gerard

Voorbeschouwing Noordwijk – Rijnsburgse Boys (KNVB beker)  


Na vijf weken competitie speelt Rijnsburgse Boys aankomende dinsdagavond om een andere prijs, de TOTO KNVB Beker. In deze tweede kwalificatieronde gaat het om het verdienen van een plaats in de eerste échte ronde, waarin de profclubs gaan aantreden. Daarvoor zal Rijnsburgse Boys streekgenoot Noordwijk in hun eigen huis moeten verslaan. Inzet is een wedstrijd op dinsdag 29 oktober thuis tegen FC Eindhoven én natuurlijk een flinke financiële injectie voor de clubkas. De mannen van Henk Wisman kunnen zichzelf en de club dus sportief en financieel een mooie dienst bewijzen.
Drukte in de Bollenstreek
Het is opmerkelijk dat het de KNVB is gelukt om de vier dichtst bij elkaar wonende clubs uit de Tweede Divisie nu al aan elkaar te koppelen. Eerst spelen Quick Boys en Katwijk dinsdagavond tegen elkaar en daarna dus de Noortukkers en de Uien. Normaal gesproken gunnen we onze dichtstbijzijnde buren in de competitie niet al te veel succes, maar als het gaat om de KNVB-beker, dan is het een ander verhaal. In dat geval gunnen we elke Bollenstreekclub een zo groot mogelijk succes in de beker. Dat levert leuke wedstrijden op en is goede reclame voor het Bollenstreekzaterdagvoetbal (mooi scrabble-woord..). Maar helaas is ons dat dit jaar niet gegund. We zullen aankomende dinsdagavond hoe dan ook twee buren zien stranden in de KNVB-beker. Ja, u leest het goed, twee buren. Dus niet onze Uien, daar vertrouwen we op…

Goede indruk
Is dat vertrouwen terecht? Als je het scorebord mag geloven, dan is Noordwijk op dit moment in betere doen. De ploeg van trainer Kees Zethof maakt een hele goede indruk als debutant in de Tweede Divisie en bezet op dit moment de derde plaats, met drie punten meer dan de Uien. Waar Rijnsburg van de eerste vijf wedstrijden er één verloor, is Noordwijk nog ongeslagen. Waar Rijnsburg zich afgelopen zaterdag terugvocht naar een gelijkspel na een achterstand, gaf Noordwijk een voorsprong weg en hield ook een gelijkspel over. Wat kun je daaruit afleiden? Niet veel. De echte verhoudingen zullen we dinsdagavond live gaan meemaken. Met uiteraard het grootste vertrouwen in onze eigen geelzwarten. Kom dus dinsdagavond naar Noordwijk om de Boys te steunen. Het is maar een klein stukje op de fiets.
Volle sterkte
Henk Wisman keek afgelopen zaterdag al even vooruit. Nadat hij collega-Uienschrijver Cor Spruijt had aangegeven dat er tegen Volendam eigenlijk twee punten verloren waren gegaan, was de focus snel gericht op de wedstrijd tegen Noordwijk. “Ik vind dat je in bekervoetbal altijd zover mogelijk moet zien te komen”, gaf Henk aan. “Dat betekent dat we moeten zorgen dat we klaar moeten zijn voor de wedstrijd. We zullen dus op volle oorlogssterkte aantreden, dit is net zo belangrijk als de competitie.” In de afgelopen jaren was het steeds gebruikelijk dat de eerste competitiekeeper niet in de bekerwedstrijden het doel bezet, maar dat de “tweede” keeper dan zijn kans krijgt. Op de vraag of dat onder de leiding van Wisman ook het geval is, antwoordde Henk kort en krachtig: “Richard speelt.”

Clubgegevens Noordwijk
Opgericht: 4 maart 1933       
Sportpark
Gemeentelijk sportpark Duinwetering
Duinwetering 105
Telefoon: 071-3613745
Website: www.vvnoordwijk.nl
Erelijst
Kampioen Eerste klasse in 1973, 1976, 1978, 1980, 1981 en 1983
Zaterdagkampioen in 1973 en 1980
Algeheel Amateurkampioen in 1973 en 1980
Kampioen Hoofdklasse in 1999, 2011 en 2018
Kampioen Derde Divisie in 2019
Tenue
Shirt: wit 
Broek: rood
Kousen: wit
Trainer
Kees Zethof
Onderlinge resultaten in districtsbekercompetitie
Seizoen 2011-2012  Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 0-1  (tweede ronde)
Seizoen 2006-2007  Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 2-1  (derde ronde)
Seizoen 2000-2001  Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 3-2  (derde ronde)
Seizoen 1997-1998  Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 1-1  (Noordwijk w.n.s.) (halve finale)
Seizoen 1976-1977  Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 1-3  (tweede ronde)
Seizoen 1950-1951  Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 2-3  (tweede ronde)
Dinsdag 24 september 2019
Tweede kwalificatieronde KNVB beker
Noordwijk – Rijnsburgse Boys (aanvang: 20.00 uur)
Overige wedstrijden
Quick Boys – Katwijk
Blauw Geel ’38 – De Treffers
Westlandia – OFC
Spakenburg – SDO
OSS’20 – Jodan Boys
Groene Ster – Kloetinge
Achilles Veen – HHC Hardenberg
Dongen – Excelsior ’31
EVV – Flevo Boys
Scheveningen – Harkemase Boys
Silvolde – Goes
ADO’20 – Fortuna Wormerveer
VVOG – Ajax amateurs
GVVV – Kozakken Boys
DUNO – Quick
ASWH – TEC
ODIN’59 – Barendrecht
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Noordwijk – Rijnsburgse Boys is woensdagmorgen te lezen hier op de website.