IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys


Komende zaterdag ontmoeten twee clubs elkaar die het seizoen op identieke wijze zijn begonnen. Zowel Excelsior Maassluis als Rijnsburgse Boys verloren hun openingswedstrijd – één van de wedstrijden in een seizoen die je juist niet wilt verliezen – maar maakten het in de tweede competitiewedstrijd met een overtuigende overwinning helemaal goed. Rijnsburgse Boys presteerde het tegen Jong FC Volendam om, na de zure nederlaag tegen IJsselmeervogels, in de tweede wedstrijd van het seizoen de nul te houden. Vorig seizoen werd pas in het negende duel (thuis tegen AFC) voor het eerst geen tegentreffer geïncasseerd; het werd toen 2-0. Aan de jaarlijkse doelstelling om minder doelpunten tegen te krijgen wordt dus inmiddels met succes gewerkt. En meteen ook een clean sheet voor zowel Wesley Zonneveld als Bradly van der Meer!

Talent
Verloor Rijnsburgse Boys nog onterecht de openingswedstrijd, trainer Dogan Corneille van Excelsior Maassluis moest na de eerste competitiewedstrijd erkennen dat vv Katwijk niet geheel onverdiend met 0-2 had gewonnen. Het spel van zijn ploeg was niet top terwijl Katwijk iets volwassener en iets harder speelde. Vorige week bleek Excelsior Maassluis wel de terechte winnaar in het uitduel tegen GVVV: 0-2. Na een snelle openingstreffer speelde de ploeg uit Maassluis veel gemakkelijker dan de thuisploeg. Naast de sterk spelende verdediging viel ook Redouan Omar Ouali op. Het 21-jarige talent liet zien over een goede balbehandeling te beschikken en daarbij ook nog eens overzicht en rust aan de bal te hebben. De verwachtingen rond het eigen talent uit Maassluis zijn hooggespannen. De aanvaller werd zelfs uitgeroepen tot speler van de week in de tweede speelronde van de tweede divisie.

Jeugdopleiding
Natuurlijk is dit ook een groot compliment aan de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis. In 2016 werd deze benoemd tot de beste in Nederland. De club mag er terecht trots op zijn dat het zoveel zelf opgeleide spelers in de tweede divisie kan laten spelen. Dit seizoen zijn maar liefst vier tieners doorgeschoven naar de A-selectie. Marius van Mil (18), Devin Plank (19) en Calvin Tureaij (19) kwamen rechtstreek uit JO19 van Excelsior Maassluis. Maar ook Kaylan Muis (18), die overkwam van Sparta JO19, heeft zijn opleiding gehad bij de club uit Maassluis en speelde slechts één seizoen op Spangen. Voorbeelden van spelers die het betaalde voetbal hebben gehaald zijn er ook voldoende: Milan van Ewijk (nu ADO Den Haag), Tobias Kleijweg (nu Excelsior Rotterdam) en Marouane Afakar (nu Sparta Rotterdam).

Gelijkspel
Feit is wel dat de jonge spelers van Excelsior Maassluis zich elk jaar behoorlijk stuk bijten op de taaie Rijnsburgse Uien. Twaalf onderlinge wedstrijden in de tweede divisie en in de topklasse leverden nooit een overwinning op. Vijfmaal stapten de Rijnsburgers met een overwinning van het veld. De meest voorspelbare uitslag van dit duel blijft dus een gelijk spel: zeven keer in de laatste zes seizoenen. Op de laatste zaterdag van januari dit jaar speelden beide ploegen tegen elkaar op Middelmors. Een late treffer van Dani van der Moot zorgde niet alleen voor de Rijnsburgse overwinning (4-3) maar ook dat het record in de tweede divisie ‘meeste gelijke spelen op rij tussen twee clubs’ niet werd behaald. De teller bleef nu steken op vier gelijke spelen in vier achtereenvolgende competitiewedstrijden.
Clubgegevens Excelsior Maassluis
Opgericht: 1 juni 1918
Sportpark
Sportpark Dijkpolder
Lavendelstraat 1
3142 NC Maassluis
Erelijst
Algemeen amateurkampioen in 2016
Algemeen kampioen zaterdagamateurs in 2016
Kampioen topklasse in 2016
Winnaar supercup in 2016
Winnaar districtsbeker KNVB West II in 2005
Tenue
Shirt: rood/wit/blauw verticaal gestreept
Broek: blauw
Kousen: blauw
Trainer
Dogan Corneille
Topscorers
Marius van Mil en Jeremy Moreno met elk één treffer
Website
www.excelsior-m.nl
Wapenfeiten Excelsior Maassluis in tweede divisie en topklasse
2018-2019 2e plaats tweede divisie
2017-2018 7e plaats tweede divisie
2016-2017 5e plaats tweede divisie
2015-2016 1e plaats topklasse
2014-2015 10e plaats topklasse
2013-2014 6e plaats topklasse
Onderlinge wedstrijden in tweede divisie en topklasse
12 wedstrijden
5 overwinningen
7 gelijk spelen
0 nederlagen
23 doelpunten voor en 14 doelpunten tegen
Onderlinge wedstrijden in tweede divisie en topklasse in Maassluis
6 wedstrijden
2 overwinningen
4 gelijke spelen
0 nederlagen
11 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen
Programma zaterdag 19 september 2020
Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys (15.00 uur)
Overige wedstrijden
Noordwijk – Katwijk
Spakenburg – Jong Sparta
Quick Boys – Koninklijke HFC
Jong FC Volendam – HHC Hardenberg
Kozakken Boys – IJsselmeervogels
TEC – GVVV
Scheveningen – ASWH
De Treffers – AFC (op 20 september)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.