Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Hoek – Rijnsburgse Boys

hsvhoek

Hoek-Rijnsburgse Boys, het 22ste competitieduel dit seizoen voor de Uien, zal in het teken moeten staan van revanche. Het thuisduel van Rijnsburgse Boys tegen Hoek, in november, was één van de slechtste wedstrijden die de équipe van Niek Oosterlee in de laatste seizoenen speelde. In deze wedstrijd kwamen de Boys een vroege achterstand nimmer te boven. Na negentig minuten gemodder stond er een gezien het spelbeeld volstrekt logische 0-2 op het scorebord.
Rijnsburgse Boys zal in het pittoreske Hoek een wedstrijd op natuurgras gaan spelen. Ook Hoek speelt nog op deze ondergrond en televisiebeelden gaven al de aanwijzing dat het qua kwaliteit niet veel beter zal zijn dan het veld op de Middelmors. Ondanks dat de kwaliteit van natuurvelden de laatste maanden een hot item is, mag dit een wedstrijd nooit beheersen. De laatste weken hebben uitgewezen dat de juiste spirit een joekel van een factor is. Waar de wedstrijd tegen Kozakken Boys een toonbeeld van scherpte was, werden de Uien afgelopen week op dit vlak afgetroefd door Excelsior Maassluis.  Een leuke generale voor a.s. zaterdag: het tegen degradatie vechtende Hoek zal met het mes tussen de tanden gaan spelen, extra bewapend met twee nieuwe spelers. Middenvelder Emre Dönmez en aanvaller Sam de Munter kwamen HSV Hoek onlangs versterken, iets wat de Munter meteen opluisterde met een goal.
Hoek heeft een – statistisch gezien – nette ploeg. Geen enkele speler tikte al de vier gele kaarten aan. Het traditioneel met veel Vlamingen doorspekte Hoek heeft in de Belg Guillaume Clinckemaillie zijn topscorer. Hij scoorde zes goals. Sinds de winterstop haalde Hoek in vier wedstrijden vier punten. Gezien een aantal lastige uitwedstrijden is dit niet gek. Zoals bekend zijn de Uien van Oosterlee nog steeds ongeslagen na de winterstop. Ondanks dit gegeven kriebelt er nog steeds een negatief doelsaldo aan de konten van de Rijnsburgers. Iets wat op zich best snel weggepoetst kan worden, zeker gezien het feit dat een aantal spelers de juiste vorm langzaam maar zeker weer begint te krijgen.

rbb-hoek (3)

Hoek-Rijnsburgse Boys heeft in de Topklasse geen rijk verleden. Slechts één keer eerder maakten de Boys de lange reis naar Zeeuws-Vlaanderen voor een wedstrijd in de Topklasse. Deze eindigde in 1-1, met een Rijnsburgse goal van Bart Freke uit een penalty (hopelijk is Bart er over een paar maanden weer bij!).
Scheidsrechter bij de wedstrijd Hoek-Rijnsburgse Boys is de heer B.B. van den Helder uit Ter Aar. De heer Van den Helder floot tot op heden maar liefst tien wedstrijden in de Topklasse in dit seizoen, waaronder Capelle- Rijnsburgse Boys (2-2). Opvallend punt: in deze tien wedstrijden trok de heer Van den Helder geen enkele rode kaart!
Clubgegevens HSV Hoek
Opgericht: 16 januari 1950
Erelijst:
Afdelingskampioen: 1996 en 2014
Winnaar Districtsbeker: 2013
Shirt: wit
Broek: blauw
Kousen: blauw
Sportpark Denoek
Lovenpolderstraat 2A
4542 NS Hoek
Telefoon: 0115-441593
Website: www.hsvhoek.nl
Wapenfeit HSV Hoek in Topklasse
2010-2011  16e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015 Rijnsb.Boys-Hoek: 0-2   Hoek-Rijnsb.Boys: ?-?
2010-2011 Rijnsb.Boys-Hoek: 4-0   Hoek-Rijnsb.Boys: 1-1
Totaalscore in Topklasse
3 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
1 nederlaag
Doelsaldo: 5 voor en 3 tegen
Programma zaterdag 28 februari 2015
HSV Hoek – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – GVVV
Excelsior Maassluis – Spakenburg
FC Lisse – Scheveningen
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
ONS Boso Sneek – Barendrecht
Sparta Nijkerk – SC Genemuiden
IJsselmeervogels – Ajax
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag  
Het verslag van de wedstrijd HSV Hoek – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.