Nico Glasbergen

Voorbeschouwing ASWH – Rijnsburgse Boys

aswh

Wedstrijd nummer negen staat voor de deur. En wat voor één! De Uien mogen op bezoek bij een regelrechte hoogvlieger, de huidige nummer twee van de Derde Divisie. ASWH, getraind door de gepokte en gemazelde ervaren rot Jack van den Berg, is door onze trainer bij aanvang van het seizoen al bestempeld als een ‘hele goede ploeg’. ASWH bond overtuigend DVS’33 en IJsselmeervogels aan de zegekar, speelde met Quick Boys maar beet niet hard genoeg en won bij Jong FC Groningen. Slechts ODIN’59 was in staat om de Ambachters de drie punten af te snoepen, op effectieve wijze, normaal gesproken het handelsmerk van ploegen van Jack van den Berg.
ASWH
Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht promoveerde afgelopen seizoen op miraculeuze wijze uit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. Na in 2010 de boot naar de Topklasse te hebben gemist vertoefde het jarenlang in de Hoofdklasse. En daar leek het afgelopen seizoen een jaartje aan vast te plakken. Zeker voor de winterstop overtuigden de Ambachters nimmer. Zoals wel vaker bij elftallen van Van den Berg, een man met een ruim Zwart-Wit ’28 verleden, had het een aanloop nodig, maar eenmaal op stoom bleek het een lastig te kloppen ploeg. Met een periodetitel op zak ontmoette het in de barrage naar de Derde Divisie notabene Noordwijk. Na een knappe 2-2 op de Duinwetering leek ASWH op het eigen sportpark zijn Waterloo te vinden, toen het vlak voor het einde van de reguliere speeltijd nog met 0-1 achter stond. Echter, het wonder geschiedde. De gelijkmaker in blessuretijd was voor Noordwijk zo’n mentale dreun, dat het in de verlenging met 3-1 het schip in ging. ASWH is daardoor eindelijk op het gewenste niveau. En het blijkt zowel op het eigen kunstgras als op verplaatsing lastig te verslaan. Met de speersnelle Robbert Olijfveld en de van Spakenburg overgekomen Rijnmonder Peter de Lange heeft het zijn topscorers. Zij scoorden allebei zes maal in competitieverband. Voor de beker was ASWH veel te sterk voor en bij Tweede Divisionist De Treffers. Enkele weken geleden legde het de Groesbekers al voor rust op de pijnbank: 0-3.

Bron: ASWH.nl

Bron: ASWH.nl


Uienbuien
Pieter Mulders zal enkele sterkhouders missen in Hendrik-Ido-Ambacht. Donny Verdam is met een absentie van waarschijnlijk enkele weken de nieuwste loot aan de blessureboom. Hij voegt zich bij Hidde Prijs en de aanvallers Rachid El Yacoubi en Jeffrey Jongeneelen. Daarentegen zijn enkele spelers op de weg terug. Joost Leonard kan, naar verwachting met een invalbeurt, de hardwerkende Martijn Tjon-A-Njoek gaan ondersteunen en oudgediende Bart Freke speelde afgelopen zaterdag zelfs al meer dan een helft mee. Keus genoeg voor Pieter, die een moeizame start van het seizoen kent. Desondanks is er nog maar één keer verloren, al baart het aantal gelijke spelen en het vertoonde spel zorgen. Om een goede wedstrijd te spelen en een punt (of meer) weg te halen van Sportpark Schildman zal een heidens karwei worden. Beginnen zoals afgelopen zaterdag tegen Jong FC Groningen is hoe dan ook uit den boze…
Clubgegevens ASWH
Opgericht: 1 augustus 1929
Erelijst:
Afdelingskampioen op hoogste amateurniveau in 2001, 2002 en 2005
Zaterdagkampioen in 2005
Algeheel amateurkampioen in 2005
Amateursupercup in 2005 en 2014
Districtsbeker in 2006, 2014 en 2016
Sportpark Schildman (kunstgras)
Reeweg 75b
3342 AA  Hendrik-Ido-Ambacht
Website: www.aswh.nl
Tenue: Shirt: wit
Broek: zwart
Kousen: zwart
Trainer: Jack van den Berg
Programma zaterdag 8 oktober
ASWH – Rijnsburgse Boys (aanvang: 15.00 uur)
Overige wedstrijden:
DVS ’33 Ermelo – Huizen
FC Lisse – ODIN ’59
Jong FC Groningen – VVOG
Jong FC Volendam – Capelle
ONS Boso Sneek – Scheveningen
Quick Boys – FC Rijnvogels
SteDoCo – Harkemase Boys
IJsselmeervogels – Jong Almere City FC
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd ASWH – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.