IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys

almerecity
Komende zaterdag gaat het nieuwe, nu al historische, voetbalseizoen van start. Voor het eerst sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 wordt namelijk het amateurvoetbal en betaald voetbal met elkaar verbonden. Het nieuwe competitiemodel bestaat nu uit de eredivisie, de eerste divisie, de tweede divisie, twee derde divisies en vier hoofdklassen. Veel aandacht zal uit gaan naar de nieuwe tweede divisie waarin, naast de beste zeven zaterdag- en zondagtopklassers van vorig seizoen, ook vier beloftenteams zullen acteren. Het verhaal van vorig seizoen is bekend: Rijnsburgse Boys viel net buiten de boot en zal dus minimaal één seizoen in de derde divisie – de nieuwe benaming van de voormalige topklasse – moeten uitkomen.
Openingsduel
Rijnsburgse Boys speelt in de derde divisie tegen zeven topklassers en zeven hoofdklassers van vorig seizoen en drie clubs uit de beloftencompetitie. Met het laten uitkomen van beloftenteams in zowel de tweede als derde divisie, wil de KNVB dat jonge spelers onder hogere weerstand aan de slag kunnen. Hierdoor wordt het niveau van Nederlandse voetbal weer opgekrikt. Direct in het openingsduel van het nieuwe seizoen gaat Rijnsburgse Boys op bezoek bij één van de drie beloftenteams, namelijk Jong Almere City FC. Opmerkelijk is dat trainer René Koster van Jong Almere City FC onlangs benadrukte dat hij niet eens zozeer toewerkt naar de eerste competitiewedstrijd tegen de Uien. Hoewel hij aangeeft resultaten te willen neerzetten in de derde divisie, is het aller belangrijkste dat zijn team de speelwijze blijft ontwikkelen en dat spelers zich ook als individu ontwikkelen. Het doel is immers spelers af te leveren voor het eerste elftal, welke uitkomt in de eerste divisie.
Oefenwedstrijden
Zijn collega Pieter Mulders, die zijn eerste seizoen als trainer bij Rijnsburgse Boys ingaat, heeft een heel ander doel. Gedreven door ambitie en met enorme inzet wil hij Rijnsburgse Boys weer op de kaart zetten en voor het hoogst haalbare gaan. Na zes weken voorbereiding, met naast een aantal blijvers ook dertien nieuwe spelers in de selectie, is het afwachten wat de zoektocht naar de ideale basiself heeft opgeleverd. Met zijn huidige brede selectie zal Mulders keuzes moeten maken waarbij bij hem het beste team speelt, niet de beste spelers. De acht oefenwedstrijden leverden in ieder geval heel wat leerzame momenten en bruikbare inzichten op. De resultaten – twee overwinningen, twee gelijke spelen en vier nederlagen – waren van ondergeschikt belang. Pas vanaf komende zaterdag gaat het werkelijk om de keiharde punten. Opvallend in de oefencampagne was dat Rijnsburgse Boys het geplande oefenduel tegen ASWH annuleerde nadat bekend was geworden dat de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht promotie naar de derde divisie had bewerkstelligd. En dat terwijl Jong Almere City FC ‘gewoon’ ook oefenwedstrijden speelde tegen de twee andere beloftenteams uit de derde divisie, Jong FC Groningen (3-2 winst) en Jong FC Volendam (4-1 nederlaag). De nederlaag tegen de oranjehemden uit het vissersdorp valt onder de categorie uitglijder. Tegen Jong AZ, Spakenburg, SDO en Jong NEC werden immers ook overwinningen geboekt. Wat resultaten betreft lijkt Jong Almere City FC dus klaar voor de competitiestart….

Bron: almerecity.nl

Bron: almerecity.nl


Clubgegevens Jong Almere City FC
Sportpark Yanmar Stadion (kunstgras)
Competitieweg 20
1318 EA  Almere
Shirt: rood
Broek: rood
Kousen: wit
Website: www.almerecity.nl
Programma zaterdag 13 augustus 2016
Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys (aanvang:15.00 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – ODIN ’59
DVS ’33 Ermelo – Jong FC Volendam
FC Lisse – Quick Boys
FC Rijnvogels – VVOG
Huizen – Harkemase Boys
ONS Boso Sneek – ASWH
Scheveningen – Jong FC Groningen
IJsselmeervogels – SteDoCo
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.