Nico Glasbergen

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

Er is een bijzonder weekend in aantocht. De weersvoorspellingen zijn zeker niet slecht en onze mannen staat een dubbel wedstrijdprogramma te wachten. En wat voor één. Om te beginnen spelen de Uien niet om 18:00 uur, maar, vers van de pers, om 15:00 uur bij de Treffers in Groesbeek. Dat zal menig supporter en speler deugd doen. Traditioneel speelden de Uien in het donker en in de kou op Sportpark Zuid, maar dat is nu een keer anders. Veel tijd om daarvan te herstellen hebben ze overigens niet. Dinsdag wacht namelijk de voor Rijnsburgers belangrijkste Katwijkse derby, die tegen Quick Boys op de Middelmors. Kortom, we zullen ons niet vervelen tijdens en vlak na de Pasen.

Daar kan een ander – in ieder geval kunnen we het van tevoren heuglijk noemen – feit aan worden toegevoegd. Het Uientoernooi kan eindelijk weer door gaan. Twee seizoenen lang gooide dat inmiddels wijd en zijd uitgekotste virus roet in het eten. Gelukkig wordt geduld beloond. Het Uientoernooi, voor de leeftijdscategorieën onder 7 jaar tot en met onder 11 jaar, gaat door. Op Paasmaandag. En ook dat is een reden om naar het aankomende lange weekend uit te kijken. Maar, eerst een nieuwe hindernis. Dat is De Treffers uit natuurlijk altijd. De sjieke club uit de grensstreek heeft zijn sporen wel verdiend en is een vastigheid op het hoogste niveau. Al werden de rood-zwarte supporters in de afgelopen vijf weken steeds zenuwachtiger…

Parachute klapt open na vrije val
De Treffers heeft geen goede periode achter de rug. Een lange serie van nederlagen (er werd sowieso negen keer op rij niet gewonnen) deed de Groesbekers, die voor de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op de Middelmors in november in verliespunten nog tweede stonden, huiveren. Dan gaan er altijd bepaalde krachten werken, zeker bij ambitieuze clubs zoals De Treffers. Trainer François Gesthuizen werd het slachtoffer. En hij was in het najaar al de opvolger van Jan de Jonge, die naar Turkije vertrok. De ontslagen Gesthuizen is vorige week opgevolgd door de ervaren Gert Kruys, die ook een tussenpaus genoemd mag worden. Kruys gaat immers volgend seizoen bij Montfoort ’19 aan de slag. Kortom, het is onrustig aan het trainersfront in Groesbeek.    

Dat verhinderde echter niet dat de nieuwe trainer afgelopen zaterdag meteen zijn winnende hand kon opsteken. Uit bij ASWH, de dinsdag daar voor al een prooi voor de Uien, werd een klinkende 0-5 overwinning behaald. De Treffers speelde weliswaar al voor rust tegen tien man, maar dat mag de pret van de ruime zege niet drukken. Een booster voor de Groesbekers derhalve, die nog wel wat punten nodig hebben om zich veilig te spelen. Zeker als je ziet dat de concurrentie ook punten is gaan halen. Er zijn nog tien rondes te gaan, dus dat kan makkelijk. Het zal sowieso een zinderend slot van de competitie gaan worden. De beslissingen zijn namelijk nog lang niet gevallen. Is de tweede divisie de leukste competitie van Nederland ? Op die vraag zullen veel mensen ‘ja’ antwoorden.

Foto: Hans Heemskerk

Seriemoordenaars
Aan de Middelmors is de zon inmiddels weer gaan schijnen. Dat er geen winst viel bij te schrijven tegen Noordwijk is jammer, maar daar hadden veel Rijnsburgers toch al niet op gerekend tegen onze taaie noorderburen. Wat ook jammer is, is dat een fraaie serie van vijf overwinningen zo ten einde kwam. De ene na de andere tegenstander werd gekild. De goals vielen ineens vlot uit de boom en de kou van net na de winterstop is uit de lucht. Willen de Wismanwarriors nog echt iets, dan zullen ze de goede serie door moeten trekken. Als ambitieuze club willen we zo hoog mogelijk eindigen en laten we eerlijk zijn, het kan, een hele hoge klassering. De kwaliteiten zijn er voor aanwezig. Het is te hopen dat het blessurespook buiten de deur blijft. Dat zal cruciaal zijn. Gebeurt dat, dan is er nog echt wat leuks mogelijk. Het zijn namelijk wel zware weken voor de spelers. Je ziet het aan sommige selecties en wedstrijden, de sleet begint erop te zitten. Topamateurs zijn wel fit, maar met zo’n serie wekelijkse dubbele programma’s gaan er een keer slachtoffers vallen. Het maakt de afloop van de competitie extra onvoorspelbaar …en dus leuker. Nog tien potjes. We kijken er allemaal naar uit. Tot ziens in Groesbeek!

Clubgegevens De Treffers
Oprichtingsdatum: 1 augustus 1919

Sportpark
Sportpark Zuid
Nijerf 1
6562 KW Groesbeek

Website
www.detreffers.nl

Erelijst
Algemeen Amateurkampioen in 1991 en 1998
Algemeen kampioen zondagamateurs in 1988, 1991 en 1998
Kampioen Hoofklasse in 1981, 1986, 1988, 1990, 1991, 1998, 2005 en 2010
Winnaar districtsbeker KNVB in 1994 en 2013

Tenue
Shirt: rood-zwart verticaal gestreept
Broek: zwart
Kousen: rood

Trainer
Gert Kruys

Topscorer
Teije ten Den met zeven treffers

Wapenfeiten De Treffers in tweede divisie en topklasse zondag
2018 – 2019 11e plaats tweede divisie
2017 – 2018 13e plaats tweede divisie
2016 – 2017 4e plaats tweede divisie
2015 – 2016 4e plaats topklasse zo
2014 – 2015 4e plaats topklasse zo
2013 – 2014 11e plaats topklasse zo
2012 – 2013 3e plaats topklasse zo
2011 – 2012 4e plaats topklasse zo
2010 – 2011 5e plaats topklasse zo

Totaalscore tegen De Treffers in tweede divisie
7 wedstrijden
6 overwinningen
0 gelijke spelen
1 nederlaag
17 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen

Totaalscore tegen De Treffers in tweede divisie in Groesbeek
3 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijke spelen
1 nederlaag
6 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen

Programma zaterdag 16 april 2022
De Treffers – Rijnsburgse Boys (15.00 uur)

Overige wedstrijden
GVVV – Katwijk
TEC – ASWH
Jong FC Volendam – Scheveningen
Kozakken Boys – Jong Sparta
Noordwijk – HHC Hardenberg
Quick Boys – Spakenburg
IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis
AFC – Koninklijke HFC

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd De Treffers – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.