outhands

Voorbeschouwing DHC – Rijnsburgse Boys

 IJs en weder dienende trappen DHC en Rijnsburgse Boys dinsdag 9 februari a.s. om 20.00 uur af op het kunstgras aan de Brasserskade in Delft. Het betreft een wedstrijd in een tussenronde waarbij gespeeld wordt om de Districtsbeker West II. Voor de derde keer dit seizoen staat deze wedstrijd op het programma. Tweemaal eerder gooide koning Winter roet in het eten en voor dinsdag staat er weer vorst op het menu. Beide teams hebben ook nog een behoorlijk aantal inhaalduels voor de competitie te spelen zodat niemand op een nieuw vorstverlet zit te wachten.

Tegenstander DHC komt uit in de 1e klasse B van de zondagamateurs. Na bijna de 1e periode te hebben gewonnen volgden twee verliespartijen. In de aanloop naar de wedstrijd van dinsdag tegen de regerend landskampioen bij de zaterdagamateurs deed DHC goede zaken. In Leidschendam werd met 2-4 van RKAVV gewonnen zodat het met drie verliespunten meer dan koploper Alphense Boys weer aansluiting heeft gevonden met de top. Daarmee klopt het team van trainer Rob de Lange duidelijk aan de deur voor een plaats in de Hoofdklasse volgend seizoen.

In de video-reactie van Dennis Groot op de wedstrijd tegen Capelle maakt de Rijnsburgse aanvoerder duidelijk met welke intentie de Boys naar Delft zullen afreizen. De mannen van Niek Oosterlee nemen het duel uitermate serieus. Welke namen er op het wedstrijdformulier zullen komen te staan blijft nog wel even de vraag. De administratieve afwikkeling van de wedstrijd van afgelopen zaterdag zou ook daarbij nog een rol kunnen spelen.
Vier wedstrijden staan er dinsdagavond voor deze bekercompetitie op het programma, de namen van 12 ploegen  zijn al bekend voor de 1/8-finales. De loting voor de volgende ronde vindt na afloop van de wedstrijd in de kantine van DHC plaats.