IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Barendrecht – Rijnsburgse Boys


Met drie mooie en aantrekkelijke affiches voor de boeg – Barendrecht, GVVV en Koninklijke HFC – hoopt Rijnsburgse Boys op waardige wijze het eerste seizoen tweede divisie af te sluiten. Tegen deze drie clubs werd eerder dit seizoen wisselende resultaten geboekt: een overwinning op Barendrecht, een nederlaag tegen GVVV en een gelijkspel tegen Koninklijke HFC. Kortom, de laatste drie tegenstanders waren eerder goed voor vier punten. Opnieuw dit aantal punten zal voor het behouden van de huidige zesde positie op de ranglijst waarschijnlijk niet voldoende zijn. Maar trainer Pieter Mulders was afgelopen zaterdag na de winst op Achilles ’29 heel stellig: hij wil negen punten toevoegen aan het huidige aantal van 49. Of Rijnsburgse Boys daarmee ook boven Barendrecht zal eindigen is nog maar de vraag. De Barendrechters hebben inmiddels 55 punten en staan daarmee op een keurige derde plaats.

Foto Hans Heemskerk


Openingswedstrijd
Het eerste duel tegen Barendrecht was ook de openingswedstrijd van het debuutseizoen in de tweede divisie van Rijnsburgse Boys. De Rijnsburgers deden daarin precies wat zij een jaar eerder in de derde divisie zo vaak hadden gedaan: terugkomen van een achterstand. Na een povere eerste helft, waarin Barendrecht uit anderhalve kans twee goals toverde, speelde Rijnsburgse Boys na rust vol op de aanval. De beloning kwam snel. Binnen tien minuten stond het 2-2 en daarna viel ook de 3-2. Barendrecht kreeg vervolgens kansen op een gelijkmaker, maar Richard van Nieuwkoop – man van de wedstrijd – sleepte zijn ploeg er doorheen. Overigens had Rijnsburgse Boys ook de kans om het duel vroegtijdig te beslissen, maar dat gebeurde niet, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Al met al was het één van de betere, zo niet de beste, gespeelde tweede helft van dit seizoen tot nu toe.
Hoogste amateurniveau
Al acht seizoenen achtereen acteert Barendrecht op het hoogste amateurniveau in allereerst de topklasse en vervolgens de tweede divisie. Van alle zaterdagclubs die momenteel in de tweede divisie spelen wist alleen HHC Hardenberg hetzelfde resultaat te bereiken. Een groot compliment dus voor de ploeg van Adrie Poldervaart, die drie seizoenen geleden het trainersstokje overnam van Jack van den Berg, de huidige trainer van vv Katwijk. Speelde Barendrecht onder zijn voorganger behoudend en zakelijk, onder Adrie Poldervaart is er veel meer flair en durf in het spel gekomen. Leverde dat vorig seizoen een gedeelde zevende plaats op, dit seizoen is het, na een matige start, naar de top-drie doorgestoten. Metname de fraaie reeks sinds begin februari – met zeven overwinningen en twee gelijke spelen – maakte indruk en zorgde voor een sprong op de ranglijst.

Foto Hans Heemskerk


Nederlagen
Maar zie daar, de laatste twee competitiewedstrijden leverden tweemaal een nederlaag op. Barendrecht had natuurlijk te maken met een tegenstander die de punten hard nodig heeft voor de titelstrijd, Kozakken Boys, en vervolgens een ploeg die strijdt om de p/d-positie te ontlopen, AFC. Centrale verdediger Max van Dijk, die in de eerste ontmoeting op Middelmors na vier minuten de openingstreffer van Barendrecht voor zijn rekening nam, liep in het duel met AFC tegen een rode kaart op en zal komende zaterdag geschorst zijn. Ook twee andere Barendrechtse sterkhouders, Danny Monster en Jeffrey Aarts, zijn geschorst. Beide spelers stonden op scherp en kregen in Amsterdam een gele kaart. De twee nederlagen op rij betekenden ook dat Barendrecht de koppositie in de derde periode kwijtraakte. Het moge duidelijk zijn: Barendrecht heeft iets recht te zetten na de teleurstelling van afgelopen zaterdag en het verlies in de competitieopener op Middelmors. Voor Pieter Mulders zaak om zijn ploeg vanaf minuut één op scherp te zetten!
Clubgegevens Barendrecht
Opgericht: 1926 (onder de naam DETO, in 1930 veranderd in Barendrecht)
Sportpark
Sportpark De Bongerd
Dierensteinweg 6
2991 XJ Barendrecht
Erelijst
Afdelingskampioen Hoofdklasse B in 1998
Kampioen Hoofdklasse A in 2010
Winnaar Districtsbeker West II in 2009
Winnaar Landelijke Amateurbeker in 2009
Tenue
Shirt: wit
Broek: rood
Kousen: rood
Trainer
Adrie Poldervaart
Topscorer
Joey Jongman met 13 treffers
Wapenfeiten Barendrecht in tweede divisie en topklasse
2016 – 2017 8e plaats tweede divisie
2015 – 2016 5e plaats topklasse
2014 – 2015 4e plaats topklasse
2013 – 2014 11e plaats topklasse
2012 – 2013 2e plaats topklasse
2011 – 2012 12e plaats topklasse
2010 – 2011 9e plaats topklasse
Totaalscore tegen Barendrecht in tweede divisie en topklasse
13 wedstrijden
4 overwinningen
5 gelijke spelen 4 nederlagen
19 doelpunten voor en 17 doelpunten tegen
Totaalscore tegen Barendrecht in topklasse in Barendrecht
6 wedstrijden
3 overwinningen
2 gelijke spelen
1 nederlaag
8 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen
Programma zaterdag 12 mei 2018
Barendrecht – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – AFC
Excelsior Maassluis – Jong Sparta
FC Lisse – FC Lienden
GVVV – De Treffers
Koninklijke HFC – HHC Hardenberg
Kozakken Boys – IJsselmeervogels
TEC – Katwijk
De Dijk – VVSB (op 13 mei)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Barendrecht – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.