IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys

hardenbergNa één week rust hervat Rijnsburgse Boys de competitie met de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Vanaf de start van de Topklasse maken beide clubs, samen met Spakenburg, IJsselmeervogels, Capelle, Barendrecht en FC Lisse deel uit van de Topklasse. Ondanks de hartelijke ontvangst en de sympathieke supporters en vrijwilligers, beleven de Rijnsburgers geen goede herinneringen aan de wedstrijden op sportpark De Boshoek. Alleen in het openingsjaar van de Topklasse behaalde Rijnsburgse Boys een driepunter. De laatste drie seizoenen bleek, na evenzoveel nederlagen, de lange terugrit naar Rijnsburg nog net wat langer aan te voelen. Dat moet dit jaar dus anders…. Het geheim daartoe is wellicht het scoren van de openingstreffer. Tot nu toe kwam HHC Hardenberg dit seizoen acht keer op achterstand. Geen enkele keer wist de ploeg uit Overijssel vervolgens te winnen. Maar liefst zesmaal volgde op de achterstand een nederlaag; twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
In vijf seizoenen Topklasse heeft HHC Hardenberg zich van een middenmoter opgewerkt tot een subtopper. Maar de laatste stap, naar de echte top, blijkt ook dit jaar het moeilijkst. Eigenlijk loopt het huidige seizoen parallel aan het seizoen van Rijnsburgse Boys. In beide kampen worden de geluiden gehoord dat de ploeg het aan zichzelf te wijten heeft. Beide clubs zijn niet goed aan het seizoen begonnen en lopen vanaf het begin achter de feiten aan. Gezien de kwaliteiten bleven beide ploegen echter wel omhoog kijken. Eindigden HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys in de eerste periode nog in de middenmoot, in de derde en laatste periode is HHC Hardenberg inmiddels, op doelsaldo, de lijstaanvoerder. Maar het is Rijnsburgse Boys dat zich de best presterende Topklasser na de winterstop mag noemen. De ploeg van Niek Oosterlee veroverde de meeste punten en wist als enige Topklasser tot nu toe geen enkele keer te verliezen. Collega Marcel Groninger, die een unieke dubbelfunctie vervult als hoofdtrainer van HHC Hardenberg en assistent-trainer van FC Groningen, heeft na de winterstop al tweemaal verloren (tegen FC Lisse en ONS Boso Sneek). Net als Rijnsburgse Boys werd wel gewonnen van Kozakken Boys en IJsselmeervogels. Maar beide ploegen verslikten zich, met een gelijkspel, in een thuiswedstrijd, toch lelijk in rode lantaarndrager Excelsior Maassluis.
De eerste ontmoeting dit seizoen betrof de laatste wedstrijd voor de winterstop. Beide ploegen speelden niet groots, maar HHC Hardenberg sloeg wel zeer effectief viermaal genadeloos toe. Met een 0-4 nederlaag konden de geelzwarten met een katerig gevoel aanschuiven voor het kerstdiner. Een afstraffing dus in een thuisduel, maar dat bleek dit seizoen eerder regel dan uitzondering te zijn. En wat overeenkomsten betreft, ook HHC Hardenberg heeft dit seizoen het moeilijk in eigen huis. Beide ploegen pakten tot nu beide acht punten meer in hun uitduels dan in hun thuisduels. Tenslotte nog een laatste overeenkomst tussen beide clubs: topscoorders Raily Ignacio en Hielke Penterman staan gebroederlijk op de tweede plaats van de topscoorderslijst van de Topklasse met elk zestien treffers. Overigens zal de spits van HHC Hardenberg na vier seizoenen de club gaan verlaten voor een verlaat profavontuur. De 29-jarige goaltjesdief gaat namelijk komend seizoen zijn geluk beproeven bij Achilles’29 in de Jupiler League.
Gezien alle overeenkomsten tussen beide clubs lijkt een gelijkspel voor de hand liggend. Maar zo lang Kozakken Boys en Spakenburg zo onregelmatig presteren na de winterstop (beide ploegen wisten van hun zes duels slechts drie keer te winnen) blijft het voor zowel Rijnsburgse Boys als HHC Hardenberg zaak om met een overwinning steeds dichter bij de werkelijke top te komen!
hardenberg-rbb
Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Erelijst:    
Afdelingskampioen in 2007 en 2008
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Sportpark De Boshoek
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg
Website: www.hhc-hardenberg.nl
Wapenfeiten HHC Hardenberg in de Topklasse
2013 – 2014  3e plaats Topklasse
2012 – 2013  4e plaats Topklasse
2011 – 2012  9e plaats Topklasse
2010 – 2011  8e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2014-2015
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: ?-?
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 0–4
2013-2014
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 2-1
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 3–2
2012-2013
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 4-2
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 3-0
2011-2012
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 2-0
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 2-2
2010-2011
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 1-2
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 2-0
Totaalscore in de Topklasse 2010-2015
9 wedstrijden
4 overwinningen
1 gelijk spelen
4 nederlagen
15 doelpunten voor en 17 doelpunten tegen
Totaalscore in Hardenberg 2010-2015
4 wedstrijden
1 overwinning
0 gelijk spelen
3 nederlagen
5 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 21 maart 2015
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – Barendrecht
Excelsior Maassluis – Ajax
FC Lisse – SC Genemuiden
Hoek – Spakenburg
Kozakken Boys – Sparta Nijkerk
ONS Boso Sneek – GVVV
IJsselmeervogels – Scheveningen
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrb
Wedstrijdverslag  
Het verslag van de wedstrijd HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.