outhands

Voorbeschouwing laatste twee competitieronden C1

Rijnsburgse Boys C1 heeft zich de afgelopen twee weken in alle rust voorbereid op de laatste twee competitiewedstrijden. Uiteraard werd er wel lekker doorgetraind, waaronder afgelopen zaterdag in het mulle zand van het Kattukse strand. Deze prachtige zaterdag werd afgesloten met een geweldig kampioenschap van het eerste elftal van Rijnsburgse Boys, waarbij alle C1-ers uiteraard aanwezig waren. Namens de C1 uiteraard van harte gefeliciteerd en succes met de verdere kampioenschapswedstrijden!

Zoals bekend heeft de Rijnsburgse Boys twee punten voorsprong op concurrent RCL. Op zaterdag 25 april 2009 spelen de geel/zwarten een lastige uitwedstrijd tegen Ter Leede, dat eerder in het seizoen RCL op gelijke hoogte hield. Onze tegenstander uit Leiderdorp daarentegen kent in Den Haag in het stugge SVC’08 een moeilijke tegenstander. Beide wedstrijden beginnen om 10.30 uur.

Een week later, op zaterdag 2 mei 2009 om 11.00 uur, worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Rijnsburg speelt dan thuis tegen UDO en RCL moet het op haar beurt thuis opnemen tegen Ter Leede.

Rijnsburg heeft weliswaar de beste uitgangspositie, omdat zij zoals gezegd twee punten meer hebben dan RCL. Het is dan ook zo, dat aanstaande zaterdag in Sassenheim de geel/zwarte kampioensvlag gestreken kán worden. De Boys moeten dan wel drie punten pakken én – niet onbelangrijk – SVC’08 moet winnen van RCL. Uiteraard realiseren wij dat RCL haar huid duur zal verkopen en de competitie tot op het laatste moment spannend zal houden. Ze hebben immers nog maar één keer verloren …. van Rijnsburg.

Mocht de beslissing aanstaand weekend nog niet vallen, dan is er wellicht op 2 mei 2009 sprake van een kampioenschap voor Rijnsburgse Boys óf RCL. Indien de clubs op een gelijk aantal punten eindigen, wordt er volgens informatie van de KNVB een beslissingswedstrijd gespeeld. Om vervolgens nog eens te promoveren naar de Hoofdklasse, dienen er één of meerdere promotiewedstrijden te worden gespeeld. Kortom, de weg is nog lang…

Boys, succes aanstaande zaterdag. Uitgaan van jullie eigen krachten, dan komt het allemaal goed!