outhands

Voorbeschouwing csv Apeldoorn – Rijnsburgse Boys

 Het overvolle competitieschema van de Topklasse noopte de KNVB om één doordeweeks competitieprogramma in te plannen. Speelronde drie wordt zodoende een compleet avondprogramma voor de (veelal) werkende amateurvoetballers. Doordat alle Topklassers vorige week deelnamen aan de strijd om de KNVB-beker (behalve HHC Hardenberg dat een week eerder in de eerste ronde werd uitgeschakeld) spelen de Topklassers komende dinsdagavond hun vierde wedstrijd binnen elf dagen. Het belang van een brede en fitte selectie wordt zo al snel duidelijk. Rijnsburgse Boys reist af naar Apeldoorn waar het, voor het eerst in haar geschiedenis, een competitiewedstrijd tegen csv Apeldoorn speelt.

csv Apeldoorn is één van de verassingen in de Topklasse. De ploeg was immers vorig seizoen, na vijf jaar in de eerste klasse te hebben gespeeld, debutant in de hoofdklasse C. Maar met een keurige derde plaats plaatsten de Apeldoorners zich wel direct voor de Topklasse. Een seizoen met goed verzorgd en aanvallend voetbal met diepgaande middenvelders en scorend vermogen leverde 46 punten op. Tevreden gezichten dus, en dat betekende ook dat de selectie grotendeels bij elkaar gehouden kon worden. In de eerste twee competitiewedstrijden was verdediger Thomas Litjens (ex-Baronie) de enige nieuwe aanwinst die in de basis stond opgesteld. Met nagenoeg alleen maar Apeldoorners en een heel stabiele organisatie is er de hoop dat er in de Topklasse opnieuw een stap vooruit gezet kan worden.

Werden de laatste vijf wedstrijden van het afgelopen seizoen nog winnend afgesloten, de eerste twee wedstrijden in de Topklasse werden beide verloren. De openingswedstrijd op het eigen sportpark Orderbos leverde een kansloze wedstrijd tegen Capelle op die – schlemielig – in de zesde minuut van de blessuretijd met 0-1 werd verloren. Afgelopen zaterdag lukte het de ploeg om op de Westmaat, met veel mensen achter de bal, een uur lang de talloze aanvallen van een getergd IJsselmeervogels op te vangen. De Spakenburgers hadden immers niet alleen de eerste competitiewedstrijd kansloos verloren maar werden ook vier dagen later uit het KNVB-beker toernooi geknikkerd. Uiteindelijk moesten de Apeldoorners hun meerdere erkennen in de regerend algeheel landskampioen en verloren met 2-0. Vier dagen eerder had csv Apeldoorn ook de KNVB-bekerwedstrijd tegen de regerend zondagkampioen Gemert met 0-1 verloren. En nu dus komende dinsdagavond de zaterdagkampioen van 2009 die op bezoek komt. Met recht een loodzwaar programma!


Selectie csv Apeldoorn

Rijnsburgse Boys startte ook niet met een gemakkelijk programma. In de eerste twee competitiewedstrijden kwamen de Uien de kampioen van de hoofdklasse C van de laatste twee jaar tegen: Excelsior ’31 (in 2010) en Harkemase Boys (in 2009). Het resultaat (vier punten) mag er zijn en met een steeds beter op elkaar ingespeelde ploeg lijken de Rijnsburgers zich helemaal thuis te voelen in de Topklasse. Natuurlijk zal de wedstrijd tegen csv Apeldoorn niet onderschat moeten worden. De ploeg van trainer Bram van Aken zal niet het stempel ‘lelijk eendje van de Topklasse’ willen krijgen door de eerste drie wedstrijden te verliezen. Rijnsburgse Boys is dus gewaarschuwd voor de ploeg die (nu nog) met lege handen staat en best in is voor een stunt!

Clubgegevens csv Apeldoorn
Opgericht: 1 juni 1946
Erelijst:  Alleen kampioenschappen in de 1e,  2e, 3e en 4e klasse

Shirt: rood met gele verticale baan
Broek: wit
Kousen: geel-rode horizontale streep

Sportpark Orderbos
Orderbos 5
7313 HN Apeldoorn
Telefoon: 055-3552489
Website: www.csvapeldoorn.nl/

Wapenfeiten van csv Apeldoorn van de laatste 10 seizoenen
2009 – 2010  3e plaats Hoofdklasse C
2008 – 2009  Kampioen 1e klasse D
2007 – 2008  2e plaats 1e klasse D
2006 – 2007  4e plaats 1e klasse D
2005 – 2006  3e plaats 1e klasse D
2004 – 2005  8e plaats 1e klasse D
2003 – 2004  13e plaats Hoofdklasse C (degradatie)
2002 – 2003  10e plaats Hoofdklasse C
2001 – 2002    2e plaats 1e klasse D

Onderlinge resultaten in competitieverband
csv Apeldoorn en Rijnsburgse Boys speelden nooit eerder tegen elkaar in competitieverband.

Stand Topklasse Zaterdag

Programma dinsdag 31 augustus:
csv Apeldoorn – Rijnsburgse Boys (aanvang: 19.30 uur)

Overige wedstrijden:
Capelle – Hoek (18.30 uur)
Sparta Nijkerk – IJsselmeervogels (18.30 uur)
Excelsior ’31 – HHC Hardenberg (20.00 uur)
Harkemase Boys – Flevo Boys Emmeloord (20.00 uur)
Katwijk – ARC (20.00 uur)
SC Genemuiden – FC Lisse (20.00 uur)
Spakenburg – Barendrecht (20.00 uur)

Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb

Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.