Bram van Egmond

Voorbeschouwing DVS’33 – Rijnsburgse Boys

Nu iedereen ondertussen wel bijgekomen is van afgelopen weekend, gaan we het vizier scherpstellen op de tweede competitieronde. De Uien spelen aanstaande zaterdag hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. Voor dit duel reizen we af naar de Veluwe, om precies te zijn naar Ermelo. Daar neemt de equipe van Niek Oosterlee het op tegen een debutant in de Topklasse: DVS’33.

Foto: Website DSV 33 Ermelo


Samen sta je sterk
Over het algemeen weten we nog vrij weinig over DVS’33. ‘Door Vereniging Sterk’ is de volledige naam van de vereniging en deze is goed te verklaren. De club ontstond in 1933 na een fusie van de plaatselijke voetbalclubs Ajax en EFC. Samen sta je sterk, dat was destijds het motto. De naam houdt zijn eer nog altijd hoog, want sinds jaar en dag is DVS’33 de grootste voetbalclub van Ermelo.
Naast het vlaggenschip, staat ook de jeugdopleiding hoog in het vaandel. Zo heeft het een aantal jeugdteams dat op hoog niveau met Ajax en Vitesse speelt. Het doel: zoveel mogelijk DVS’ers op te leiden voor het Vlaggenschip van DVS. Sinds 2007 hebben de geel-zwarten ook een samenwerkingsverband met de Arnhemse eredivisieclub dat dezelfde clubkleuren deelt.
Prestaties
In de jaren ’90-’98 was DVS’33 een stabiele Eerste Klasser, waarna het in 1999 en 2000 uitstapjes maakte naar de Hoofdklasse. Heel succesvol waren deze twee jaren niet, waardoor DVS weer degradeerde naar de Eerste Klasse. En hier bleken de Ermeloërs, na de twee teleurstellende seizoenen in de Hoofdklasse, verdienstelijk te presteren. Meerdere malen eindigde de club in de top van het linkerrijtje. In 2011 rekende het vlaggenschip af met de Eerste Klasse. Na toen nog vijf seizoenen in de Hoofdklasse, slaagde trainer Jan Veldhuizen er vorig seizoen in zijn ploeg te laten promoveren naar de hoogste amateurklasse.
Debuut
Waar het nieuwe seizoen voor Rijnsburgse Boys goed begon, was het debuut van DVS’33 in de Topklasse minder rooskleurig. Uit bij Excelsior Maasluis leidde de geel-zwarte brigade al binnen 25 minuten met 2-0, maar na de doelwisseling werd deze echter uit handen gegeven (3-3). Aanvaller Mike Ahrens, incasseerde tegen “Tricolores” een rode kaart en komt aanstaande zaterdag niet in actie.
Freke
Rijnsburgse Boys moet het ook tegen DVS’33 nog doen zonder Bart Freke. De verdediger annex middenvelder werd vorige week dinsdag wakker met liesklachten. Deze houden hem nog even aan de kant. Ook kan Oosterlee niet beschikken over Leon Tol.
Clubgegevens DVS’33 Ermelo
Opgericht: 1 september 1933
Shirt: geel-zwarte verticale streep
Broek: zwart
Kousen: geel-zwarte horizontale streep
Sportpark DVS ’33 Ermelo (kunstgras)
Sportlaan 25
3851 CA  Ermelo
0341-551003
Website: www.dvs33.nl
Programma zaterdag 29 augustus 2015
DVS’33 Ermelo – Rijnsburgse Boys (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Barendrecht – Excelsior Maassluis
Capelle – SteDoCo
FC Lisse – RVVH
Katwijk – IJsselmeervogels
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
ONS Boso Sneek – GVVV
Spakenburg – Scheveningen
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb. Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.
Wedstrijdverslag  
Het verslag van de wedstrijd DVS’33 Ermelo – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.