gerard

Voorbeschouwing Jong Sparta Rijnsburgse Boys


Als je in de gezellige volksbuurt Spangen in Rotterdam vanaf het P.C. Hooftplein de Huygenstraat inrijdt, zie je het al vóór je. Het Kasteel! Al in 1888, dus 130 jaar geleden, werd de amateurvereniging Sparta opgericht. Met recht een oude herenclub. In 1916 verhuisde de club naar de huidige locatie, waarbij ook de voorgevel met de twee torentjes, “Het Kasteel”, werd gebouwd. En die voorgevel staat er, 102 jaar later, nog steeds in al zijn fierheid. Aankomende zaterdag mag Rijnsburgse Boys dit roemruchte stadion bezoeken. Weliswaar niet om te voetballen tegen de hoofdmacht, maar tegen de Tweede Divisie tegenstander Jong Sparta Rotterdam.
Hoe zal het onze Boys aankomende zaterdag vergaan? Dat is in de tweede helft van dit seizoen elke week een verrassing. Zoals Pieter Mulders al lang aangeeft zijn er in de Tweede Divisie geen gemakkelijke tegenstanders. Elke wedstrijd is een finale. In die zin is het een prestatie dat onze hoofdmacht zich in het linkerrijtje staande weet te houden, als debutant in deze hoogste amateurdivisie. Toen “we” nog een prachtige serie voor de winterstop wisten neer te zetten, was de trots en tevredenheid binnen de aanhang groot. Vanaf het moment dat de resultaten na de winterstop tegenvallen, kunnen “ze” er niks meer van. Grote woorden worden gesproken door de achterban, soms ook op onze eigen site. Laten we er vooral vanuit gaan dat “onze jongens” en “onze staf” elke week hun stinkende best doen, zowel op de training als tijdens de wedstrijden. De HKR verleent de broodnodige ondersteuning, in voor- en tegenspoed. Ook van de rest van de achterban mag deze houding worden verwacht. We spelen niet in een Mickey Mouse competitie, we zijn een nieuwkomer in deze Divisie en we zijn veilig. Dat we niet meedoen om het kampioenschap… Zeg eens eerlijk, was die verwachting gewoon niet te hoog? Rijnsburgse Boys is al jaren een stabiele en sterke club in het zaterdagvoetbal en daar is dit seizoen ook gewoon sprake van. En kijk eens naar de opbrengst van de Paasveiling afgelopen vrijdag. Onze club bruist en bloeit en onze hoofdmacht staat keurig in het linkerrijtje!

Foto Hans Heemskerk


En dan de wedstrijd van aankomende zaterdag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Jong Sparta Rotterdam staat met evenveel wedstrijd op 5 verliespunten meer dan onze geel-zwarten. Niet zo ver weg in de ranglijst. De wedstrijd gaat dus echt over afstand nemen of inlopen. De vorige wedstrijd, thuis op 14 oktober, werd gespeeld in de week na de 5-0 verliespartij tegen Katwijk. De 3-1 overwinning was de start van de succesvolle periode van Rijnsburgse Boys, die duurde tot aan de winterstop. Het zou toch mooi zijn als ook deze wedstrijd, na weer een verlies tegen Katwijk in de laatste competitiewedstrijd, opnieuw zo’n winstperiode gaat inluiden? Het feit is dat we vanaf zaterdag en in de komende periode grotendeels dezelfde tegenstanders gaan treffen als in de puntrijke periode vanaf Jong Sparta in het afgelopen najaar. Pieter Mulders en zijn mannen weten dat natuurlijk ook, wellicht kijken zij ook halsreikend uit naar deze mogelijkheid om aan een mooie reeks te beginnen.
Ook al is Jong Sparta aankomende zaterdag onze tegenstander, de meeste geel-zwarte supporters zullen een zwak hebben voor de mooie club uit Spangen-Rotterdam. Wie heeft dat eigenlijk niet? Een mooie clubhistorie, een iconisch stadion en het prachtige clublied S P – – A R – – T A! En voor de liefhebbers van een lekkere lunch, vertrek aankomende zaterdag lekker om half 12 uit Rijnsburg, rij naar Parkkade 1 in Rotterdam, loop binnen bij de Ballentent en geniet van een oerrotterdamse bal gehakt. En om half twee in colonne naar Het Kasteel! Veel plezier!
Clubgegevens Jong Sparta Rotterdam
Oprichtingsdatum: 1 april 1888
Sportpark
Stadion ‘Het Kasteel’
Spartapark Noord 1
3027 VW Rotterdam
Website
www.sparta-rotterdam.nl
Tenue
Shirt: rood-witte verticale strepen
Broek: zwart
Kousen: rood-witte horizontale strepen
Trainer
Frank van Kempen
Topscorer
Ibrahim Dervisoglu met twaalf treffers
Wapenfeit Jong Sparta in tweede divisie
2016-2017 7e plaats Tweede Divisie
Onderlinge resultaten in tweede divisie
2017-2018 Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 3-1
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: ?-?
Programma zaterdag 31 maart 2018
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)
Overige wedstrijden
De Dijk – Barendrecht
De Treffers – IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis – FC Lisse
GVVV – Kozakken Boys
Katwijk – HHC Hardenberg
Koninklijke HFC – FC Lienden
TEC – Achilles ’29
VVSB – AFC
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Jong Sparta – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.