IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Jong Sparta – Rijnsburgse Boys

Een nieuwe ervaring voor iedereen die Rijnsburgse Boys een warm hart toedraagt: komende zaterdag reist de ploeg als koploper – voor het eerst sinds de invoering van de tweede divisie zijn de geelzwarten in zowel punten als doelsaldo de lijstaanvoerder – naar Rotterdam. Door zowel de eerste uitwedstrijd (tegen GVVV) als de eerste thuiswedstrijd (tegen Excelsior Maassluis) met 3-0 te winnen, hebben de mannen van Henk Wisman een, voor Rijnsburgse begrippen, bijzondere prestatie geleverd. Met geen tegentreffer(s) in de eerste twee competitiewedstrijden werden de resultaten uit 1988, 1989 en 1990 geëvenaard. Eigenlijk al verbeterd want in die bewuste jaren werd één keer met geen tegengoal gewonnen en één keer met 0-0 gelijkgespeeld. Overigens, nog nooit in het bestaan wist Rijnsburgse Boys in de eerste drie competitiewedstrijden de nul te houden. Maar dit is natuurlijk wel heel erg op de zaken vooruit lopen…

Seizoenstart
In stadion Het Kasteel treedt Jong Sparta op als gastheer van de trotse Rijnsburgers. De eerste versie van dit stadion werd gebouwd in 1916. Dit was het eerste voetbalstadion van Nederland. Alleen het gebouw met de twee torentjes, waaraan het complex al decennialang zijn bijnaam dankt, bleef bij diverse verbouwingen behouden. Het huidige belofteteam uit Rotterdam heeft, net als Rijnsburgse Boys, een prima seizoenstart achter de rug. Na een 1-1 gelijkspel tegen De Treffers volgde afgelopen zaterdag een 2-6 overwinning op Jong FC Volendam. Met zeven doelpunten in twee wedstrijden heeft trainer Geert Arend Roorda dus niets te klagen. Sterker nog: komende zaterdag staat de ploeg met de meest gescoorde treffers in de Jacks League tegenover de enige (!) ploeg in de tweede divisie die geen tegentreffer heeft moeten incasseren. Dit gegeven levert altijd interessante duels op!

Hoogste amateurniveau
De Rotterdamse ploeg is sinds de invoering van de tweede divisie in 2016 op het hoogste amateurniveau actief en behaalde in de drie volledig afgemaakte seizoenen, een zevende, elfde en twaalfde plaats. Eigenlijk waren de Rotterdamse beloften in het seizoen 2018-2019 gedegradeerd. De KNVB wilde namelijk dat seizoen slechts twee belofteteams in de tweede divisie hebben. Daardoor speelde Jong Sparta, samen met Jong Vitesse en Jong Almere City FC, een eigen competitie binnen de tweede divisie. De ploeg uit Flevoland eindigde het laagst en degradeerde. Omdat Jong FC Volendam kampioen werd in de derde divisie en daarmee promotie afdwong, zou die ploeg de plaats van Jong Sparta innemen. Gelukkig voor de Rotterdammers besloot Vitesse om zich terug te trekken uit de piramide. Daardoor mocht Jong Sparta toch in de tweede divisie blijven.

Volledige selectie
Trainer Geert Arend Roorda kon vorige week tegen Jong FC Volendam niet over zijn volledige selectie beschikken. Het eerste elftal van Sparta Rotterdam speelde namelijk op dezelfde dag in de eredivisie een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles waar ook een aantal spelers van Jong Sparta in de groep was opgenomen. In vergelijking met de eerste competitiewedstrijd tegen De Treffers startte Jong Sparta tegen Jong FC Volendam met maar liefst zes nieuwe spelers. Vanwege het komende interlandweekend is er geen competitieprogramma in de eredivisie en zal de selectie van Jong Sparta tegen Rijnsburgse Boys op volledige oorlogssterkte zijn.

Bezoekersinformatie

Clubgegevens Jong Sparta Rotterdam
Oprichtingsdatum: 1 april 1888

Sportpark
Stadion Het Kasteel
Spartapark-Noord 1
3027 VW Rotterdam

Website
www.sparta-rotterdam.nl

Tenue
Shirt: rood-witte verticale strepen
Broek: zwart
Kousen: rood-witte horizontale strepen

Trainer
Geert Arend Roorda

Topscorers
Aaron Bashir en Pepijn Doesburg met elk twee treffers

Wapenfeiten Jong Sparta in tweede divisie
2018-2019 12e plaats tweede divisie
2017-2018 11e plaats tweede divisie
2016-2017 7e plaats tweede divisie

Onderlinge resultaten in tweede divisie
2019-2020
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 2-1
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: X
2018-2019
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 3-0
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: 1-2
2017-2018
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 3-1
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: 6-0

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede divisie
5 wedstrijden
4 overwinningen
0 gelijke spelen
1 nederlaag
10 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede divisie in Rotterdam
2 wedstrijden
1 overwinning
0 gelijke spelen
1 nederlaag
2 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen

Programma zaterdag 4 september 2021
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)

Overige wedstrijden
ASWH – Kozakken Boys
Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC
GVVV – Jong FC Volendam
HHC Hardenberg – TEC
Noordwijk – IJsselmeervogels
Quick Boys – De Treffers
Spakenburg – Katwijk AFC – Scheveningen

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Jong Sparta – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.