outhands

Voorbeschouwing DHC – Rijnsburgse Boys

 Na de overwinning op TOGR mag Rijnsburgse Boys dinsdag a.s. weer aan de bak. De bekerwedstrijd tussen DHC en Rijnsburgse Boys, die voor zover bekend nog niet eerder officieel tegen elkaar speelden, begint 26 januari om 20.00 uur op het DHC-terrein / sportpark Brasserkade, Sportring 2, 2616 LK DELFT.

Bekervoetbal en Rijnsburgse Boys, het is een tamelijk moeizame relatie dit seizoen. Na de aftrap voor deze competitie in poulewedstrijden ontdeed de ploeg van Niek Oosterlee zich in de knock-out fase van een derde en tweedeklasser. Met een zo kleine mogelijke overwinning (Leiden; 0-1) of zelfs strafschoppen (Forum Sport; 2-2). Zaterdag a.s. treffen de Boys DHC uit Delft. De ploeg van trainer Rob de Lange is momenteel een (sub)topper in de eerste klasse B bij de zondagamateurs. Om deze tussenronde van de Districstbeker West II te bereiken bond DHC Xerxes/DZB (1e klasse; 2-4) en Vredenburch (3e klasse; 8-2) aan de zegekar.

De club uit Delft kent een rijke en roemruchte historie. In 1968 kwam er een einde aan de periode van betaald voetbal in Delft nadat een jaar eerder een fusie met het Rotterdamse Xerxes nog een redmiddel leek te zijn. In de laatste periode liepen o.a. Willem van Hanegem, Eddie Treijtel en (de inmiddels overleden) Hans Dorjee op het sportpark aan de Brasserkade rond. Twee jaar later toonde eerstgenoemde spelers de Europacup aan de Feyenoord-supporters op de Coolsingel. Daar waar de spelers van Rijnsburgse Boys dit seizoen voor het eerst op de Hoofdklasse Cards prijken, kende DHC deze hype in het midden van de vorige eeuw al. Legendarische namen als Piet Lagarde en Daan den Blijker werden (op door Dik Bruynesteyn getekende) plaatjes vastgelegd. Ondertussen zijn het collectors items die straks in het voetbalmuseum in Middelburg te bewonderen zullen zijn.

DHC beschikt over een kunstgrasveld wat bij het huidige weerbeeld redelijk vorstbestendig is. En anders is alle hoop gevestigd op de keeperstrainer van DHC die luistert naar de naam Dennis Mooiweer. Wellicht dat dat een garantie kan zijn voor het doorgaan van de wedstrijd.


Selectie DHC

Route naar DHC 

Programma Tussenronde
19-1  Jodan Boys- PFC    1-1 (Jodan Boys w.n.s.)
23-1  FC Maense – PPSC    1-2
24-1  Kocatepe – DHL    14.30
26-1  Zwaluwen- Ter Leede    20.00
26-1  FC Rijnvogels – VVSB    20.00
26-1  VUC- Barendrecht    20.00
26-1  Westlandia 2 – Scheveningen    20.00
26-1  DHC- Rijnsburgse Boys    20.00