Nico Glasbergen

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys

We zijn alweer aanbeland bij speelronde 5. Wat gaat dat toch snel hè. En er staat ons een mooi reisje te wachten naar een aangenaam sportpark. Tegenstanders van HHC Hardenberg, onze eerstvolgende tegenstander, zijn immers altijd lovend over de sfeer op sportpark de Boshoek. En dat kunnen wij uit ervaring beamen. Of het zaterdagmiddag om 17:30 uur nog zo leuk is, valt te bezien. Met de Hardenbergers treft Rijnsburgse Boys namelijk een tegenstander die niemand zal onderschatten en zeker zal respecteren. De historie van deze wedstrijd kent twee kanten. De kant waarin HHC, tot enkele seizoenen geleden, ons eigenlijk altijd de baas was. En de kant, sinds pakweg 2018, waarin de Uien een taaie kluif zijn voor HHC. De laatste drie edities op de Boshoek waren uiterst spannend. Er vielen veel goals en Rijnsburgse Boys wist er elke wedstrijd drie keer te scoren. Daar hopen we nu weer op, mits er dan wel minimaal gelijk gespeeld wordt natuurlijk. Het weer zat in die wedstrijden veelal niet mee, maar dat gaf juist extra cachet aan wedstrijden die op het scherpst van de snede werden gespeeld. Met twee teams die durven te voetballen en graag willen aanvallen is spektakel haast wel verzekerd. En ook nog eens lekker op natuurgras. Wat wil een liefhebber nog meer. Zoals het er nu naar uitziet krijgen we geen regen, maar zonneschijn. Geen herhaling van de wedstrijd in 2018-2019 dus, toen het veld doorweekt was en er 22 verzopen katten op het veld stonden. Wel 22 verzopen katten met 100% inzet.

Foto: Rick Meinen Studio

Een kleine studie van de wedstrijden van HHC Hardenberg tot nu toe leert een aantal dingen. Bijvoorbeeld dat de Hardenbergers heel wat meer goals hadden kunnen maken gezien hun kansen, de verschillen met de tegenstander klein waren en individuele klasse soms de doorslag gaf. HHC staat op vier uit vier. Als de beelden van HHC Hardenberg – Scheveningen bekeken worden zie je een aantal dotjes van kansen gemist worden door de oranjehemden. En men had in TEC en Katwijk al twee tegenstanders van formaat. Om vervolgens te concluderen dat de wedstrijd bij HFC twee gezichten had. Kortom, het weegschaaltje blijft flipperen. Een algeheel kenmerk van de Jack’s League: er is bijna geen competitie te vinden waarin de teams zo weinig voor elkaar onderdoen.

Aan de selectie van HHC kan het haast niet liggen. Jongens die in het betaalde voetbal hun sporen hebben verdiend, maar ook gevestigde namen zitten in het Hardenberger keurkorps. Namen maken nog geen team, maar juist de teamspirit heeft bij HHC altijd wel goed gezeten. Net zoals dat bij onze mannen zo is trouwens. Wedstrijden op dit niveau worden soms tot in het extreme op details beslist. En als beide elftallen aanstaande zaterdag in goeden doen zijn, dan zal ook deze wedstrijd een close-call worden. Trainer Bert van Hunenstijn, eerder bijvoorbeeld werkzaam bij SDC Putten en DVS’33 Ermelo, heeft in ieder geval genoeg keuze als het om het samenstellen van zijn elftal gaat.

Foto: Rick Meinen Studio

Twee keer oranje achter elkaar
De wedstrijd tegen Katwijk was een enorme opsteker voor Rijnsburgse Boys. De nederlaag tegen Jong Sparta was tenslotte een zure, na een clean sheet tegen GVVV en Excelsior Maassluis. Maar ja, kansen moet je wel maken, anders krijg je die appel van Sneeuwwitje zelf. De winst op Katwijk kwam tot stand met een geenszins volledige selectie, want naast wat blessures hadden we ook mannen met pijntjes lopen. Dat geeft de burger moed: blijkbaar kunnen de mannen van Wisman het ook met een ietwat gehavend team. Jammer dat Robbert Olijfveld deze wedstrijd met een schorsing van twee wedstrijden moet bekopen. Het zorgt er voor dat Wisman weer wat minder te kiezen heeft, maar het is al gebleken dat dat geen probleem hoeft op te leveren. Als er met de instelling niks mis is – en dat is tot nu toe zo geweest – dan gaan we weer een leuk potje zien. Laten we daar dan maar op hopen. En nog meer op drie geel-zwarte punten…

➜ Bezoekersinformatie

Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954

Sportpark
De Boshoek
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg

Erelijst
Afdelingskampioen in 2007 en 2008
Winnaar KNVB-Districtsbeker in 2012 en 2016

Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje

Trainer
Bert van Hunenstijn

Topscorer
Rob van der Leij met twee treffers

Wapenfeiten HHC Hardenberg in de tweede divisie en de topklasse
2018 – 2019 6e plaats tweede divisie
2017 – 2018 3e plaats tweede divisie
2016 – 2017 14e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse
2014 – 2015 3e plaats topklasse
2013 – 2014 3e plaats topklasse
2012 – 2013 4e plaats topklasse
2011 – 2012 9e plaats topklasse
2010 – 2011 8e plaats topklasse

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse
17 wedstrijden
7 overwinningen
2 gelijke spelen
8 nederlagen
29 doelpunten voor en 37 doelpunten tegen

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse in Hardenberg
9 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijk spel
5 nederlagen
14 doelpunten voor en 20 doelpunten tegen

In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.

Programma zaterdag 18 september 2021
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)

Overige wedstrijden
ASWH -Jong FC Volendam
Excelsior Massluis – Quick Boys
Jong Sparta – Kozakken Boys
Katwijk – Scheveningen
Noordwijk – De Treffers
Spakenburg – GVVV
Koninklijke HFC – IJsselmeervogels
AFC – TEC (op 19 september)

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.