Nico Glasbergen

Voorbeschouwing DVS ’33 – Rijnsburgse Boys

dvs33ermelo
Wedstrijd nummer vijf van de jaargang 2016-2017 staat op het programma en daarvoor reist Rijnsburgse Boys naar de Veluwe. Het ook in het geel-zwart spelende DVS’33 zal de Uien ontvangen op kunstgras, want DVS’33 hoort bij het gros van de clubs in de Derde Divisie die op kunstgras spelen. Vorig seizoen speelde Rijnsburgse Boys voor het eerst in competitieverband tegen de Ermeloërs. Het waren twee ontmoetingen die we wel snel willen, maar lastig kunnen vergeten. In Ermelo, op 29 augustus 2015, was geel-zwart volstrekt kansloos tegen de toenmalige debutant (3-0), inclusief een rode kaart voor Joël Tillema. En op sportpark Middelmors, in december, ging het lang gelijk op, maar toen DVS’33 de score opende was het hek van de dam. De teller stokte bij 0-4, waarna en passant bekend werd gemaakt dat Niek Oosterlee aan zijn laatste seizoen bij Rijnsburgse Boys bezig was. Dat we dus meerdere redenen hebben om tot op het bot gemotiveerd naar Ermelo te reizen mag buiten kijf staan. Zeven tegen en nul voor binnen vier maanden tijd tegen DVS’33, dat kan beter…
De tegenstander
DVS’33 beleefde vorig seizoen onder leiding van de toen nieuwe trainer Roeland ten Berge een goed debuutseizoen. Met name in de eerste competitiehelft presteerde het Veluwer ensemble erg goed. Meerdere grote namen werden aan de zegekar gebonden, met aanvallend en attractief voetbal, precies waar Ten Berge voor staat. Het jaar na het debuutjaar is traditioneel lastig, maar voorlopig verloor DVS’33 in eigen huis nog niet. SteDoCo speelde er gelijk en Jong Volendam werd vlak voor tijd verslagen. En voor de KNVB-beker werd AZSV met een 4-2 nederlaag weggestuurd. Afgelopen zaterdag speelden de Ermeloërs bij zekere titelkandidaat ASWH. Het werd een wedstrijd die door ASWH-trainer Van den Berg werd betiteld als ‘wie het eerste scoort wint’. ASWH scoorde eerst en won. Ingewijden vertelden echter dat DVS’33 uitstekend met ASWH meespeelde en het een gevalletje dubbeltje op zijn kant was. Sowieso maakt Roeland ten Berge, ex-trainer van Berkum en Excelsior ’31 waar hij goede resultaten boekte, met zijn elftal steevast een frisse en gedreven indruk.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


De kist met Uien
Pieter Mulders kan redelijk tevreden zijn over de competitiestart. Redelijk, want hij is met zijn elftal nog lang niet waar hij zijn wil. De intenties zijn duidelijk, alleen de uitvoering is wisselend. Afgelopen zaterdag haalden we op de valreep een overigens verdiend punt tegen ONS Boso Sneek. De fases waarin het niet over hield waren te lang, wat mede te maken had met de goede tegenstand uit Friesland. Opvallend blijft dat in vergelijking met de wedstrijden van vorig jaar tegen DVS’33 slechts drie spelers ook dit seizoen mee zullen gaan naar Ermelo. Doelman Van Nieuwkoop, Tillema en Wijks zijn de drie overgeblevenen. Met de derby tegen FC Lisse in het vooruitzicht zullen zij hun medespelers heel duidelijk kunnen maken dat er cruciale weken aan komen. Haken we aan bij de top, of maken we pas op de plaats. Scheidsrechter Bas Annegarn uit Noordwijk zal de wedstrijd in goede banen leiden. Het reisje naar Ermelo is altijd mooi. Nu terug nog. Boys, wij als supporters, zowel thuis als in Ermelo, rekenen op jullie!
Clubgegevens DVS’33 Ermelo
Opgericht: 1 september 1933
Shirt: geel-zwarte verticale streep
Broek: zwart
Kousen: geel-zwarte horizontale streep
Sportpark DVS ’33 Ermelo (kunstgras)
Sportlaan 25
3851 CA  Ermelo
0341-551003
Website: www.dvs33.nl
Wapenfeiten DVS’33 Ermelo in Topklasse
2015 – 2016  9e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2015-2016
DVS’33 Ermelo – Rijnsb.Boys: 3-0
Rijnsb.Boys – DVS’33 Ermelo: 0-4
Totaalscore in Topklasse
2 wedstrijden
0 overwinningen
0 gelijk
2 nederlagen
Doelsaldo: 0 voor en 7 tegen
Programma zaterdag 10 september 2016
DVS’33 Ermelo – Rijnsburgse Boys (aanvang:15.00 uur)
Overige wedstrijden:
FC Lisse – Huizen
Jong Almere City FC – VVOG
Jong FC Groningen – SteDoCo
Jong FC Volendam – Harkemase Boys
ONS Boso Sneek – ODIN ’59
Quick Boys – ASWH
Scheveningen – Capelle
IJsselmeervogels – FC Rijnvogels
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd DVS’33 Ermelo – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.