outhands

Voorbeschouwing: poulewedstrijden districtsbeker

 Met een fluitsignaal van scheidsrechter Cees van Duijn gaat zaterdag 22 augustus het seizoen 2009-2010 officieel van start met een districtsbekerwedstrijd tegen Vitesse Delft. Een goede serieuze graadmeter voor Niek Oosterlee en de zijnen. De club uit Delft, die in 1975  al eens opzien baarde door naar de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys per vliegtuig te reizen, speelt de laatste jaren in de eerste klasse waarin het afgelopen seizoen vlak onder Voorschoten ’97 op de vijfde plaats eindigde. Trainer Chris Treling, voormalig prof bij ADO Den Haag, zal aan het begin van zijn 2e seizoen bij Vitesse Delft graag een goed resultaat neerzetten. Alhoewel verlies niet direct funest voor het bereiken van de volgende ronde van het toernooi hoeft te zijn. De nummers twee van iedere poule gaan eveneens over naar de knock-out-fase van het toernooi. De laatste keer dat de Rijnsburgers en Delftenaren elkaar in competitieverband tegen kwamen was in het seizoen 2006-2007. Na een 2-1 overwinning in Rijnsburg trokken de Boys in Delft met 2-6 aan het langste eind. De wedstrijd wordt zaterdag a.s. gespeeld op het Sportpark Tandhof Zuid (Henk van Riessenlaan 2, 2626 AB) in Delft, aanvang 14.30 uur. Let op: de A13 is tussen Den Haag en Delft richting Rotterdam afgesloten. Een omleidingroute is middels de letter ”D”  aangegeven via de A4 en N470.

 De daarop volgende poulewedstrijden speelt Rijnsburgse Boys op de eigen Middelmors. Dinsdag 25 augustus komt TOGB uit Berkel en Rodenrijs op bezoek. De wedstrijd begint om 18.45 uur. De tijd dat Tim Vincken deel uitmaakte van de TOGB-selectie ligt er weer enkele jaren achter ons. Maar wellicht is de huidige Feyenoorder geïnteresseerd in een partij voetbal tussen – met alle respect – bloemen- en groenteboeren. Alvorens het team van trainer Danny Molendijk de competitie opent op zondag 6 september tegen RKAVV is er voor de bezoekers een unieke kans om geschiedenis te schrijven in dit bekertoernooi.

 Gelet op de KNVB-beker-verplichtingen van Rijnsburgse Boys wordt de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker gespeeld op dinsdagavond 1 september (aanvang 18.45 uur). Het Haagse HVV is dan de tegenstander. De Koninklijke Haagse Cricket & Voetbal Vereniging promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 1e klasse bij de zondagamateurs. De “bats” zullen deze avond thuis worden gelaten, alleen de kicksen zullen een rol spelen. Saillant detail is dat stijl en traditie bij deze vereniging nog steeds een grote rol spelen. Zo is lid worden alleen mogelijk wanneer de Ballotagecommissie van de vereniging een positief oordeel afgeeft. Aan trainer Kees Mol en zijn manschappen de uitdaging een historische uitoverwinning te boeken.

Op papier mag Rijnsburgse Boys dan de gedoodverfde favoriet in deze poule zijn, datzelfde papier is ook nog steeds geduldig. Zoals zo vaak dit seizoen zijn de geel-zwarten de te kloppen ploeg, iets wat de status van regerend landskampioen bij de zaterdagamateurs nu eenmaal met zich meebrengt. Rijnsburgse Boys begint het seizoen niet alleen met een goed elftal op het veld en een prima bankbezetting. Ook de gevulde ziekenboeg is van topklasse-niveau met spelers als Dennis Groot en Martijn Gootjes. Gelukkig is voor beide spelers het einde van het blessureleed in zicht. Op papier althans – en dat is geduldig.