IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Capelle – Rijnsburgse Boys

capelle

Wekelijks krijgen de volgers van de Topklasse de virtuele Landelijke Divisie voorgeschoteld. Na drie speeldagen blijken Capelle en Rijnsburgse Boys, de twee ploegen die elkaar komende zaterdag ontmoeten op sportpark ’t Slot, daar deel van uit te maken. En dat willen beide ploegen, die alle seizoenen van de Topklasse hebben meegemaakt, op 14 mei 2016 natuurlijk nog steeds. Wellicht is in een eerder stadium het ticket voor de Landelijke Divisie al veilig gesteld. En, wie zal het zeggen, heeft Capelle opnieuw de primeur. In het seizoen 2009-2010 was immers Capelle de eerste Hoofdklasser die zich plaatste voor de nieuwe Topklasse.
Het streven van Rijnsburgse Boys is om op een gemiddelde van twee punten per speeldag uit te komen. Met zo’n score zal de ploeg tot het einde toe mee blijven strijden om de prijzen. Met de huidige zes punten uit drie wedstrijden liggen de Uien exact op koers. Capelle heeft één punt minder en beleeft daarmee een mindere seizoenstart dan vorig jaar. Toen had de ploeg van Ton van Bremen na drie speeldagen maar liefst vier punten meer dan het huidige puntenaantal. De hoofdtrainer van Capelle kende toen in zijn eerste volledige seizoen bij de groen-zwarten een pikstart met drie overwinningen op rij.
In de beleving van de Rijnsburgers is Capelle, dat dit jaar voor het achttiende(!) achtereenvolgende seizoen bij de Uien is ingedeeld, altijd al een geduchte tegenstander geweest. Door het favoriete spelletje van Capelle (veel spelers achter de bal en bij balbezit snel de aanval zoeken vanuit een sterk bezet middenveld) wordt de ploeg als stug ervaren. Echter, de resultaten in vijf seizoenen Topklasse zijn hoopgevend: vijf overwinningen, vier gelijke spelen en slechts één nederlaag. De laatste overwinning in Capelle is daarentegen alweer drie jaar geleden en kende een historisch grote uitslag: 1-5. Een glansrol was weggelegd voor Kevin Winter die met twee rake vrije trappen en twee assists bij vier goals betrokken was. Vorig seizoen leverde zowel de uit- als thuiswedstrijd een gelijkspel op. In Capelle eindigde een rommelige wedstrijd, zonder heel veel uitgespeelde kansen, toch nog in 2-2. Rijnsburgse Boys oogde sterker, maar het was Capelle dat tweemaal op voorsprong kwam en vervolgens Rijnsburgse Boys net zo vaak langszij zag komen.

capelle-rbb (4)

Opvallend dit seizoen is dat Capelle in de drie competitiewedstrijden (Scheveningen, SteDoCo en  DVS’33), en ook in KNVB-bekerwedstrijd (Blerick) al vier keer met hetzelfde basiselftal startte. Onder hen vier nieuwelingen: Jordao Pattinama (ex-RVVH) die een verleden heeft bij Feyenoord en Excelsior Rotterdam, Olaf van der Sande (ex-Leonidas) die al tweemaal trefzeker was in zowel de competitie als de KNVB-beker, Quincy Oostrom, (ex-XerxesDZB) met inmiddels ook één competitietreffer achter zijn naam en tenslotte Joey Kleijn (ex-SHO) met ook twee treffers in de KNVB-beker. De keuze voor het vaste elftal lijkt gerechtvaardigd: geen van de vier wedstrijden werd verloren.
Komende zaterdag is Colin Prooi uit Hellevoetsluis als scheidsrechter aangesteld. Net als voor de voetballers is het voor hem ook zijn vierde wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de voorgaande drie wedstrijden kwam de thuisploeg telkens op een 2-0 voorsprong. Aan Rijnsburgse Boys de taak het niet zo ver te laten komen…
Tenslotte voor de autorijders: Komend weekend is de A13 vanaf Delft richting Rotterdam afgesloten wegens onderhoud. De A20 zal dus vanaf de andere kant benaderd moeten worden.
Clubgegevens Capelle
Opgericht: 20 februari 1930
Sportpark ’t Slot
P.C. Boutenssingel 1
Capelle aan den IJssel
Website: www.vvcapelle.nl
Erelijst:  
Winnaar districtsbeker (West II): 2013 en 2014
Shirt: groen
Broek: zwart
Kousen: zwart
Wapenfeiten Capelle in de Topklasse
2014 – 2015    8e plaats Topklasse
2013 – 2014  12e plaats Topklasse
2012 – 2013    7e plaats Topklasse
2011 – 2012  10e plaats Topklasse
2010 – 2011    6e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2014-2015
Rijnsb.Boys-Capelle: 1-1
Capelle-Rijnsb.Boys: 2-2
2013-2014
Rijnsb.Boys-Capelle: 3-0
Capelle-Rijnsb.Boys: 3-2
2012-2013
Rijnsb.Boys-Capelle: 3-1
Capelle-Rijnsb.Boys: 1-5                                                                                                                          2011-2012                                                                                                                                                              Rijnsb.Boys-Capelle: 4-2
Capelle-Rijnsb.Boys: 0-0
2010-2011
Rijnsb.Boys-Capelle: 1-1
Capelle-Rijnsb.Boys: 1-2
Totaalscore Topklasse 2010-2015
10 wedstrijden
5 overwinningen
4 gelijk spelen
1 nederlaag
23 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen
Totaalscore Topklasse in Capelle
5 wedstrijden
2 overwinningen
2 gelijk spelen
1 nederlaag
11 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen
Programma zaterdag 12 september 2015
Capelle – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Barendrecht – Scheveningen
FC Lisse – HHC Hardenberg
GVVV – IJsselmeervogels
Katwijk – SteDoCo
Kozakken Boys – Excelsior Maassluis
ONS Boso Sneek – RVVH
Spakenburg – DVS ’33 Ermelo
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag  
Het verslag van de wedstrijd Capelle – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.