outhands

Voorbeschouwing DHC – Rijnsburgse Boys

 Bekervoetbal en Rijnsburgse Boys, het is een tamelijk moeizame relatie dit seizoen. Na de aftrap voor deze competitie in poulewedstrijden ontdeed de ploeg van Niek Oosterlee zich in de knock-out fase van een derde en tweedeklasser. Met een zo kleine mogelijke overwinning (Leiden; 0-1) of zelfs strafschoppen (Forum Sport; 2-2). Zaterdag a.s. treffen de Boys DHC uit Delft. De ploeg van trainer Rob de Lange is momenteel een (sub)topper in de eerste klasse B bij de zondagamateurs. Om deze tussenronde van de Districstbeker West II te bereiken bond DHC Xerxes/DZB (1e klasse; 2-4) en Vredenburch (3e klasse; 8-2) aan de zegekar.

De club uit Delft kent een rijke en roemruchte historie. In 1968 kwam er een einde aan de periode van betaald voetbal in Delft nadat een jaar eerder een fusie met het Rotterdamse Xerxes nog een redmiddel leek te zijn. In de laatste periode liepen o.a. Willem van Hanegem, Eddie Treijtel en (de inmiddels overleden) Hans Dorjee op het sportpark aan de Brasserkade rond. Twee jaar later toonde eerstgenoemde spelers de Europacup aan de Feyenoord-supporters op de Coolsingel. Daar waar de spelers van Rijnsburgse Boys dit seizoen voor het eerst op de Hoofdklasse Cards prijken, kende DHC deze hype in het midden van de vorige eeuw al. Legendarische namen als Piet Lagarde en Daan den Blijker werden (op door Dik Bruynesteyn   getekende) plaatjes vastgelegd. Ondertussen zijn het collectors items die straks in het voetbalmuseum in Middelburg te bewonderen zullen zijn.

Wanneer Koning Winter komend weekend besluit de Nederlandse sportvelden te bezoeken wordt het (weer) spannend of de wedstrijd doorgang kan vinden. DHC beschikt weliswaar over een kunstgrasveld en alhoewel dat redelijk vorstbestendig schijnt te zijn wil er bij de combinatie van vorst en vocht (in de vorm van ijzel of sneeuw) nog wel eens sprake zijn van het afgelasten van wedstrijden. Zelfs de aanwezigheid van de keeperstrainer van DHC die luistert naar de naam Dennis Mooiweer biedt daarom geen garantie voor het doorgaan van de wedstrijd.

De wedstrijd tussen DHC en Rijnsburgse Boys, die voor zover bekend nog niet eerder officieel tegen elkaar speelden, begint om 14.30 op het DHC-terrein / sportpark Brasserkade, Sportring 2, 2616 LK DELFT. Het eerste fluitsignaal is van scheidsrechter M.A. Geuze die dit seizoen onder meer de  wedstrijd ARC-Rijnsburgse Boys floot. Na afloop van de wedstrijd vind de loting voor de volgende ronde plaats.

Clubgegevens
DHC-terrein / sportpark Brasserkade
Sportring 2
2616 LK DELFT

Programma (tussenronde)

za 19-12  FC Maense   – PPSC  
za 19-12 Jodan Boys – PFC  
za 19-12 Zwaluwen – Ter Leede  
za 19-12 FC Rijnvogels   – VVSB  
za 19-12 DHC – Rijnsburgse Boys  
za 19-12 VUC – Barendrecht  
za 19-12 Westlandia 2                  – Scheveningen  
zo 20-12   Kocatepe – DHL