Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Ajax – Rijnsburgse Boys

ajaxNa de zwaar teleurstellende middag in Hardenberg, waar Rijnsburgse Boys zijn langdurige ongeslagen status verloor, mogen de Boys op bezoek op Sportpark de Toekomst, de thuishaven van de Ajax amateurs. De hoofdstedelingen hebben een duidelijk mindere serie achter de rug. Vanaf december werden slechts één uit- en één thuiszege geboekt. Gezien de eerste competitie-helft een verrassende ontwikkeling. Na pakweg tien wedstrijden vond Ajax zich op een prima middenmoot positie terug. Vertrekkend trainer Bart Logchies, volgend seizoen de trainer van o.a. ‘onze’ Mark van den Boogaart bij AFC, heeft sindsdien nogal wat mutaties in zijn team gezien. Het aantal gebruikte spelers overtreft de twintig ruimschoots. Spelers die stopten en spelers die in de winterstop werden aangetrokken maakten de Toekomst een milde variant van een duiventil. Een ontwikkeling die ertoe heeft geleid dat Ajax momenteel op de laatste plaats van de Topklasse bivakkeert.
Bijzonder hierbij is dat onze hersteltrainer en scout Arie de Haan Ajax aan het begin van het seizoen nog als outsider voor de titel bestempelde. Arie, zelf een ras-Amsterdammer, had hierbij zeker een punt. De kwaliteiten zijn er om een rol van betekenis te spelen, maar zoals vaker in het voetbal komt er soms niet uit wat er in zit. Gezien de stand op de ranglijst kan je Ajax niet met Rijnsburgse Boys vergelijken, maar ook de Uien halen er gewoon te weinig uit. De goede serie van de laatste maanden ten spijt, moet het spel beter. Het zou doodzonde zijn als het seizoen nu als een nachtkaars uit gaat. Alleen al uit eergevoel en de trouwe supporters die ook bij (verre) uitwedstrijden aanwezig zijn is een roemloos einde van het seizoen uit den boze. Er volgen nog een aantal – op papier – schitterende affiches. En natuurlijk is Ajax- Rijnsburgse Boys er één van. De naam van de tegenstander is genoeg om er voor de volle 100% tegenaan te gaan!

Kopie van IMG_5560

Ajax heeft in Kenneth Misa-Danso zijn clubtopscorer. Hij scoorde tot op heden in deze jaargang negen  treffers. In de thuiswedstrijd won Rijnsburgse Boys op basis van het surplus aan kansen verdiend met 3-1. Curieus in deze wedstrijd was de goal van Ajax. Na geklungel achterin wist Ogür Kaya de bal praktisch vanaf de zijlijn via de binnenkant van de paal in de goal te krijgen… Raily Ignacio (2x) en Jeroen Hessing zorgden er als eindstation voor dat de punten op de Middelmors bleven.
Leuk feitje: op 22 april 2006 speelde  Rijnsburgse Boys voor het laatst uit bij de amateurs van Ajax. De Uien wonnen met 0-3, door goals van Peter Freke, Danny van der Vijver en Djuric Ascension. Danny kreeg in deze wedstrijd geel.
De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van de heer A. Dijkstra uit Oosterwolde.   De heer Dijkstra floot in dit seizoen tien Topklasse-duels, waaronder Rijnsburgse Boys-IJsselmeervogels.
Clubgegevens Ajax (amateurtak)
Opgericht: 1 mei 1983
Erelijst:
Winnaar Districtsbeker West I: 2005 en 2008
Shirt: rood-wit
Broek: wit
Kousen: wit
Sportpark De Toekomst
Borchlandweg 16-18
1099 CT  Amsterdam
Telefoon: 020-6777433
Website: www.ajaxamateurs.nl
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2014-2015
Rijnsb.Boys – Ajax: 3-1
Ajax – Rijnsb.Boys: ?-?
Programma zaterdag 28 maart 2015
Ajax – Rijnsburgse Boys (aanvang: 15.00 uur)
Overige wedstrijden
Barendrecht – Excelsior Maassluis
FC Lisse – Kozakken Boys
GVVV – HHC Hardenberg
SC Genemuiden – IJsselmeervogels
Scheveningen – Capelle
Spakenburg – ONS Boso Sneek
Sparta Nijkerk – Hoek
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen via www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Ajax – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.