IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Barendrecht – Rijnsburgse Boys

barendrecht

Het afgelopen paasweekend bleek maar weer eens als scherprechter te fungeren in de strijd om de titel in de Topklasse. Kozakken Boys vergrootte de voorsprong op Spakenburg van twee naar zes punten. Dat zou voor de Werkendammers voldoende moeten zijn om de eerste Topklasse-titel te gaan opeisen. En de nummers drie en vier van de afgelopen weken, Barendrecht en Rijnsburgse Boys, zakten, mede door hun nederlaag op Paaszaterdag, naar plek vier en zes. Komende zaterdag staan beide clubs, die vanaf de start deel uit maken van het elitekorps der Topklassers, voor de tiende keer in Topklasse-verband tegenover elkaar, dit keer op sportpark de Bongerd.
Constant
Barendrecht begon het seizoen met de intentie om buiten degradatiegevaar te blijven. Maar al heel snel werd duidelijk dat de ploeg een opvallend rustig en constant seizoen draait. Vierde in zowel de eerste als tweede periode en nu dus ook vierde in de rangschikking op vier wedstrijden voor het einde. Door het veelvuldige puntenverlies na de winterstop van Kozakken Boys en Spakenburg werd Barendrecht regelmatig genoemd als outsider voor de titel. Maar in het Barendrechtse kamp werd nooit over de titel gesproken. De huidige positie is echter wel een behoorlijke verbetering in vergelijking met de elfde plaats in de eindstand van vorig seizoen. Opvallend is dat van de twaalf overwinningen dit seizoen de helft hiervan behaald is met het kleinst mogelijke verschil. Ook opvallend, zeker in vergelijking met de andere Topklassers, is het vrijwel constant presteren in thuis- en uitwedstrijden. Van de huidige 44 punten werden er 23 thuis en 21 op vreemde bodem behaald.

barendrecht-rbb

Trainer
Liefst negen seizoenen is Jack van den Berg trainer van Barendrecht. Aan die lange periode komt na dit seizoen een eind omdat hij besloten heeft te vertrekken. De 56-jarige trainer zal terugkeren bij de club waarmee hij in 2005 de algehele landstitel veroverde: ASWH. En juist het veroveren van een titel zit er volgens hem bij Barendrecht niet in. Opmerkelijk is dat hij ook zondagclub IFC traint, de buurman van ASWH, spelend op hetzelfde complex. De opvolger van Jack van den Berg voor het nieuwe seizoen wordt Adrie Poldervaart, momenteel trainer van Zwaluwen, spelend in de zaterdag Hoofdklasse B met onder andere Katwijk en Quick Boys.
Schorsing
Na drie wedstrijden op rij geen kaarten te hebben opgelopen, gebeurde dat voor Rijnsburgse Boys afgelopen zaterdag wel tegen GVVV. De gele kaart voor Mark van den Boogaart, zijn zesde van dit seizoen, betekent dat de middenvelder het duel tegen zijn oude club zal moeten missen. Bij Barendrecht zit aanvoerder Patrick Stolk een schorsing uit. Afgelopen zaterdag moest hij in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg na twee gele kaarten, en dus rood, het veld verlaten. In de zevende minuut had hij nog juist zijn ploeg naar een voorsprong geschoten via een benutte strafschop.
Het duel van komende zaterdag wordt geleid door scheidsrechter Prooi uit Hellevoetsluis. Hij fluit zijn tiende Topklasse duel en voor het eerst dit seizoen een wedstrijd van Rijnsburgse Boys.
Clubgegevens Barendrecht
Opgericht: 1926 (onder de naam DETO, in 1930 veranderd in Barendrecht)
Sportpark De Bongerd
Dierensteinweg 6
2991 XJ  Barendrecht
Erelijst:
Afdelingskampioen Hoofdklasse B in 1998
Kampioen Hoofdklasse A in 2010
Winnaar Districtsbeker West II in 2009
Winnaar Landelijke Amateurbeker in 2009
Shirt: wit
Broek: rood
Kousen: rood
Wapenfeiten Barendrecht in de Topklasse
2013 – 2014 11e plaats Topklasse
2012 – 2013   2e plaats Topklasse
2011 – 2012 12e plaats Topklasse
2010 – 2011   9e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015
Barendrecht-Rijnsb.Boys: ?-?
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 1-1
2013-2014
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 1-0
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 0-1
2012-2013
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 0-0
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 1-3
2011-2012
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 0-2
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 0-0
2010-2011
Barendrecht-Rijnsb.Boys: 1-3
Rijnsb.Boys-Barendrecht: 2-3
Totaalscore in Topklasse 2010-2015
9 wedstrijden
2 overwinningen
3 gelijke spelen
4 nederlagen
9 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen
Totaalscore in Barendrecht Topklasse 2010-2015
4 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
5 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen
Programma zaterdag 11 april 2015
Barendrecht – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Ajax – GVVV
FC Lisse – Capelle
Hoek – Kozakken Boys
SC Genemuiden – Excelsior Maassluis
Scheveningen – ONS Boso Sneek
Spakenburg – HHC Hardenberg
Sparta Nijkerk – IJsselmeervogels
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Barendrecht – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.