Piet Hemminga

Voorbeschouwing FC Lisse – Rijnsburgse Boys

fclisse-klein
Twee wedstrijden zijn we onderweg naar 9 mei a.s. – wanneer Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse de afsluiting van het seizoen 2014-2015 zal vormen. Het competitieprogramma is dit seizoen dus wat minder symmetrisch dan in het verleden want komende zaterdag gaat Rijnsburgse Boys op bezoek bij de bespelers van Sportpark Ter Specke. Liefhebbers van derbyvoetbal zijn voor komende zaterdag van harte uitgenodigd want na de degradatie van Katwijk, Noordwijk en Ter Leede vorig seizoen zijn dit soort wedstrijden schaars geworden in de regio.
Waren er in het verleden al eens voormalige Lisse-spelers in een zwart-geel shirt te bewonderen, komende week is er een weerzien met een paar oude bekenden van de Uien in het geel-blauw. Kevin Winter is aan zijn tweede jeugd bij FC Lisse begonnen en speelde zoals bekend de afgelopen jaren bij de Rijnsburgers. Ook doelman Tim Orlowski kende een langdurig verblijf op sportpark de Middelmors en had in de eerste wedstrijden van de Lissenaren een rol als reservegoalie achter doelman Mark de Vries. Waar Tim Orlowski nog wel eens wakker van ligt is overigens te lezen in het programmablad a.s. zaterdag wat voor slechts 50 eurocent verkrijgbaar is bij de supportersstand.

foto (22)

FC Lisse ging dit seizoen flitsend van start – als je de stand geloven mag. De eerste wedstrijd van deze competitie werd op eigen veld met 3-0 van Excelsior Maassluis gewonnen terwijl afgelopen week IJsselmeervogels met 0-1 werd verslagen. Het team van trainer Misha Salden haalde daarbij de eindstreep niet helemaal zonder kleerscheuren. Zo moest Mo Messaoud (zijn broer Ali speelt bij Willem II) na veel blessureleed vorig seizoen in Spakenburg nu al na 22 minuten naar de kant. Maar de schade valt deze keer mee naar het zich laat aanzien. Kevin Wijers zal de komende weken nog niet van de partij zijn, hij herstelt van een knie-operatie. Een andere belangrijke kracht, Rik Vermeulen, kwam al wel weer aan spelen toe al was zijn optreden beperkt tot het laatste kwartier van de wedstrijd.
Rijnsburgse Boys zorgde er voor dat de competitiestart beter was dan vorig jaar door thuis met 2-0 te winnen van SC Genemuiden. Ondanks het gegeven dat Niek Oosterlee de afgelopen weken geplaagd werd door de afwezigheid van een aantal middenvelders. Het herstel van Danny van der Vijver en Bart Freke laat veel langer op zich wachten dan gehoopt terwijl Mark van den Boogaart na een schorsing pas tegen Scheveningen zijn opwachting kan maken. Wie de papieren beginopstelling van de Rijnsburgers van afgelopen zaterdag bekeek kon haast de conclusie trekken dat de Rijnsburgers in een soort 5-1-4 opstelling van start gingen. Een variant die zelfs Louis van Gaal nog niet uit zijn mouw geschud had. Lichtpunt was verder wel de rentree van Martin van Eeuwijk op het veld.
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer B.H. Huizinga uit Leeuwarden.

foto (4)

Clubgegevens FC Lisse
Opgericht: 17 maart 1981
Erelijst:
Afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau in 1997, 2001 en 2008
Zaterdagkampioen in 2001 en 2008
Algeheel amateurkampioen in 2008
Shirt: geel met een blauwe baan
Broek: blauw
Kousen: geel
Wapenfeiten FC Lisse in de Topklasse
2013 – 2014   8e plaats Topklasse
2012 – 2013   6e plaats Topklasse
2011 – 2012 11e plaats Topklasse
2010 – 2011 11e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2013-2014 FC Lisse-Rijnsb.Boys: 1-1  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 6-0
2012-2013 FC Lisse-Rijnsb.Boys: 2-1 Rijnsb.Boys-FC Lisse: 2-2
2011-2012 FC Lisse-Rijnsb.Boys: 0-4  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 3-0
2010-2011 FC Lisse-Rijnsb.Boys: 2-2  Rijnsb.Boys-FC Lisse: 1-4
Totaalscore in Topklasse 2010-2014
8 wedstrijden
3 overwinningen
3 gelijke spelen
2 nederlagen
20 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen
Programma zaterdag 6 september 2014
FC Lisse -Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – Excelsior Maassluis
Hoek – IJsselmeervogels
Kozakken Boys – Barendrecht
SC Genemuiden – ONS Boso Sneek
Scheveningen – Ajax
Spakenburg – GVVV
Sparta Nijkerk – HHC Hardenberg
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd FC Lisse – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.