outhands

Voorbeschouwing HHC Hardenberg

 Met nog zeven wedstrijden voor de boeg reist de ploeg van Niek Oosterlee zaterdag a.s. af naar Hardenberg. In de wetenschap dat de tegenstander IJsselmeervogels vorige week drie punten afsnoepte (1-2). En het zelfvertrouwen in eigen kunnen steeg door een 3-0 overwinning op Flevo Boys Emmeloord.

Het is al weer enige tijd geleden dat beide teams hun eerste onderlinge Topklasseduel speelden. In de thuiswedstrijd begin oktober maakte Richal Leitoe het verschil in doelpunten: 2-0. Een stand die bij rust al was bereikt. De vier duels voorafgaand aan dat duel leverden indertijd evenveel winstpartijen voor HHC Hardenberg op. Ook nu zijn er weer soortgelijke cijfers te noteren; de laatste verliespartij voor de gastheren van a.s. zaterdag was op 12 februari toen Apeldoorn in Hardenberg met 0-3 te sterk was.

Winnen is dus niet onmogelijk maar het zal meer dan lastig worden op de Boshoek. Voor Rijnsburgse Boys is winnen een must om aansluiting met de Spakenburgse concurrentie te behouden. Terwijl HHC Hardenberg bij winst de top-drie in het vizier krijgt. Tot dusver bracht Rijnsburgse Boys nog maar 1 keer een bezoek aan Hardenberg. Een memorabele wedstrijd (in een kampioenscompetitie) waar op het gebied van gezelligheid tussen twee supportersgroepen in Rijnsburg nu nog over gesproken wordt. Met oranje shirtjes hebben we dus wel wat – zolang ze maar niet uit Emmen komen moet ook Ted Verdonkschot gedacht hebben.

Met het noemen van de ex-trainer van Rijnsburgse Boys is gelijk ook de 12e man van de oranjehemden uit Hardenberg benoemd. Wedstrijden tegen de man, waar ongetwijfeld nog het nodige geel-zwart door de aderen zal vloeien, zullen altijd bijzonder blijven gelet op de succesvolle periode die hij in Rijnsburg beleefde. Drie winstpunten zullen hem dan ook altijd gegund zijn – behalve in onderlinge wedstrijden natuurlijk.

Belangrijkste troef in het elftal van Verdonkschot lijkt Roy Stroeve te zijn. Zijn jarenlange ervaring in het betaalde voetbal betaalt hij dit seizoen al in 12 doelpunten uit. Tegenvaller  is het gegeven dat Martijn Berger zijn voorste kruisbanden heeft gescheurd en zijn opwachting in de aanval niet meer zal maken dit seizoen. Rijnsburgse Boys heeft uiteraard alle hoop gevestigd op Jeffrey Winter en Martijn Gootjes. Maar de Uien hebben meer spelers met scorend vermogen achter de hand.

Zoals bekend begint de wedstrijd zaterdag a.s. om 16.30 uur. Houdt echter rekening met wegwerkzaamheden komende zaterdag. Hierdoor is de A1 in de richting Almere/Amersfoort volledig afgesloten. Het verkeer vanuit Amsterdam/Schiphol richting Amersfoort/Oost-Nederland wordt omgeleid via de A2 en de A12. De verwachte reistijd bedraagt minimaal 30 minuten extra.

Geen last van filevorming heeft scheidsrechter W.D. Jansen, hij komt namelijk uit Zwolle. Een bekende leidsman overigens, hij floot o.a. de uitwedstrijden in Apeldoorn en Barendrecht . Ook was hij de arbiter tijdens de  thuiswedstrijd van Hardenberg tegen Sparta Nijkerk.

Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Erelijst:
Afdelingskampioen: 2007 en 2008

Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje

Sportpark de Boshoek
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg
Telefoon: 0523-261332
Website: www.hhc-hardenberg.nl

Wapenfeiten van HHC Hardenberg van de laatste 10 seizoenen
2009 – 2010 6e plaats Hoofdklasse C
2008 – 2009 2e plaats Hoofdklasse C
2007 – 2008  Kampioen Hoofdklasse C
2006 – 2007 Kampioen Hoofdklasse C
2005 – 2006 5e plaats Hoofdklasse C
2004 – 2005 10e plaats Hoofdklasse C
2003 – 2004  2e plaats 1e klasse D
2002 – 2003  8e plaats 1e klasse D
2001 – 2002  6e plaats 1e klasse E
2000 – 2001  2e plaats 1e klasse E

Onderlinge resultaten in competitieverband
Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg speelden tot dit seizoen nooit eerder tegen elkaar in competitieverband.
In het seizoen 2006-2007 speelden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de Zaterdagtitel. HHC Hardenberg versloeg Rijnsburgse Boys op de Middelmors met 0-3. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. IJsselmeervogels was de lachende derde en eiste de titel op.

 Programma zaterdag 26 maart 2011
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (aanvang: 16.30 uur)

Overige wedstrijden
SC Genemuiden – Excelsior 31 
Katwijk – Harkemae Boys 
Spakenburg – Apeldoorn 
Barendrecht – Sparta Nijkerk 
ARC – Capelle 
FC Lisse – IJsselmeervogels 
Hoek – Flevo Boys

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb (ook via deze pagina)
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.