Maryléne Hogewoning

Voorbeschouwing Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys

De laatste uitwedstrijd van het seizoen 2022-2023 is in aantocht. Aanstaande zaterdag staat het duel tegen Jong FC Volendam op het programma. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat er dit seizoen alleen wat meer op het spel voor de geel-zwarten. Met maar één punt achter op koploper AFC en twee wedstrijden te gaan, is Rijnsburgse Boys lange tijd niet zo dicht bij het kampioenschap geweest…

Foto: Hans Heemskerk

Hoog- en laagvliegers
Om van de kampioensdroom werkelijkheid te maken, moeten de Uien eerst zien te winnen van Jong FC Volendam en dan hopen op puntenverlies van AFC. In tegenstelling tot Rijnsburgse Boys doen de Volendammers het niet zo best in de tweede divisie, het is zelfs al gedegradeerd. Na het gelijke spel tegen TEC afgelopen weekend is de ploeg zover weggezakt dat concurrent Jong Sparta  te ver voor staat om nog in te halen. Jong Volendam zal dus komend seizoen niet uitkomen in de tweede divisie, de ploeg gaat terug naar de competitie met andere jong-teams. Behalve de wedstrijd tegen TEC afgelopen weekend hebben de oranjehemden ook nog afgelopen dinsdag gespeeld tegen IJsselmeervogels. Dit waren slechts drie minuten die nog gevoetbald moesten worden, omdat deze wedstrijd eerder in de 91ste minuut gestaakt was. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 3-3, een stand waarin dinsdagavond geen wijziging meer kwam.

Foto: Hans Heemskerk

Geen cadeautje
Dat Jong FC Volendam dit seizoen niet lekker draait, betekent niet dat Rijnsburgse Boys een makkelijke wedstrijd gaat krijgen. Dat is met een blik op de statistieken al gelijk te bevestigen. Eerder dit seizoen won Rijnsburg met moeite met 1-0 door een doelpunt van Delano Asante vlak na rust. Verder werd er van de zeven wedstrijden die de ploegen tegen elkaar hebben gespeeld in de tweede en derde divisie maar liefst vijf keer NIET gewonnen. Ook vorig jaar toen beide ploegen tegenover elkaar stonden in precies dezelfde periode van de competitie, wisten de Uien niet te winnen; sterker: het verloor met 1-0, zowel thuis als in Volendam. Kortom, de Rijnsburgers zullen de winst niet cadeau krijgen.

Foto: Cor Spruijt

Dromen
Dat je hem niet cadeau krijgt, is in deze fase van de competitie sowieso een gegeven. Zoals we allemaal weten is Rijnsburgse Boys nog steeds een titelkandidaat en dat is goed te merken. Het mag geen steekje laten vallen, anders valt de droom direct in duigen. Dat Rijnsburg zo dichtbij is, maakt zelfs de meest nuchtere Rijnsburger een beetje zenuwachtig. Dit was goed te voelen bij de ontlading van de goal van Delano Asante in de kraker tegen Spakenburg afgelopen zaterdag. Maar ook na de wedstrijd was er een zichtbare ontlading. Op het bierplein werd de overwinning al als een half kampioensfeest gevierd. Iedereen gaat er steeds meer van dromen.

Voor de supporters die willen blijven dromen van het kampioenschap samen met de selectie: kom zaterdag vooral naar het Kras Stadion om de Boys naar de overwinning te juichen. Informatie over de toegang is binnen enkele muisklikken op de site te vinden.

Laat onze droom uitkomen…

Clubgegevens Jong FC Volendam
Opgericht: 1 juni 1977

Sportpark
Sportpark Kras Stadion
Sportlaan 10
1131 BK  Volendam 

Tenue
Shirt: oranje 
Broek: zwart
Kousen: oranje

Trainer
Kizito Musampa

Clubtopscorer
Tayrell Wouter met 7 treffers 

Erelijst
Kampioen derde divisie zondag in 2019 

Wapenfeiten Jong FC Volendam
2021 – 2022 11e plaats tweede divisie
2018 – 2019 1e plaats derde divisie zo 
2017 – 2018 7e plaats derde divisie za 
2016 – 2017 6e plaats derde divisie za 

Onderlinge resultaten in tweede en derde divisie
2022-2023
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 1-0
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys: ?
2021-2022
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 0-1
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys: 1-0
2020-2021 
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 3-0
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys: niet gespeeld
2019-2020 
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 1-1
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys: niet gepeeld
2016-2017 
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 1-1
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys: 3-3

Onderlinge wedstrijden in tweede en derde divisie 
7 wedstrijden
2 overwinningen
3 gelijke spelen
2 nederlagen
9 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen

Onderlinge wedstrijden in Volendam in tweede en derde divisie 
2 wedstrijden
0 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
3 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen

Programma zaterdag 20 mei 2023
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys (aanvang: 15.30 uur)

Overige wedstrijden (15:30 uur):
Quick Boys – De Treffers
FC Lisse – Katwijk
Excelsior Maassluis – Jong Sparta
OFC – AFC
Kozakken Boys – Koninklijke HFC  
Spakenburg – HHC Hardenberg
Noordwijk – TEC 
Scheveningen – IJsselmeervogels

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen van deze wedstrijd zijn live te volgen op Twitter en Instagram (stories) via: twitter.com/vvrbb en instagram.com/rijnsburgse_boys

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.