Nico Glasbergen

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys

onsbososneek

Voor de achtste competitiewedstrijd reist de formatie van Niek Oosterlee naar Sneek. ONS Boso Sneek, inmiddels alweer voor het derde jaar Topklasser, ontvangt de Uien aanstaande zaterdag om er om 15:00 uur af te trappen. ONS Boso Sneek is een stabiele Topklasser geworden en weet bij tijd en wijle verrassende uitslagen neer te zetten. Met een al enkele jaren vrij stabiel spelersbestand maken de Snekers het met de regelmaat van de klok tegenstanders erg lastig. Na enkele jaren Harkemase Boys houden nu zij de Friese eer hoog, door middel van respectievelijk een tiende en twaalfde positie in de eindklassering. Tot op heden laten de Friezen een seizoen zien zoals we dat van ze kennen: wisselvallig, maar nooit voorspelbaar.
Vorig seizoen speelde Rijnsburgse Boys een matige wedstrijd in Sneek. Met minimaal zeven andere spelers dan aanstaande zaterdag het geval zal zijn (toen begonnen o.a. Breinburg, Ali, Van den Boogaart, Van de Leuv en Westmaas in de basis) hadden de Uien het lastig. Een benutte pingel van Chris de Wagt was voldoende voor de zege, met de minimale marge: 1-0. Het zal een terugreis in mineur zijn geweest voor geel-zwart, wat tot op dat moment nimmer een wedstrijd van ONS Boso Sneek had verloren. Ook twee ‘rode’ spelers maakten toen hun opwachting: Sardar en Van Eeuwijk zullen er zeker niet bij zijn. ONS Boso Sneek heeft in Yumé Ramos de goalgetter. Met vijf treffers staat de ex-speler van Alcides, Spakenburg en WKE bijvoorbeeld op gelijke hoogte met Raily Ignacio. Ook gifkikker Martijn Rosenburg weet regelmatig te scoren, als je de lijsten van de laatste seizoenen bekijkt.
Rijnsburgse Boys speelde inmiddels drie keer achter elkaar gelijk. Niet tegen de minste tegenstanders, maar om slagen te maken zullen de Uien weer een keer moeten gaan winnen. Om te beginnen aanstaande zaterdag tegen een ONS Boso Sneek dat geen uitgesproken ’thuisploeg’ heeft. De al eerder gememoreerde onvoorspelbaarheid blijkt uit de uitslagen: ook uit tegen grote namen weten de Snitsers wel eens te winnen. Het zal overigens weer eens een wedstrijd op kunstgras zijn: toevalligerwijze speelden de Uien de laatste zes wedstrijden op natuurgras! Het verleden wees al uit dat dit voor de resultaten niets uitmaakt. De instelling des te meer. Rijnsburgse Boys pleegde de laatste serie verre uitwedstrijden niet altijd de juiste – lees: 100% – spirit te brengen. Het pittoreske Sneek is een mooie plek om daar eens mee af te rekenen. Zeker omdat je toch al zo’n eind in de bus moet zitten… kan je er beter wat van maken!
Scheidsrechter bij de wedstrijd is de heer S. Dröge uit Zuidlaren.
Voor de vaste getrouwen die de mooie reis naar Sneek gaan maken: de A44 is aanstaande zaterdag afgesloten. Iets om rekening mee te houden…

Foto: Hans Heemskerk

Foto: Hans Heemskerk


Clubgegevens ONS Boso Sneek
Opgericht: 4 april 1932 (Christelijke voetbalvereniging Oranje Nassau Sneek)
Erelijst
Afdelingskampioen Hoofdklasse C: 2006 en 2013
Winnaar Distritsbeker Noord: 2014
Shirt: oranje met blauwe baan van hals tot heup
Broek: wit
Kousen: blauw
Wapenfeit ONS Boso Sneek in Topklasse
2014-2015  12e plaats Topklasse
2013-2014  10e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015
ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 1-0
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 2-0
2013-2014
ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 4-0
Totaalscore in Topklasse
4 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijke spelen
1 nederlaag
Doelsaldo: 10 voor en 3 tegen
Totaalscore in Topklasse in Sneek
2 wedstrijden
1 overwinning
0 gelijke spelen
1 nederlaag
Doelsaldo: 4 voor en 3 tegen
Onderlinge resultaten om het Zaterdagkampioenschap
2005-2006
ONS Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Sneek: 1-1
Totaalscore Zaterdagkampioenschap
2 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 5 voor en 3 tegen
Programma zaterdag 10 oktober 2015
ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys (aanvang: 15.00 uur)
Overige wedstrijden
Barendrecht – Capelle
FC Lisse – Spakenburg
GVVV – RVVH
HHC Hardenberg – SteDoCo
Katwijk – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – DVS ’33 Ermelo
IJsselmeervogels – Scheveningen
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.