gerard

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Achilles’29


Het ooit zo trotse Achilles ’29 staat aan de vooravond van degradatie. Met nog vier wedstrijden te gaan, is zelfs het bereiken van de een-na-laatste plaats, waar De Dijk nu bivakkeert, onmogelijk geworden. Ook al is die plek op de ranglijst ook goed voor rechtstreekse afdaling naar de derde divisie. Wat zou dat doen met een ploeg die niets meer te verliezen heeft en de verre uitreis naar Rijnsburg moet maken? Is er berusting, vermoeidheid en lusteloosheid? Of is er toch nog een sluimerende ambitie om de laatste wedstrijden van het seizoen te vlammen? Als het aan trainer Arno Arts ligt, met al zijn ervaring en zijn mooie palmares, gaat Achilles ’29 er deze wedstrijd tegen de Uien vol op.
Hoge klassering
Voor de Uien is er nog wel wat te bereiken. Namelijk een zo hoog mogelijke klassering. Er zijn nog 12 punten te verdienen, wat het totaal op 58 kan brengen aan het einde van het seizoen. Voor nu zou dat goed zijn voor een derde plaats. En Rijnsburg speelt van de ploegen boven zich op de ranglijst nog tegen Barendrecht en GVVV. Deze twee fameuze tegenstanders wachten in die volgorde na de wedstrijd tegen Achilles ’29. Punten pakken in die wedstrijden geeft goede richting aan de doelstelling, maar dan moet eerst Achilles ’29 aan de zegekar worden geboden. Of dat makkelijk is, is nog maar de vraag.

Na afgelopen zaterdag hebben de geelzwarte strijders van Middelmors zeker wat goed te maken. Voor zichzelf, maar zeker ook voor het publiek. De vele meegereisde supporters naar FC Lisse kregen een uitermate zwak Rijnsburg te zien, dat het overgrote deel van de wedstrijd helemaal niet de indruk maakte om nog voor de bovenste zes plaatsen te willen strijden. De Rijnsburgse doelpunten in de tweede helft kwamen veel te laat om het tij nog te keren. Dat Rijnsburg nog zesde staat, is uitsluitend te danken aan de drie ploegen onder ons op de ranglijst, die alle drie niet verder dan een gelijkspel kwamen. Anders was het een beschamende tuimeling van plek 6 naar plek 9 geworden.
Positieve trend
Tegen Achilles ’29 moet de positieve trend weer worden teruggevonden. Een selectie in goeden doen moet die klus kunnen klaren. Geloof in eigen kunnen, scherp in de duels, kort in de dekking en snel en zuiver in de omschakeling. En als belangrijkste, trefzeker voor de goal! De vraag is of Achilles, de Griekse vrijwel onoverwinnelijke godenzoon, zich makkelijk naar de slachtbank zal laten leiden. Na de 1-2 overwinning van de Uien op 16 december van het vorige jaar (met goals van Goeman en Tillema), verloor Achilles ’29 vijftien competitiewedstrijden op rij. Het mag niet gebeuren dat die reeks juist in Rijnsburg doorbroken wordt…
Clubgegevens Achilles’29
Oprichtingsdatum: 1 juni 1929
Erelijst
Algemeen amateurkampioen in 2012
Algemeen kampioen zondagamateurs in 2012 en 2013
Kampioen topklasse zondag in 2012 en 2013
Winnaar supercup in 2011 en 2012
Winnaar landelijke amateurbeker KNVB in 2011
Winnaar districtsbeker KNVB Oost in 2008 en 2011
Tenue
Shirt: zwart/wit verticaal gestreept
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer
Arno Arts
Topscorers
Niek Versteegen met zeven treffers (inmiddels vertrokken) en Niels Wouters met vijf treffers
Wapenfeiten Achilles’29 in Jupiler league, topklasse zondag en tweede divisie
2016 – 2017 20e plaats Jupiler league
2015 – 2016 15e plaats Jupiler league
2014 – 2015 18e plaats Jupiler league
2013 – 2014 20e plaats Jupiler league
2012 – 20131e plaats topklasse zondag
2011 – 20121e plaats topklasse zondag
2010 – 20112e plaats topklasse zondag
Onderlinge resultaten
In het seizoen 2007/2008 speelden Rijnsburgse Boys (als winnaar districtsbeker KNVB West II) en Achilles’29 (als winnaar districtsbeker KNVB Oost) op Middelmors tegen elkaar in de strijd om de landelijke amateurbeker. Rijnsburgse Boys won met 2-0 (Raymond Kolder en Martijn Gootjes scoorden) en werd daarmee de winnaar van de landelijke amateurbeker KNVB. Eind juli 2013 oefenden beide clubs tegen elkaar in Groesbeek. Beide ploegen scoorden éénmaal in de tweede helft: 1-1 werd daardoor de eindstand.
Tweede divisie
2017-2018
Achilles’29 – Rijnsburgse Boys: 1-2
Rijnsburgse Boys – Achilles’29: ?-?
Programma zaterdag 5 mei 2018
Rijnsburgse Boys – Achilles’29 (15.30 uur)
Overige wedstrijden
AFC – Barendrecht
FC Lienden – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – GVVV
Jong Sparta – Koninklijke HFC
Katwijk – De Dijk
VVSB – Excelsior Maassluis
IJsselmeervogels – FC Lisse
De Treffers – TEC (op 6 mei)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Tevens is er een extra lange uitzending van RTV Katwijk Sport.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Achilles’29 is zaterdagavond laat te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.