegen waren al veel eerder afgeschud.

Bijna een derby
ADO ’20 is een ploeg uit Heemskerk. Dat ligt niet ver van Rijnsburg in het Kennemerland. Het is dat het Noordzeekanaal er tussen ligt, anders zou je bijna van een derby kunnen spreken. Zoiets als Koninklijke HFC maar dan nog net iets verder. Heemskerk lijkt in sommige opzichten wel een beetje op Rijnsburg. Een dorp vlak achter de kust, waar van oudsher veel mensen hun brood verdienen met de bloementeelt. Veel relatief kleinschalige bedrijven, waar vaak nicheproducten worden geteeld, zoals agapanthus en nerine. Maar dat heeft natuurlijk niets met voetballen te maken…

Hoe dan ook, de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ADO ’20 zou best wel eens een mooie pot kunnen worden. Met twee ploegen die willen voetballen. En volgens Bartjens en allerlei andere deskundigen zou Rijnsburgse Boys de favoriet moeten zijn. Laten we hopen dat de Boys die favorietenrol waarmaken.

Clubgegevens ADO’20 (Aanhouden Doet Overwinnen 1920)

Opgericht: 15 mei 1920 

Sportpark
Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4C
1968 KN Heemskerk     

Erelijst
Kampioen Derde Divisie Zondag: 2023
Kampioen Hoofdklasse: 2012, 2017
Winnaar Super Cup amateurs: 2001
Winnaar KNVB beker voor amateurs: 2001
Winnaar Districtsbeker West I/II: 1989 (I), 1999, 2001 (II)

Tenue
Shirt: wit met blauwe verticale streep 
Broek: zwart
Kousen: blauw-wit gestreept

Trainer
Roy van der Mije

Topscorers
Jilani Helder en Milan Zonneveld met twee treffers

Wapenfeiten ADO’20 in derde divisie en hoofdklasse
2022 – 2023   1e plaats derde divisie zondag
2021 – 2022   3e plaats derde divisie zondag 
2018 – 2019   8e plaats derde divisie zondag
2017 – 2018   7e plaats derde divisie zondag 
2016 – 2017   1e plaats hoofdklasse zondag 
2015 – 2016   6e plaats hoofdklasse zondag 
2014 – 2015 14e plaats derde divisie zondag
2013 – 2014   8e plaats derde divisie zondag
2012 – 2013   2e plaats derde divisie zondag

Programma zaterdag 16 september 2023
Rijnsburgse Boys – ADO’20 (15.00 uur)

Overige wedstrijden
HHC Hardenberg – Jong Almere City
FC Lisse – Jong Sparta
Scheveningen – De Treffers
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
ACV – Noordwijk
AFC – Quick Boys
Koninklijke HFC – GVVV
Katwijk – Spakenburg

Stand Betnation Divisie

Tickets
Vanaf dit seizoen worden geen papieren tickets meer verkocht voor de thuiswedstrijden van Rijnsburgse Boys. Bezoekers kunnen voortaan alleen nog digitaal een kaart kopen via de Ticketshop van Rijnsburgse Boys op internet. Ga naar rijnsburgseboys.nl/tickets.

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen van deze wedstrijd zijn live te volgen via twitter.com/vvrbb en instagram.com/rijnsburgse_boys

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ADO’20 is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.