outhands

Voorbeschouwing competitie seizoen 2007-2008

 Na een voetballoze zomer en een reeks oefenpartijen en bekerduels gaat zaterdag de competitie bij de amateurs weer van start. De Hoofdklasse A belooft het strijdtoneel te worden van een zeer boeiend seizoen. Als regerend kampioen hoort Rijnsburgse Boys automatisch weer bij de kanshebbers voor de bovenste plaats, maar de concurrentie is groot. FC Lisse heeft met de terugkeer van Kevin Winter (van IJsselmeervogels) en het aantrekken van Glynor Plet en Richal Leitoe (beide FC Den Bosch) gerichte versterkingen gedaan, terwijl de selectie verder intact is gebleven. Quick Boys is een van de andere favorieten voor de titel. De Katwijkse ex-profs Hendrik van Beelen, Robert-Jan Ravensbergen en Niels van Duyn keren terug op Nieuw-Zuid en geven de buren zo een flinke kwaliteitsinjectie. Noordwijk, dat vorig seizoen zo positief verraste, lijkt er eveneens sterker op geworden. Spelmaker Bram Meurs is vooralsnog niet verhuisd naar Spanje, routinier André de Ridder komt over van Stormvogels Telstar en ook Celsius Grant, Mark Moen en Erwin Verkuylen bewezen bij hun vorige clubs van waarde te kunnen zijn.

Naast de clubs uit de Duin- en Bollenstreek moet zeker ook rekening worden gehouden met ASWH en DOTO. Het in dit decennium zo succesvolle ASWH heeft deze zomer vele spelers zien komen en gaan. De selectie lijkt er per saldo op vooruit te zijn gegaan, mede door de  komst van Paul Verboom, Alexander de Jong en Sjoerd van der Waal van IJsselmeervogels en Ivar Eltenberg van DOTO. Bij laatstgenoemde club zijn de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen. Naast Eltenberg verdwenen ook gewaardeerde krachten als Kevin Braber, Dennis Kok en Jeroen van Wetten, maar onder meer de nieuwelingen Driss El-Akchaoui (Helmond Sport), Kerem Yilmaz (Sparta), Bart Fiegel, Sander Molenaar en Ilya Tiren doen voor hen zeker niet onder.

De overige clubs moeten waarschijnlijk genoegen nemen met een plek buiten de top vijf, al zijn verrassingen nooit uit te sluiten. De voorbereiding van Ter Leede en Katwijk viel tegen, maar dat hoeft zich niet altijd door te zetten in de competitie. SHO zal met een plek in de middenmoot tevreden zijn, wat bij handhaving geldt voor TOGR – al hebben de Rotterdammers wel een aantal goede spelers erbij – Capelle, Excelsior Maassluis en de nieuwkomers Barendrecht en Zwaluwen ’30.

Wat Rijnsburgse Boys betreft is het vertrek van Joost Kuhlmann en Bryan Simons naar IJsselmeervogels een gevoelige aderlating. Anderzijds zijn er ook goede nieuwe spelers naar Middelmors gehaald. Michel van Kasteren moet waarschijnlijk Tim Orlowski voor zich dulden in het doel, maar Germaine Levant, Dick Zwarthoed,  Menno van Roosmalen en Jelle Bouma hebben al laten zien over veel voetbalkwaliteiten te beschikken, wat we al wisten van de teruggekeerde Martin den Haan. Ook Rijnsburgse jongens als André van Egmond, Niels Hogewoning, Yuri van Es en Joey Zandbergen kloppen steeds nadrukkelijker aan de deur. Kortom, trainer Ted Verdonkschot heeft een luxeprobleem, maar voorgaande seizoenen lieten zien dat hij daar wel mee overweg kan. Daarnaast kun je niet een heel seizoen op het hoogste niveau volhouden zonder een brede selectie en een sterke bank. Hoe het afloopt gaan we zien in het komende seizoen. Veel voetbalplezier!