outhands

Voorbeschouwing Flevo Boys Emmeloord

 Na de niet ingecalculeerde maar wel noodzakelijke extra lange midweekse KNVB-bekerwedstrijd tegen Deurne kan Rijnsburgse Boys zich weer helemaal op de competitie richten. Komende zaterdagmiddag wacht een nieuwe maar ook onbekende tegenstander, op een geheel nieuw kunstgrasveld: Flevo Boys Emmeloord. Begin jaren 90 waren beide clubs voor het eerst en ook voor het laatst bij elkaar ingedeeld in de hoogste afdeling van het zaterdagamateurvoetbal. De thuiswedstrijd werd een 1-1 gelijkspel maar de uitwedstrijd leverde een complete oorwassing op: 5-1. Twintig jaar later krijgen trainer Niek Oosterlee en assistent trainer Dick Heemskerk, twee selectiespelers uit dat seizoen, eindelijk de mogelijkheid voor een revanche en wel in de Topklasse.

Dat Flevo Boys Emmeloord doordrong tot de Topklasse was één van de grootste verrassingen van het vorige seizoen. De gedoodverfde degradant beleefde een topjaar en eindigde op de vierde plaats in de Hoofdklasse C. Deze prestatie werd geleverd door een ploeg met bijna alleen maar zelf opgeleide spelers. Voor dit seizoen is trainer Willem Brouwer (bezig aan zijn derde seizoen) er in geslaagd om de selectie te versterken en te verbreden. Middenvelder Arjen Brouwer (de topscoorder van twee seizoenen geleden) kwam, na een uitstapje van één jaar bij Harkemase Boys, terug op het oude nest. Aanvaller Tjeerd Korf verruilde de financiële onzekerheid bij Veendam voor het uitzicht op carrièrekansen bij de nieuwe topklasser. Flevo Boys Emmeloord staat bekend om het helpen van spelers op maatschappelijk terrein: het vinden van een baan of stageplaats of het steuntje in de rug bij een studie. Een derde speler die als nieuwkomer de nodige speelminuten achter zijn naam heeft staan is aanvaller Age Hains Boersma van zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart.

De doelstelling die de trainer van Flevo Boys Emmeloord voor dit seizoen uitspreekt is duidelijk: handhaven. De ploeg vindt het niet erg om underdog te zijn zolang het zich maar staande houdt in de Topklasse. Het topklassedebuut draaide uit op een behoorlijke teleurstelling: 4-0 verlies in en tegen Genemuiden. In de daaropvolgende vier wedstrijden werd het huidige aantal van 8 punten bij elkaar gespeeld middels twee overwinningen (1-2 bij zowel Harkemase Boys als Sparta Nijkerk) en twee gelijke spelen in eigen huis tegen Excelsior ’31 (0-0) en CSV Apeldoorn (1-1). De laatste twee wedstrijden werden weer verloren: een 2-3 thuisnederlaag tegen Capelle en een 2-1 verlies op de Westmaat tegen IJsselmeervogels. Vooral de nederlaag tegen de regerend Landskampioen was zuur. Na een vroege achterstand kwam de ploeg uit het niets op gelijke hoogte. Het had vervolgens pech toen een zeker lijkend doelpunt tergend langzaam via de binnenkant van de paal weer het veld in sprong. De scheidsrechter trok maar liefst vijf minuten blessuretijd bij en juist in de allerlaatste seconde van de extra tijd wist IJsselmeervogels de overwinning zeker te stellen. Halverwege de week tussen de laatste twee competitienederlagen werd ook nog thuis met 0-6 van eredivisionist Vitesse verloren in het kader van de strijd om de KNVB beker. Ruim 3.000 toeschouwers zagen een duel waarvan het veldspel de gehele wedstrijd het aanzien meer dan waard was en de uiteindelijk winnaar het dus tegen Rijnsburgse Boys moet gaan opnemen.

Hoewel de eerste thuisoverwinning nog steeds op zich laat wachten hoopt Flevo Boys Emmeloord in de Topklasse met de komst van grote clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg en Rijnsburgse Boys op een flinke toename van de publieke belangstelling. De Rijnsburgse spelers- en supportersbus en de altijd vele personenauto’s zullen op het vernieuwde sportpark Ervenbos een plekje kunnen vinden na een vertragende heenreis. Door de verwachte ernstige verkeershinder op de A1 richting Almere zullen de Rijnsburgers op tijd dienen te vertrekken (zie bericht).

Clubgegevens Flevo Boys Emmeloord
Opgericht: 1 mei 1957

Erelijst: Kampioenschappen in de 2e en 3e klasse Winnaar districtsbeker Oost (1991)

Shirt: wit met verticale rode baan
Broek: wit
Kousen: wit

Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80
8302 DC Emmeloord
Telefoon: 0527-61 59 37
Website: www.flevoboys.nl

Wapenfeiten van Flevo Boys Emmeloord van de laatste 10 seizoenen
2009 – 2010 4e plaats Hoofdklasse C
2008 – 2009 6e plaats Hoofdklasse C
2007 – 2008 7e plaats Hoofdklasse C
2006 – 2007 8e plaats Hoofdklasse C
2005 – 2006 8e plaats Hoofdklasse C
2004 – 2005 promotie vanuit 1e klasse via nacompetitie
2003 – 2004 12e plaats Hoofdklasse C (degradatie)
2002 – 2003 11e plaats Hoofdklasse C
2001 – 2002 10e plaats Hoofdklasse C
2000 – 2001 6e plaats Hoofdklasse C

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Seizoen 1990-1991 Flevo Boys – Rijnsburgse Boys: 5-1 Rijnsburgse Boys – Flevo Boys: 1-1

Totaalscore 1990-2010
2 wedstrijden
0 overwinning
1 gelijk spel
1 nederlaag
2 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen

Programma zaterdag 2 oktober 2010
Flevo Boys Emmeloord – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)

Overige wedstrijden
ARC – Sparta Nijkerk
Barendrecht – CSV Apeldoorn
FC Lisse – Capelle
Hoek – SC Genemuiden
Katwijk – Excelsior ’31
Spakenburg – Harkemase Boys (15.00 uur)
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels (17.00 uur)

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Flevo Boys Emmeloord – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.