IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Jong FC Groningen – Rijnsburgse Boys


Komende zaterdag staat er voor Rijnsburgse Boys de verste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma: Jong FC Groningen. In de 217 kilometer lange busreis vanaf Middelmors kan er dus uitvoering worden gesproken en nagedacht over wat er nu precies mis ging in de laatste drie competitiewedstrijden. De wedstrijden tegen Scheveningen, ONS Boso Sneek en Jong FC Volendam leverden slechts twee winstpunten en dus zeven verliespunten op. Om te voorkomen dat de terugrit, in ieder geval qua beleving, langer aanvoelt dan dezelfde 217 kilometer van de heenreis, telt in het duel tegen het belofteteam maar één uitslag: een broodnodige overwinning.     
Voetbalpiramide
FC Groningen, in 1971 opgericht als opvolger van GVAV, is één van de dertien betaald voetbalorganisaties die deelneemt aan de nieuwe voetbalpiramide. De KNVB organiseerde vorig seizoen een speciale competitie voor de elf belofteteams die wilden instromen in de nieuwe voetbalpiramide, uitgezonderd Jong Ajax en Jong PSV die al uitkwamen in de eerste divisie. De elf nieuwkomers verdeelden onderling één ticket voor de Jupiler League, vier tickets voor de tweede divisie en zes tickets voor de derde divisie. Lang leek Jong FC Groningen op weg naar de tweede divisie, maar de daarvoor benodigde vijfde plaats werd verspeeld aan Jong FC Twente. Dit gebeurde mede door het complexe rekenmodel dat de KNVB hanteerde, waarin behalve de eindstand van de competitie ook de historie en de resultaten van de jeugd meetelden. FC Groningen was op het laatst afhankelijk van de B1. Uiteindelijk eindigde de Trots van het Noorden als zesde en belandde daarmee in de derde divisie.

Resultaten
De resultaten die Jong FC Groningen in de derde divisie heeft behaald zijn evenredig verdeeld: negen keer gewonnen, negen keer een gelijk spel en negen keer verloren. Zelfs het doelsaldo is op een haar na ook gelijk: 37 voor en 36 tegen. Opvallend is dat de enige ploeg die in de tweede divisie dezelfde resultaten heeft behaald ook een belofteteam is, namelijk Jong Sparta. Rijnsburgse Boys lijkt inmiddels een patent te hebben op een gelijkspel als uitslag tegen een belofteteam. Tegen Jong FC Volendam werd vorige week voor de tweede keer dit seizoen gelijk gespeeld, terwijl de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen met 3-3 ook geen winnaar opleverde. Het was wel een uiterst merkwaardig duel op Middelmors. De Rijnsburgers presteerden in de eerste helft zwaar onder de maat en werden compleet overlopen. Na twee tegenstreffers binnen de eerste negen minuten en een derde na ruim een uur, keken de Rijnsburgers tot elf minuten voor het einde tegen een 0-3 achterstand aan. Onder de bezielende leiding van invaller Joost Leonard kwam het uiteindelijk toch nog goed. Met één treffer in de reguliere speeltijd en twee in de blessuretijd, werd het een onverwachte ontknoping.
Livestream
De beloften van FC Groningen worden getraind door een zeer ervaren duo. Alfons Arts speelde meer dan vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. Zijn assistent Gerard Wiekens was bijna twintig seizoenen actief in het profvoetbal en speelde onder meer bij Manchester City. De Groningers werken hun thuiswedstrijden af op het natuurgras van sportpark Corpus den Hoorn, het terrein van zondageersteklasser GRC Groningen. De toegang tot het sportpark, met alleen maar staanplaatsen, is gratis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tim de Gast uit Vianen. Eerder dit seizoen floot hij de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam (3-3) waarin hij twee strafschoppen aan Rijnsburgse Boys toekende. Voor alle thuisblijvers is er goed nieuws. Niet alleen op de radio (RTV Katwijk) is de wedstrijd via flitsen te horen, ook de televisie is er bij. De wedstrijd is vanaf 15.00 uur, in zijn geheel, te volgen via de livestream van Podium.TV. Ga daarvoor naar de website: www.podium.tv

Clubgegevens Jong FC Groningen
Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 102
9728 JR  Groningen
Telefoon: 050-5274703
Website: www.fcgroningen.nl
Tenue:
Shirt: wit met verticale groene strepen  
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer: Alfons Arts
Onderlinge resultaat in derde divisie
2016-2017
Rijnsburgse Boys – Jong FC Groningen: 3-3  
Programma zaterdag 25 maart
Jong FC Groningen – Rijnsburgse Boys (aanvang:15.00 uur)
Overige wedstrijden:
ASWH – SteDoCo
DVS ’33 Ermelo – Jong Almere City FC
FC Lisse – Capelle
Jong FC Volendam – ODIN ’59
ONS Boso Sneek – FC Rijnvogels
Quick Boys – Harkemase Boys
Scheveningen – Huizen
IJsselmeervogels – VVOG
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb. De wedstrijd is ook vanaf 15.00 uur, in zijn geheel, te volgen via de livestream van Podium.TV. Ga daarvoor naar de website: www.podium.tv
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Jong FC Groningen – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.