Piet Hemminga

Voorbeschouwing ASWH – Rijnsburgse Boys

Voor de tweede keer dit seizoen een volledig programma op dinsdag- en woensdagavond. Voor Rijnsburgse Boys staat deze keer een reis naar Hendrik Ido Ambacht op het programma.  Wordt het voor de Rijnsburgers een vierde wedstrijd tegen oranjehemden op rij?

Coronabesmettingen
Waarschijnlijk niet want ASWH speelt alleen in uitwedstrijden (ook) in het oranje, het reguliere thuisshirt is zwart en wit. ASWH kwam afgelopen weekeind niet in actie. De uitwedstrijd in en tegen Spakenburg  werd uitgesteld vanwege te veel coronabesmettingen in de selectie van de ploeg van trainer Rogier Veenstra. De voormalige profvoetballer van oa NAC Breda, Haarlem en Excelsior is aan zijn derde en laatste seizoen bij de club uit Hendrik Ido Ambacht bezig. De trainer vertrekt aan het eind van dit seizoen om in de eerste divisie bij Excelsior Rotterdam als hoofd jeugdopleiding aan de slag te gaan. Na een start als trainer in Zeeland schuift hij dus steeds meer naar het noorden op. Assistent Sjoerd van der Waal is inmiddels aangesteld als trainer voor volgend seizoen.

Diverse selectie
Twee spelers zijn inmiddels aan hun 9e seizoen voor ASWH bezig: middenvelder Jesper van de Bosch, en verdediger Gilmaro van de Werp. Laatstgenoemde kreeg in de laatste wedstrijd in Katwijk tegen Quick Boys een rode kaart voorgehouden en is normaliter dinsdag niet van de partij. De meeste ervaring is in de verdediging terug te vinden. Zo is Peter Verhoeve voor het zesde jaar van de partij terwijl de inmiddels 35-jarige Henrico Drost bij 7 verschillende profclubs onder contract stond. De selectie is redelijk divers, zeven spelers zijn aan hun eerste seizoen bezig. Sinds eind januari maakt topscorer Luuk Admiraal (20) geen onderdeel meer uit van ASWH. Hij ging zijn trainer voor naar Excelsior Rotterdam.

Competitieverloop
ASWH promoveerde in 2019 naar de Tweede Divisie en speelt na twee vroegtijdig afgebroken competities voor het eerst een volledige reeks die vooralsnog niet heel erg succesvol verloopt. Het team bivakkeert op de voorlaatste plaats op de ranglijst met GVVV in de achtervolging op vier punten. Daarbij heeft het zelf eveneens vier punten achterstand op IJsselmeervogels. De club heeft nog steeds last van een moeizame start waarbij pas in de zevende wedstrijd de eerste volle drie punten werden gepakt. Ook in de laatste vijf wedstrijden werd niet gewonnen, de laatste overwinning dateert van een maand geleden. Maar met dertien wedstrijden nog in het verschiet zijn er ook nog 39 punten te behalen. Rijnsburgse Boys moet met de informatie dat een kat in het nauw rare sprongen maakt voldoende gewaarschuwd zijn.

Rijnsburgse Boys
Niemand zal ontkennen dat de Uien momenteel in een positieve flow verkeren. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen waarbij gemiddeld drie doelpunten in een wedstrijd werden gemaakt. Terwijl de tegenstander het net niet wist te vinden. Na een moeizame herstart in 2022 een goede basis voor een mooi Paasrapport straks. Eén doelpunt maakt nog geen zomer moet Dani van der Moot gedacht hebben. En dus maakte hij er twee afgelopen zaterdag. De vraag is of daarmee het spreekwoordelijke schaap ook over de dam is. Daarnaast komt iedere invalbeurt van Delano Asante de laatste weken haast overeen met een (fraaie) treffer. Haast even opmerkelijk is de bal die door Roderick Gielisse van de lijn werd gehaald tegen HHC Hardenberg. In de eerste weken van dit jaar wellicht een tegentreffer, nu wordt de nul gehouden. Successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus ook niet voor de wedstrijden die in het verleden op Sportpark Schildman werden gespeeld. De score is tot dusverre in evenwicht, een mooie gelegenheid om die doordeweeks in een positieve verhouding om te zetten.

Clubgegevens ASWH

Opgericht
1 augustus 1929

Complex
Sportpark Schildman (kunstgras)
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Erelijst

  • Afdelingskampioen op hoogste amateurniveau in 2001, 2002 en 2005
  • Zaterdagkampioen in 2005
  • Algeheel amateurkampioen in 2005
  • Amateursupercup in 2005 en 2014
  • Districtsbeker in 2006, 2014 en 2016

Clubkleuren
Wit-zwart

Trainer
Rogier Veenstra

Topscorer
Luuk Admiraal met acht treffers

Wapenfeiten in tweede en derde divisie
2020-2021: niet afgemaakt seizoen tweede divisie
2019-2020: niet afgemaakt seizoen tweede divisie
2018-2019: 7e plaats derde divisie
2017-2018: 11e plaats derde divisie
2016-2017: 4e plaats derde divisie

Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen ASWH in tweede en derde divisie
4 wedstrijden 
3 overwinningen  
0 gelijke spelen 
1 nederlaag
 8 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen

Totaalscore in tweede en derde divisie in Hendrik-Ido-Ambacht
2 wedstrijden
1 overwinning
 0 gelijke spelen 
1 nederlaag 
2 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen

Programma dinsdag 5 april 2022

Overige wedstrijden
HHC Hardenberg – Jong Sparta
GVVV – Kozakken Boys
Excelsior Maassluis – Scheveningen
Katwijk – Spakenburg
Noordwijk – Jong FC Volendam
IJsselmeervogels – Koninklijke HFC
TEC – Quick Boys (op 6 april)
AFC – De Treffers (op 6 april)

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd ASWH – Rijnsburgse Boys is woensdagmorgen te lezen op de website.