Nico Glasbergen

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys


Om over te gaan tot de orde van de dag, na een fantastische zaterdag waarin de eeuwige rivaal Quick Boys werd verslagen, is best lastig. Een derby winnen levert geen punt méér op, hoogstens wat extra eer. En vooral ongelofelijk veel lol. Maar aanstaande zaterdag moet de knop weer helemaal om zijn. Winnen van Quick Boys en tweede staan zegt helemaal niks meer als er afgetrapt wordt op sportpark de Boshoek in Hardenberg. Want, als er één tegenstander is die nooit onder de indruk is van de reputatie of statuur van de tegenstander, dan is het HHC Hardenberg wel. Brutaal wonnen zij dit seizoen al bij kampioen AFC. En Spakenburg werd met 6-1 compleet van de mat geveegd. Eigenlijk is HHC Hardenberg tegen de Uien een ontzettend interessant duel. Twee ploegen die enorm kunnen pieken, maar ook soms wedstrijden spelen waarna je je stevig achter de oren krabt. HHC had dat dit seizoen voor de beker uit bij hoofdklasser Achilles Veen, een wedstrijd die na penalty’s werd verloren. Rijnsburgse Boys had zijn dip thuis tegen Noordwijk. Een vingerwijzing naar het feit dat je van deze wedstrijd werkelijk alles kan verwachten.

De Bokkepruik
Eind jaren negentig sliep uw voorbeschouwer in Hotel de Bokkepruik in Hardenberg, na een enerverend avondje muziek en lol. Het is al lang geleden, maar die bokkepruik blijft iets Hardenbergs. Wie gaat hem op hebben, zaterdagmiddag om half 6 ? Trainer Gert-Jan Karsten had hem in ieder geval vorig seizoen op, toen de Uien twee keer in één seizoen wonnen van HHC. Slechts één keer eerder wist Rijnsburgse Boys dat voor elkaar te boksen, negen seizoenen geleden. Het zegt genoeg over het feit dat geel-zwart het steevast lastig heeft tegen oranje-zwart. Het was seizoenen lang een slechte traditie dat Rijnsburgse Boys met nul punten de bus in stapte, voor een lange reis naar huis. Gelukkig hebben de Boys de laatste twee seizoenen het tij weten te keren. Al was het moeizaam, de laatste twee uitwedstrijden tegen HHC waren uiterst vermakelijk en enorm spannend.

Foto: Rick Meinen Studio


Henk’s cowboys
Wie weet nog waar Rijnsburgse Boys stond, vorig seizoen om deze tijd ? De meesten zouden gokken dat het ergens in het rechterrijtje stond, maar de waarheid is dat de toenmalige Leeuwenwelpen op een vergelijkbare positie stonden als in het huidige seizoen. Toen zag de uienwereld er best zonnig uit. Om die wereld daarna rap te zien verduisteren. De charme van de tweede divisie is dat die zo ongelofelijk onvoorspelbaar is. Henk Wisman heeft een getalenteerd gezelschap onder zijn hoede, dat een rol van betekenis gaat spelen zodra het de (grove) foutenlast weet te beperken. Dat klinkt simpel en logisch, maar aangezien Rijnsburgse Boys gevaarlijke jongens in de gelederen heeft, kan het kwartje al gauw de goede kant op vallen. Grappig: hetzelfde geldt voor HHC. En voor vrijwel elke andere tegenstander in de tweede divisie. Voorspellingen zijn dus net zoveel waard als zand in de woestijn. Voor het neutrale publiek zal een wedstrijd zoals vorig seizoen wel wat waard zijn: op een door regen doordrenkt veld viel het kwartje voor Rijnsburgse Boys in een Engels sfeertje de goede kant op. Minimaal niet verliezen is toch wel een grote wens als je een dagje Hardenberg voor de boeg hebt!
Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Sportpark
De Boshoek Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg
Erelijst                                           
Afdelingskampioen in 2007 en 2008
Winnaar KNVB-Districtsbeker in 2012 en 2016
Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer
Gert Jan Karsten
Topscorer
Rick Hemmink met drie treffers
Wapenfeiten HHC Hardenberg in de tweede divisie en de topklasse
2017 – 2018 6e plaats tweede divisie
2017 – 2018 3e plaats tweede divisie
2016 – 2017 14e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse
2014 – 2015 3e plaats topklasse
2013 – 2014 3e plaats topklasse
2012 – 2013 4e plaats topklasse
2011 – 2012 9e plaats topklasse
2010 – 2011 8e plaats topklasse
Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse
16 wedstrijden
7 overwinningen
1 gelijk spel
8 nederlagen
26 doelpunten voor en 34 doelpunten tegen
Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse in Hardenberg
8 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijke spelen
5 nederlagen
11 doelpunten voor en 17 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 12 oktober 2019
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)
Overige wedstrijden
AFC – ASWH
Jong FC Volendam – De Treffers
Jong Sparta – Kozakken Boys
Koninklijke HFC – Quick Boys
Noordwijk – Excelsior Maassluis
Scheveningen – GVVV
TEC – Katwijk
IJsselmeervogels – Spakenburg
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.