Bram van Egmond

Voorbeschouwing Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys

fc-volendam
Mooi Volendam
De afgelopen seizoenen konden we twee keer per jaar naar het pittoreske Spakenburg. Veel Rijnsburg-volgers waren al uren van tevoren in het vissersdorp aan het IJsselmeer te vinden. Een visje, een drankje, een terrasje en soms ook nog wat geduw en getrek. Allemaal folklore, zullen we maar zeggen. In de afloop van vorig seizoen bleek dat die jaarlijkse bezoekjes voorlopig tot 1 gereduceerd zou worden. Maar gelukkig is daarvoor een waardige vervanger in de competitie gekomen. Volendam is voor menig Rijnsburger ook een fijne zaterdagbestemming.
Allereerst is de plaatselijke FC ons niet onbekend. In voorgaande seizoenen, maar al wel lang geleden, was Volendam nog wel eens ingedeeld in dezelfde competitie als de Uien. En ook de proftak was in het bekertournooi geen onbekende. Oefenpartijtjes, als resultaat van een nog steeds hechte vriendschap tussen onze ere-voorzitter en oud-RBB-trainer Henk Wisman, vielen ons ten deel. En ook de Volendamse kermis, en de havenzijde met al zijn vertier, is voor Rijnsburgers een trekpleister. Je hoeft er dus niet van op te kijken om lang voor het aanvangstijdstip van 14:30 al heel wat dorpsgenoten gemoedelijk langs te haven te zien kuieren. Of bij Fotograaf de Boer te signaleren voor een gezellige foto in oud-Volendamse klederdracht. Mocht u trouwens nog even verder rond willen neuzen in het dorp, diverse bedrijven organiseren heuse sterrentipjes langs de Volendamse jetset. Alhoewel Jan Smit daar helemaal niet blij mee is…
Bij Jong Volendam zelf is de spoeling van echte “Vollendammers” wat dun. In de selectie is 1 Tol, 1 Plat en 1 Veerman te vinden. Dat is wat te weinig voor een echte revival van The Cats. Maar wel een Smit als hoofdtrainer. Tot nu toe zijn de prestaties van zijn jongens wisselend. Van de 6 gespeelde wedstrijden werden er 2 gewonnen, van Harkemase Boys en Quick Boys, twee ploegen die het deze competitie ook nog niet geweldig doen. Alhoewel dat niet veel zegt, want ook dit zijn normaal gesproken taaie tegenstanders. De twee gewonnen wedstrijden kwamen wel uit de laatste twee thuiswedstrijden, dus de mannen van Pieter Mulders zijn gewaarschuwd. De Oranjehemden hebben de smaak van de thuisoverwinningen inmiddels te pakken.

Bron: www.fcvolendam.nl

Bron: www.fcvolendam.nl


Onze eigen Uien lijken inmiddels met een serieus probleem te kampen. Het veldspel geeft regelmatig blijk van een goed lopende voetbalmachine, maar het resultaat van dat alles is zeer pover. “Je hoeft er maar 1 meer te scoren dan je tegenstander om te winnen”, is een draak van een cliché. Maar dan moet je er wel minimaal 1 scoren… En daar wachten we al drie wedstrijden op rij op. Dat dat twee keer leidde tot een gelijkspel is nog tot daar aan toe, maar het verlies tegen Almere City FC was onnodig en teleurstellend. Maar laten we als geelzwarte supporters positief blijven en achter onze ploeg staan. Met vooral opbouwende commentaren van de zijlijn, waar onze jongens steun en vertrouwen uit kunnen halen. We vertrouwen op meer succes aankomende zaterdag, met “One way wind” naar het juiste doel.
Clubgegevens Jong FC Volendam
Sportpark Kras Stadion (kunstgras)
Sportlaan 10
1131 BK  Volendam
Website: www.fcvolendam.nl
Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer: Berry Smit
Programma zaterdag 24 september
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden:
ASWH – ODIN ’59
DVS ’33 Ermelo – FC Rijnvogels
FC Lisse – SteDoCo
Jong FC Groningen – Harkemase Boys
ONS Boso Sneek – Capelle
Quick Boys – VVOG
Scheveningen – Jong Almere City FC
IJsselmeervogels – Huizen
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.