outhands

Voorbeschouwing Ajax

 Voor titelkandidaat Rijnsburgse Boys staan er nog drie spannende finales op het programma met als tegenstanders Ajax, Quick Boys en FC Lisse.

Het paasweekend heeft, qua stand, weinig verandering gebracht in de top 3 van de hoofdklasse A. DOTO heeft door het gelijke spel tegen Ter Leede, aansluiting weten te houden bij de twee koplopers uit Rijnsburg en Lisse. De Pernissers blijven, weliswaar met één punt minder, mee doen met de titelrace. Rijnsburgse Boys had niets in te halen en ook het bekerduel dat gepland stond op zaterdag 15 april ging niet door omdat tegenstander DHL zich terug trok uit het bekertoernooi.

Aanstaande zaterdag is Ajax in Amsterdam de eerstvolgende tegenstander van Rijnsburgse Boys. Ajax – met ex-Rijnsburg-speler Mark Stuut in de gelederen – heeft een redelijk seizoen achter de rug, maar verkeert desondanks toch in de gevarenzone omdat met name Hoek de laatste weken de nodige punten pakt. De voorsprong op Hoek bedraagt nog slechts drie punten al heeft Ajax nog de uitwedstrijd tegen Capelle tegoed. De Ajacieden van trainer Bob de Klerk zijn zeker nog niet veilig voor het lot van het spelen van een promotie/degradatieduel.

De prestaties van de Amsterdammers zijn buitenshuis beter dan op eigen terrein. Tot heden werd er slechts twee maal in eigen huis gewonnen. Wellicht dat Rijnsburgse Boys daar profijt aan heeft want na twee doelpuntloze gelijkspelen is het hoog tijd dat de geelzwarten weer eens drie punten pakken. Nieuw puntverlies kan wel eens fataal zijn in deze beslissende fase van de competitie, iets wat ook voor Ajax geldt. De Ajacieden zullen zich niet zomaar gewonnen geven. In Rijnsburg wisten de roodwitten al een punt te behalen en ook nu zal men de titelkandidaat een zware middag willen bezorgen, zeker gezien het feit dat Ajax nog niet veilig is.

 Rijnsburgse Boys weet echter wat het te doen staat. Het is inmiddels 16 seizoenen na de laatste titel van het seizoen 1989-1990. Heel Rijnsburg smacht naar nieuw succes en dit jaar is de kans daarop nog nooit zo groot geweest als nu.

Ajax zaterdagamateurs
Naast voetballers die bij Ajax zijn gekomen om voetbal op hoog niveau te spelen en daar beroemd door te worden, spelen op zaterdag ook nog de amateurs. Ook daaruit stromen soms talenten door. Denk bijvoorbeeld aan Dennis Gerritsen die afkomstig was van de Ajax-amateurs en profvoetballer werd bij NAC, Helmond Sport, De Graafschap en Fortuna Sittard.

Ten aanzien van de tweedejaars A-junioren kan de technische staf van het grote Ajax bij doorstroming kiezen voor plaatsing in het tweede elftal betaald voetbal of in het eerste team van de zaterdagamateurs. Dat natuurlijk op basis van de specifieke kwaliteiten van de speler. Het eerste zaterdagteam valt ook onder de Ajax-opleiding.

Clubgegevens Ajax
Shirt: wit met een rode baan in het midden
Broek: wit
Kousen: wit met rode rand

Sportpark De Toekomst
Borchlandweg 16-18
1099 CT Amsterdam

Telefoon: 020-3119100
Website: www.ajaxzaterdag.nl

 Routebeschrijving Ajax
Rijdende op de snelweg A2 (Amsterdam – Utrecht) neemt u de afslag Ouderkerk aan de Amstel. Bovenaan deze afslag gaat u bij de verkeerslichten linksaf richting de ArenA. Nu neemt u direct (dus voor de ArenA) de afrit richting Duivendrecht en P2. Beneden bij de verkeerslichten gaat u linksaf de Holterbergweg op. Vervolgens gaat u bij de 2e verkeerslichten weer linksaf richting P2 en Borchland, waarbij u de meest rechtse rijbaan moet aanhouden. Op de kruising bij Borchland gaat u tenslotte linksaf waarbij u tussen P2 en het Borchlandterrein doorrijdt. Na drie bochten ziet u aan uw linkerhand het parkeerterrein van de Toekomst.

Onderlinge resultaten
Rijnsburgse Boys en Ajax stonden in het verleden slechts drie keer tegenover elkaar. De eerste wedstrijd vond plaats op 18 september 1993. Beide ploegen kwamen toen uit in de eerste klasse A (de huidige hoofdklasse A). In Amsterdam won Rijnsburgse Boys met 0-1 dankzij een doelpunt van Leon Vonk in de 6de minuut. Hier volgt een overzicht van de uitslagen tot heden:
Seizoen 1993-1994
18-09-1993 Ajax – Rijnsburgse Boys: 0-1
12-03-1994 Rijnsburgse Boys – Ajax: 1-1
Seizoen 2005-2006
19-11-2005 Rijnsburgse Boys – Ajax: 0-0

Totaalscore onderlinge ontmoetingen
3 wedstrijden; 1 overwinning; 2 gelijke spelen; 0 nederlagen; 4 punten; 2 doelpunten voor; 1 doelpunt tegen.

Conclusie
De voorgaande drie ontmoetingen tussen beide ploegen leverde geen doelpuntrijke wedstrijden op. Rijnsburgse Boys heeft tot heden nog nooit verloren van Ajax, maar wist zelf ook slechts één keer te winnen. Die overwinning werd op 18 september 1993 in Amsterdam behaald. Met eenzelfde resultaat zal Rijnsburgse Boys aanstaande zaterdag uiteraard heel tevreden zijn.

Programma zaterdag 22 april 2006
Ajax – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden
Capelle – DOTO
Hoek – Scheveningen
Kloetinge – ARC
FC Lisse – Noordwijk
Quick Boys – Katwijk
Ter Leede – Excelsior Maassluis

Wedstrijdverslag Ajax – Rijnsburgse Boys
Het verslag van de wedstrijd Ajax – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond vanaf ongeveer 19.00 uur te lezen hier op de website.

Bronvermelding
Historische gegevens Ajax – Rijnsburgse Boys afkomstig uit het jubileumboek ’75 jaar Rijnsburgse Boys 1930-2005′ van de auteurs Kees van Delft, Henk Hogewoning, Bram van Zuijlen en Gerard van Zuijlen, ISBN-nummer: 90-809784-1-8.
Foto’s: Gerard van der Meij