Nico Glasbergen

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

 
Terwijl dit geschreven wordt, is de volgende onheilstijding over de voetbalwereld uitgestort. De komende drie weken (en reken maar op langer) zal geen wedstrijd met het publiek worden gespeeld waar het zo’n behoefte aan heeft. Behoefte, omdat voetbal domweg voor publiek gespeeld dient te worden. De hogere machten hebben anders besloten en dat dienen we te accepteren. Lastig, omdat we het mijns inziens om het veld prima voor elkaar hadden. De thuiswedstrijden van Rijnsburgse Boys verliepen prima, in het licht van de coronamaatregelen. Dat de maatregelen erg lastig te handhaven zijn op de plekken naast het veld, is een ander verhaal. Ook daar doen veel mensen hun best, maar de menselijke natuur zit ons daar danig in de weg. Ik ben ervan overtuigd dat er zoveel onwil niet is, maar het vooral een gevecht is tegen wat we gewend zijn te doen. Dicht bij elkaar aan zitten, uit automatisme.
Verzachtende omstandigheden, verzwarende omstandigheden, ze doen er even niet meer toe. Baas Rutte en zijn vazal De Jonge hebben gesproken en dus reist een zeer select groepje naar Rijnsburg om de wedstrijd te gaan zien. Je kan je speciaal voelen als je daar bij hoort, maar het is bovenal triest. En dus reist alleen de ploeg plus de staf, vergezeld door drie bestuursleden en drie persmuskieten naar Groesbeek. We zullen genoeg plek op de tribune hebben, dat dan weer wel. Er wordt traditioneel helaas laat afgetrapt in Groesbeek, zodat we gedeeltelijk naar een wedstrijd met kunstlicht gaan kijken. De Rijnsburgers die in het verleden naar Groesbeek afreisden zijn dat gewend: de Uien speelden er voor de competitie nog nooit geheel bij daglicht. Onze mannen speelden er namelijk in het verleden in februari, december en november. En dus is deze editie van de Treffers – Rijnsburgse Boys de vroegste ooit in het seizoen, in competitieverband.

Foto: Hans Heemskerk


Treffen tussen twee kwakkelkontjes
Het seizoen is pas vier wedstrijden oud, maar trainer Jan de Jonge van De Treffers en Henk Wisman van Rijnsburgse Boys hebben nu al (enige) zorgen. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen behaalden de Groesbekers een verdienstelijk punt tegen HHC Hardenberg, maar daarna was het uit met de puntenpret. Achtereenvolgens HFC, AFC en ASWH bleken te sterk en dat is zuur voor de trots van Groesbeek. Onverwacht ook, al zijn AFC en HHC natuurlijk wel clubs die een elftal hebben dat om de bovenste plaatsen meespeelt. De formatie van Jan de Jonge komt moeilijk tot scoren, al zat het ze niet mee, afgelopen zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat beetje geluk ontbeert men dan ook nog, zo gaat het altijd.

Op naar een beter rapport
Rijnsburgse Boys heeft vier punten meer dan De Treffers. Gezien de spelbeelden van de wedstrijden die de mannen van Wisman hebben gespeeld, hadden dat er gerust een aantal meer mogen en kunnen zijn. IJsselmeervogels verdiende de overwinning niet, maar kreeg hem wel en ook Maassluis had niet mogen ontsnappen, maar ging er zelfs nog bijna met de winst vandoor.
Het is allemaal nog wat stroperig bij de Boys. Het is zo klaar als een klontje dat vedette Jongeneelen met zijn specifieke kwaliteiten wordt gemist. De wil is er wel, maar het is allemaal nog in een te laag tempo en te eendimensionaal. Voorin wordt er weinig gevaar gesticht en het soms flitsende combinatiespel op hoog tempo wat de Uien kenmerkt, komt er nog zelden uit. Sowieso is er teveel onnodig balverlies, de bal wordt dan zomaar ingeleverd zonder dat er veel druk op de bal is. Zonde, maar troost u met de gedachte dat de start vorig seizoen ook niet zo crescendo was. Ook daar ontbrak toen nog wat aan. Er zijn natuurlijk ook genoeg positieve punten, zoals de optredens van nieuweling Bram de Bruin (hij wordt vast een publiekslieveling). De overtuiging is, dat ook andere jongens hard aan de poort gaan kloppen en hun waarde voor Rijnsburgse Boys gaan bewijzen. De potentie is er, absoluut. Aan de inzet ligt het niet, net zoals dat vorig seizoen niet het issue was. Zou dat wel zo zijn, dan zou Henk Wisman hard ingrijpen, zoveel is zeker. Maar Henk kan zich nu richten op andere verbeterpunten, zoals tempo en lengte in het spel. Zijn vakmanschap kennende, gaat dat allemaal goedkomen.

Foto: Hans Heemskerk


Feit
De Treffers – Rijnsburgse Boys eindigde in de afgelopen drie seizoenen één keer in een nederlaag en twee keer in een overwinning voor de Uien. Uw voorbeschouwer was uitgerekend alleen bij die twee overwinningen aanwezig. Wordt het drie op een rij ? Laten we het hopen. U kunt het aanstaande zondagochtend gaan lezen…
Clubgegevens De Treffers
Oprichtingsdatum: 1 augustus 1919
Sportpark
Sportpark Zuid
Nijerf 1
6562 KW Groesbeek
Website
www.detreffers.nl
Erelijst
Algemeen Amateurkampioen in 1991 en 1998
Algemeen kampioen zondagamateurs in 1988, 1991 en 1998
Kampioen Hoofklasse in 1981, 1986, 1988, 1990, 1991, 1998, 2005 en 2010
Winnaar districtsbeker KNVB in 1994 en 2013
Tenue
Shirt: rood-zwart verticaal gestreept
Broek: zwart
Kousen: rood
Trainer
Jan de Jonge
Topscorer
Boy van de Beek met één treffer
Wapenfeiten De Treffers in tweede divisie en topklasse zondag
2018 – 2019 11e plaats tweede divisie
2017 – 2018 13e plaats tweede divisie
2016 – 2017 4e plaats tweede divisie
2015 – 2016 4e plaats topklasse zo
2014 – 2015 4e plaats topklasse zo
2013 – 2014 11e plaats topklasse zo
2012 – 2013 3e plaats topklasse zo
2011 – 2012 4e plaats topklasse zo
2010 – 2011 5e plaats topklasse zo
Onderlinge resultaten in tweede divisie
2019-2020 Rijnsburgse Boys – De Treffers: 2-1 De Treffers – Rijnsburgse Boys: 0-2
2018-2019 Rijnsburgse Boys – De Treffers: 3-1 De Treffers – Rijnsburgse Boys: 3-1
2017-2018 Rijnsburgse Boys – De Treffers: 2-0 De Treffers – Rijnsburgse Boys: 1-3
Totaalscore tegen De Treffers in tweede divisie
6 wedstrijden
5 overwinningen
0 gelijke spelen 1 nederlaag
13 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen
Totaalscore tegen De Treffers in tweede divisie in Groesbeek 3 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijke spelen
1 nederlaag
6 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
In het seizoen 2011-2012 speelden De Treffers en Rijnsburgse Boys tegen elkaar in de eerste ronde van de KNVB beker. De Treffers won in Groesbeek met 1-0.
Programma zaterdag 3 oktober 2020
De Treffers – Rijnsburgse Boys (18.00 uur)
Overige wedstrijden
Quick Boys – IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam
AFC – ASWH
Scheveningen – TEC
Kozakken Boys – Koninklijke HFC
Noordwijk – HHC Hardenberg
Spakenburg – Katwijk
Jong Sparta – GVVV
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
RTV Katwijk verzorgt een extra lange uitzending die tot 20.00 uur duurt.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd De Treffers – Rijnsburgse Boys is zondagmorgen te lezen hier op de website.