outhands

Voorbeschouwing OHVV – Rijnsburgse Boys (districtsbeker)

 Dit jaar kon, in tegenstelling tot vorig seizoen, de winterstop zijn naam geen eer aan doen. Komend weekend, het moment waarop de bal weer gaat rollen, lijkt het wel (tijdelijk) kouder te worden. Hele andere omstandigheden dus dan de Spaanse zon waar veel voetballers van genoten hebben de afgelopen weken. Voor Rijnsburgse Boys staat de eerste officiële wedstrijd van 2012 op het programma: de districtsbekerwedstrijd tegen zondag derdeklasser OHVV. Het is één van de vier wedstrijden uit een tussenronde. Van de acht clubs die in actie komen sluiten zich dus vier aan bij de twaalf clubs die voor deze ronde zijn vrijgeloot en automatisch geplaatst zijn voor de derde ronde van de districtsbekercompetitie.   

Rijnsburgse Boys reist af naar Oudenhoorn, één van de zeven woonkernen die samen de gemeente Bernisse vormen. De plaatselijke voetbaltrots van Oudenhoorn (met 1200 inwoners) heeft vier seniorenteams en acht juniorenteams (B1, B2, C1, E1, E2, E3, F1 en F2). Het sportpark heeft één wedstrijdveld en een trainingsveld. Spelers die in het eerste van OHVV spelen komen niet alleen uit Oudenhoorn maar ook uit de overige plaatsen uit het gebied Voorne-Putten. OHVV doet het tot nu toe prima in de bekercompetitie. De ploeg mocht, na het overleven van de poulefase (ten koste van Stellendam, Hellevoetsluis en PFC), het in de eerste ronde opnemen tegen zaterdag tweedeklasser MVV’27. Het werd een 2-4 overwinning. In de tweede ronde lootte OHVV de koploper uit de Hoofdklasse B: Scheveningen. De 1-1 eindstand maakte penalty’s noodzakelijk welke door de Oudenhoorners beter werden genomen. De ploeg maakt zich nu op voor de ontvangst van de Topklasser uit Rijnsburg. En daar wordt naar uitgekeken! Een wedstrijd die dus leeft bij de maximaal 100 toeschouwers die gewoon zijn om de thuiswedstrijden van OHVV te bezoeken. Wat de competitie betreft gaat het dit seizoen meer dan uitstekend. Van de dertien wedstrijden werden er negen gewonnen en vier gelijk gespeeld. Hoewel de ploeg dus nog niet verloren heeft staat het echter wel op de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Slikkerveer (waarvan met 1-3 werd gewonnen). De gedachte is zelfs dat de competitie weleens ongeslagen afgesloten zou kunnen worden. En dan natuurlijk wel als kampioen!

Rijnsburgse Boys bereikte de tussenronde door overwinningen op zaterdag derdeklasser Westlandia (7-2) en Topklasser Noordwijk (0-1). Gegeven de opvallende prestaties van OHVV tegen de hoger geklasseerde ploegen in de eerdere bekerronden is het zaak om de tegenstander niet te onderschatten. Het is ieder geval ook een nuttige opwarmer voor de geplande start van de tweede competitiehelft op zaterdag 21 januari tegen Genemuiden. Na de overwinningen tijdens het trainingskamp in Estepona op Alphense Boys (3-0) en Stormvogels (2-0) (beide een drie-kwartier-wedstrijd) volgde afgelopen dinsdagavond een verrassend 4-4 gelijkspel tegen Hoofdklasser ODIN’59. Na een uur spelen werd, binnen een kwartier, een 0-4 voorsprong volledig onnodig weggegeven. In de wetenschap dat Robin de Ridder, de spits van OHVV, met 18 doelpunten de topscorer is van alle afdelingen in West II, zal komende zaterdag de juiste scherpte weer uiterst belangrijk zijn.  


Eerder versloeg Rijnsburgse Boys mede-topklasser Noordwijk met 0-1 

Clubgegevens OHVV
Opgericht 1 september 1947
Eeweg 31
3227 AH  Oudenhoorn
0181-461837

Shirt: geel
Broek: rood
Kousen: rood

Districtsbeker tussenronde:
Zaterdag 14 januari 2012
OHVV – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.00 uur)

Overige wedstrijden:                                                                                                                    
Laakkwartier – Leonidas
VVSB  – SC Feyenoord
SHO – Binnenmaas 

Wedstrijdverslag OHVV – Rijnsburgse Boys 
Het verslag van de bekerwedstrijd is zaterdagavond te lezen hier op de website.