IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing FC Lisse – Rijnsburgse Boys

fclisse

Na de midweekse KNVB-bekerverplichtingen mogen FC Lisse en Rijnsburgse Boys zich weer gaan richten op de competitie. De competitiewedstrijd zal voor beide ploegen in het teken staan van het wegspoelen van een negatieve smaak ofwel het nemen van sportieve revanche. Op dinsdagavond immers verloor FC Lisse, voor de tweede keer binnen tien dagen, van HHC Hardenberg. Na de 1-2 nederlaag in de competitie waren de Hardenbergers ook in het bekerduel een maatje te groot: 0-4. Een dag later werd ook Rijnsburgse Boys uit het bekertoernooi geknikkerd. Na de bekerthriller tegen zondag Topklasser VVSB (2-2 eindstand, 3-3 na verlenging en 5-6 verlies van de strafschoppenserie), likt Rijnsburgse Boys haar wonden. Danny van der Vijver verliet, na ruim een half uur spelen, het veld met een hoofdwond. Met vijf hechtingen in zijn achterhoofd en een lichte hersenschudding is de aanvoerder voor een week uitgeschakeld. Daarnaast moesten zijn teamgenoten opnieuw tot het uiterste gaan. Na de krachtsinspanning van vier dagen eerder tegen Barendrecht, waar in de laatste tien minuten een 2-4 achterstand werd geneutraliseerd, moesten de mannen van Niek Oosterlee tegen de Noordwijkerhouters nog dieper gaan. Pas in blessuretijd werd een verlenging afgedwongen, waarin vervolgens opnieuw een achterstand moest worden omgebogen in een gelijke stand. Met het teleurstellende resultaat van de strafschoppenserie eindigde de avond zowel letterlijk als figuurlijk in het donker. Een dag minder rust dan FC Lisse en een extra energievretende verlenging kunnen voor Rijnsburgse Boys nadelig zijn.
FC Lisse en Rijnsburgse Boys zijn, naast Spakenburg, IJsselmeervogels, HHC Hardenberg, Barendrecht en Capelle, twee clubs die vanaf de start deel uit maken van de Topklasse. Hoewel deze zeven clubs aan het begin van het seizoen hebben aangegeven te strijden voor één van de zeven tickets welke recht geeft op promotie naar de tweede divisie, lijkt FC Lisse voor de bookmakers buiten de prijzen te vallen. Voor de nieuwe trainer Arjan van der Laan dus de uitdaging om met een vrij jonge groep, waarin na het vertrek van Kevin Winter een echte spelmaker ontbreekt, het tegendeel te bewijzen. De start van de competitie is echter niet zo hoopvol. Vier punten uit vier duels is te weinig om tot de elite van de topklassers gerekend te worden. Het grote probleem van FC Lisse is dat de ploeg te veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Met slechts drie treffers is FC Lisse ook de minst productieve ploeg van de Topklasse tot nu toe. Afgelopen zaterdag had de ploeg tegen DVS’33 wel het geluk zelf de openingstreffer te scoren. Hoewel dit tegen de veldverhouding in was, lukte het de ploeg wel om de voorsprong met hand en tand te verdedigen. De overwinning was ook een prima opsteker na een zware periode voor heel FC Lisse. Het overlijden van de markante elftalleider Han de Haan op 2 september was als een gigantische klap gekomen. De Haan was immers voor de spelers een vaderfiguur en vertrouwensman waardoor iedereen een speciale band met hem had.

fc lisse rijnsburgseboys 1

Het is komende zaterdag voor de tiende keer dat, na de legendarische wedstrijd op 13 mei 2006, de twee streekgenoten elkaar in competitieverband ontmoeten op sportpark Ter Specke. Iedere Rijnsburgse supporter weet zich nog goed te herinneren hoe Martijn Gootjes, ruim in blessuretijd, het eerste kampioenschap sinds zestien jaar binnenkopte. FC Lisse werd in diepe rouw gedompeld want de treffer maakte een abrupt einde aan een al ingezet kampioensfeest van de Lisse-supporters. In de negen ontmoetingen die daarna gespeeld zijn wist FC Lisse slechts twee keer te winnen. Driemaal was Rijnsburgse Boys de sterkste en viermaal werd het gelijk. De recente resultaten zullen Rijnsburgse Boys dus vertrouwen moeten geven. Net als de grasmat. Het bedrijf PitchCarePro is niet alleen in Rijnsburg maar ook in Lisse de uitdaging aangegaan om een topnatuurmat te creëren. Het past bij de grootste prioriteit van de club om een nieuwe accommodatie te realiseren.
Clubgegevens FC Lisse
Opgericht: 17 maart 1981
Erelijst:
Afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau in 1997, 2001 en 2008
Zaterdagkampioen in 2001 en 2008
Algeheel amateurkampioen in 2008
Shirt: geel met een blauwe baan
Broek: blauw
Kousen: geel
Wapenfeiten FC Lisse in de Topklasse
2014 – 2015 11e plaats Topklasse
2013 – 2014   8e plaats Topklasse
2012 – 2013   6e plaats Topklasse
2011 – 2012 11e plaats Topklasse
2010 – 2011 11e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015  FC Lisse-Rijnsb.Boys: 1-2  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 4-3
2013-2014  FC Lisse-Rijnsb.Boys: 1-1  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 6-0
2012-2013  FC Lisse-Rijnsb.Boys: 2-1  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 2-2
2011-2012  FC Lisse-Rijnsb.Boys: 0-4  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 3-0
2010-2011  FC Lisse-Rijnsb.Boys: 2-2  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 1-4
Totaalscore in Topklasse 2010-2015
10 wedstrijden
5 overwinningen
3 gelijke spelen
2 nederlagen
26 doelpunten voor en 15 doelpunten tegen
Totaalscore in Lisse 2010-2015
5 wedstrijden
2 overwinningen
2 gelijke spelen
1 nederlaag
10 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen
Programma zaterdag 27 september 2015
FC Lisse – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Barendrecht – DVS ’33 Ermelo
Capelle – Spakenburg
GVVV – SteDoCo
Katwijk – RVVH
Kozakken Boys – Scheveningen
ONS Boso Sneek – Excelsior Maassluis
IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd FC Lisse – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.