IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys (districtsbeker)

rijnvogels

Terwijl de meeste Topklassers genieten van een welverdiende winterstop zal Rijnsburgse Boys deze week nog tweemaal in actie moeten komen. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen HHC Hardenberg op het programma en aanstaande dinsdagavond wacht de districtsbekerwedstrijd tegen FC Rijnvogels. Het leuke aan districtsbekervoetbal is natuurlijk de ontmoeting tussen twee clubs die normalitair hun competitiewedstrijden op een andere niveau spelen. Zo ook dus het duel tussen Hoofdklasser FC Rijnvogels en Topklasser Rijnsburgse Boys. De eerstejaars Hoofdklasser heeft overigens de afgelopen jaren flink haar best gedaan toe te groeien naar een hoger niveau.
Op 29 mei 2004 zag FC Rijnvogels het levenslicht als fusieclub van KRV (Katwijkse Rijn Vogels) en MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts). Omdat KRV dat jaar kampioen was geworden, mocht FC Rijnvogels in september 2004 starten als Eersteklasser. Na een magere start (negende) kwam het seizoen daarop al de eerste periodetitel binnen, in 2008, 2009, 2012 en 2013 gevolgd door nieuwe periodetitels. Uiteindelijk moest met een afgetekend kampioenschap in het vorige seizoen de poort naar de Hoofdklasse geopend worden. Omdat Quick Boys het nog steeds niet gelukt was om te promoveren naar de Topklasse en Katwijk zich geblameerd had door, één jaar na het landskampioenschap in de Topklasse, te dregaderen naar de Hoofdklasse, mag FC Rijnvogels zich in ieder geval voor één seizoen zich de gelijke weten aan de zusterverenigingen uit Katwijk. De eerste derby tegen Quick Boys liet, met een 2-2 uitslag, de gelijkwaardigheid in stand. Afgelopen zaterdag bleek de aanstaande kampioen Katwijk, in de allerlaatste minuut van de wedstrijd, toch een maatje te groot voor de Kooltuinbewoners: 1-2.
Het Hoofdklasse-avontuur van FC Rijnvogels verloopt tot nu toe met vallen en opstaan. Met een flitsende seizoenstart, dertien punten uit zes wedstrijden, leek de ploeg uit te groeien tot de revelatie van de Hoofdklasse B. De vijf daaropvolgende wedstrijden leverden slechts twee punten op en bracht de ploeg weer met beide benen stevig op de grond. De dip bracht de club bovenaan het rechterrijtje. Een knappe 1-2 overwinning op ASWH, met twee Katwijkse goals in de slotfase, leverde eindelijk weer eens een driepunter op. De nederlaag tegen Katwijk was vervolgens eigenlijk al van tevoren ingecalculeerd.
Alsof het Hoofklasse avontuur op zich nog niet voldoende is, mag het team van trainer Hein van Heek zich komende dinsdag ook nog meten aan ‘Topklasse buurman’ Rijnsburgse Boys. FC Rijnvogels overleefde de poulefase in de districtsbeker door, naast een nederlaag tegen RKAVV, overwinningen op Alphense Boys en Voorschoten ’97 (za). Vervolgens bleek in de eerste ronde van de knock-outfase een overwinning op Alexandria ’66 niet in de reguliere speeltijd mogelijk. Na de 2-2 moesten penalty’s de beslissing opleveren. Rijnsburgse Boys was voor de knock-outfase, net als alle andere Topklassers, vrijgeloot en won in de eerste ronde van zondag Eersteklasser CVV Zwervers (2-0). De winnaar van FC Rijvogels – Rijnsburgse Boys zal in de achtste finales van het districtsbekertoernooi het thuis mogen opnemen tegen de winnaar van Noordwijk – Capelle, welke aankomende zaterdag wordt gespeeld.

Foto: www.fcrijnvogels.nl

Foto: www.fcrijnvogels.nl


De districtsbekerwedstrijd is natuurlijk speciaal voor de Rijnsburgse broers Joey, Sammy en Mitchell Zandbergen en ook voor Rob Zandbergen, allen oud-spelers van Rijnsburgse Boys. Spelers die hun kansen bij Rijnsburgse Boys (nog) niet kregen, niet op konden wachten of meer speelminuten wilden. In de competitie zijn alleen Joey en Rob vaste basisspelers. Toch zal alleen Rob mogelijk in de basis staan. Joey zit namelijk nog een schorsing uit, Sammy is geblesseerd en Gert Jan Vlieland is de vaste ‘bekerkeeper’ zodat Mitchell hoogstens reservekeeper zal zijn. Het districtsbekerduel zal door Rijnsburgse Boys gebruikt worden om de schorsingen van Raily Ignacio en Mark van den Boogaart (beide spelers kregen in Genemuiden hun vierde gele kaart) weg te werken!
Programma dinsdag 16 december 2014
FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys (aanvang: 20.00 uur)
Sportpark ‘De Kooltuin’
1e Mientlaan,
LC  Katwijk
071 – 401 5075
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag
Het verslag van FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys is vanaf woensdagochtend te lezen hier op de website.