Nico Glasbergen

Voorbeschouwing GVVV – Rijnsburgse Boys

Het moment is aangebroken waarop mensen al heel, heel lang zitten te wachten. Natuurlijk wordt er alweer een tijdje ter oefening gevoetbald. En dat is altijd leuk. Lekker langs de lijn zitten of staan en je licht laten schijnen over wat je aanschouwt. Maar aan het eind van de wedstrijd maakt het niet zo heel veel uit wat de uitslag is. Het heeft in veruit de meeste gevallen nauwelijks consequenties en men is de uitslag meestal snel vergeten. Het gaat meer om het vermaak.

Competitie begint weer
Dat gaat snel anders worden, want de competitie gaat aanstaande zaterdag weer beginnen. Gelukkig. De competitie die vorig jaar oktober om de overbekende reden de nek is omgedraaid. Een heel lange vrij eentonige periode volgde. Middagen op het voetbalveld vertoeven waren goeddeels voorbij. Lekker vooraf leuteren over wat komen gaat, de week bespreken en voorbeschouwen op wat je ging zien. Om vervolgens de wedstrijd te bekijken en na te bespreken, te zeiken of een positief oordeel te geven. Het is maar liefst ruim tien maanden voorbij geweest. Dat is gelukkig verleden tijd. En hopelijk blijft dat zo voor altijd. Laten we daar maar niet op vooruitlopen. Men kan de dag van morgen ook niet voorspellen, dus dat is zinloos.

Veel doelpunten tegen GVVV
Uw voorbeschouwer heeft inmiddels een behoorlijk aantal edities van GVVV tegen Rijnsburgse Boys (en andersom) mogen beschrijven en het verhaal is repeterend. De doelpunten vallen namelijk steevast als rijpe appels uit de boom. Uitslagen als 3-4, 6-5 en enkele zevenklappers staan voorgoed in de annalen. En dat allemaal omdat beide clubs aanvallend voetbal in hun DNA hebben staan en geen Italiaanse verdedigingen hebben.

Alleen maar mooi toch ? We komen tenslotte niet naar het voetbal om ons te vervelen. En na bijna een jaar competitieve stilstand zal ook deze wedstrijd geen bijna foutloze exercitie worden. Neemt u dat maar van mij aan. Gelukkig maar. Fouten geven jus aan het leven. En dan hebben we ook weer wat te mauwen.

Voorbereidingsperiode
De supporters van GVVV hebben deze voorbereiding ook wel wat te mauwen gehad, zo bleek na raadpleging van hun website. Want in hun voorbereiding werd er maar één wedstrijd gewonnen. Dat is niet veel, maar de oplettende toeschouwer weet al heel lang dat een matige voorbereiding qua resultaten helemaal niets zegt. En een hele goede voorbereiding ook niet.
De voorbereiding van Rijnsburgse Boys was niet verkeerd. Ontzettend goed kan je het niet noemen, maar meestal was het prima te verteren. Alleen FC Lisse thuis was een gedrocht (1-3 verlies), maar die heb je er wel eens bij. Er waren ook prima duels bij (5-1 tegen VVSB, 6-0 tegen Ter Leede, 2-0 tegen Hercules) en na bijna een jaar geen voetbal moeten we even nog niet zo kritisch zijn. Al bleek bij vlagen dat onze toppers het voetbal nog niet verleerd zijn.

Luxeprobleem
Zo op het oog heeft trainer Henk Wisman met zijn staf genoeg te kiezen. Alleen de langdurig geblesseerde Jordy Strooker heeft nog wel wat meters te maken. Maar gelukkig is de revelatie van het korte afgelopen seizoen, Bram de Bruin, afgelopen zaterdag weer ingevallen en dus ver op de lange weg terug. Een linkspoot zoals Bram kunnen we er wel bij hebben.

Op de meeste plekken heeft Wisman keuze te over. Want wat gaat hij centraal achterin doen? Nieuwkomer Monteiro, good-a-bit-old Gielisse, het rustbaken Van der Plas of onze krijger Artien? Keuze genoeg voor Henk. En voorin is er ook wel wat mogelijk. Zeldenrust is een zeer ervaren aanvaller, maar de jonge hond Asante klopt op de deur. Om baltovenaar Hudepohl niet uit te vlakken. En ook Robbert Olijfveld, een voormalig rooie Vogel, heeft echt wel kwaliteiten. Kortom, er kan voor sommige supporters best een verrassing op het veld staan aanstaande zaterdag op sportpark Panhuis. Daar wordt ‘lekker’ om half 3 afgetrapt. Ouderwets om half 3, niks mis mee. Of er verder wel wat mis is, gaan we tegen half 5 al bespreken, zo gok ik. Er is vast niemand te vinden die er geen zin in heeft. Als de 22 mannen op het veld ook staan te trappelen, wordt het vast weer een knaller.

Foto Hans Heemskerk

Clubgegevens GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)
Opgericht: 15 november 1947

Sportpark
Sportpark Panhuis
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal
Website: www.gvvv.nl

Erelijst
Kampioen hoofdklasse B in 1997 en 2011
Winnaar districtsbeker West I in 2006

Tenue
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw

Trainer
Jochem Twisker

Wapenfeiten GVVV in tweede divisie en topklasse
2018 – 2019 10e plaats tweede divisie
2017 – 2018 6e plaats tweede divisie
2016 – 2017 10e plaats tweede divisie
2015 – 2016 7e plaats topklasse
2014 – 2015 6e plaats topklasse
2013 – 2014 1e plaats topklasse (beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg)
2012 – 2013 3e plaats topklasse
2011 – 2012 5e plaats topklasse

Onderlinge resultaten in tweede divisie en topklasse
2019-2020
GVVV-Rijnsburgse Boys: 3-4
Rijnsburgse Boys-GVVV: 6-2
2018-2019
GVVV-Rijnsburgse Boys: 6-5
Rijnsburgse Boys-GVVV: 3-3
2017-2018
GVVV-Rijnsburgse Boys: 2-1
Rijnsburgse Boys-GVVV: 3-2
2015-2016
GVVV-Rijnsburgse Boys: 2-1
Rijnsburgse Boys-GVVV: 4-1
2014-2015
GVVV-Rijnsburgse Boys: 0-1
Rijnsburgse Boys-GVVV: 0-1
2013-2014
GVVV-Rijnsburgse Boys: 3-0
Rijnsburgse Boys-GVVV: 4-1
2012-2013
GVVV-Rijnsburgse Boys: 1-1
Rijnsburgse Boys-GVVV: 3-1
2011-2012
GVVV-Rijnsburgse Boys: 2-3
Rijnsburgse Boys-GVVV: 7-2

Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen GVVV in tweede divisie en topklasse
16 wedstrijden
9 overwinningen
2 gelijke spelen
5 nederlagen
46 doelpunten voor en 32 doelpunten tegen

Totaalscore in Veenendaal in tweede divisie en topklasse
8 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijk spel
4 nederlagen
16 doelpunten voor en 19 doelpunten tegen

Programma zaterdag 21 augustus 2021
GVVV – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)
Overige wedstrijden Noordwijk – HFC
AFC – Katwijk
ASWH – TEC
Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels
Spakenburg – Jong Volendam
Quick Boys – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – Scheveningen
Jong Sparta – De Treffers (op 22 augustus)

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd GVVV – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.