gerard

Voorbeschouwing AFC – Rijnsburgse Boys


Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De Uien staan al drie wedstrijden droog als het gaat om het verzamelen van winstpunten. De mannen van Pieter zullen dus vast wel smachten naar een winstbeurt. De vorige twee wedstrijden tegen VVSB en Kozakken Boys toonden strijd genoeg, maar helaas geen winstresultaat. Zijn de Uien deze week in staat om het schip te keren? Blijft dat met dezelfde strijdwijze, of gaan het over een andere boeg? Duidelijk is wel dat tegen AFC alle zeilen bijgezet moeten worden, met alle hens aan dek. De HKR loopt in ieder geval al lekker van stapel met een historische bootreis naar Amsterdam, voorafgaand aan de wedstrijd.
De Amsterdamsche Football Club kan zaterdagmiddag alvast de borst natmaken. De Uien komen om het tij te keren en de supporters hebben zich al gezellig voorbereid op de boot van Rederij van Hulst tussen Rijnsburg en Mokum. Dat betekent dat zowel binnen de lijnen als daarbuiten vast genoeg werk zal zijn om de geelzwarten in toom te houden. Sportief én qua gezelligheid.
De mannen van de herenclub uit Amsterdam, met het mooie rode shirt met de zwarte V, hebben hun zaken na de winterstop net iets beter voor elkaar dan de geelzwarten. Er werd 1 keer verloren (maar nipt van FC Lienden), 1 keer gelijkgespeeld en 2 keer gewonnen. Sinds André Wetzel het roer heeft overgenomen van de plots vertrokken Ton du Chatinier, gaat het langzaam maar gestaag omhoog. De komst van voormalig Uien-topper Raily Ignacio heeft daar zeker aan meegeholpen. Maar ook spelers als Milan Hoek en aanvoerder Magid Jansen gaan steeds lekkerder draaien.

Onze vroegere stofzuiger-op-het-middenveld Mark van den Boogaart zullen we ook graag op het veld zien. Ook aan hem, naast Raily, bewaren we goede herinneringen. In de thuiswedstrijd in de eerste seizoenshelft, die door de Uien met 1-0 werd gewonnen, werd hij nog gewisseld. In eerste instantie leek dat door een in de eerste helft wat onbezonnen gele kaart, maar later bleek het toch vanwege een blessure te zijn. Ook verblijft Mark nog wel eens in het buienland voor zijn werk, maar we zijn benieuwd of we hem zaterdag in actie gaan zien.
Zijn de Uien zaterdag in vorm? Dat is de grote vraag. Een week zonder voetbalzaterdag heeft misschien de nodige frisheid in de bovenkamers gebracht. Kleine pijntjes en blauwe plekken zijn weer verdwenen. De zin om de wei in te gaan is weer aanwezig. De zin van de supporters om een middagje voetbal te beleven zit er ook weer in. De ingrediënten zijn aanwezig.
In de wedstrijd tegen Kozakken Boys toonde Pieter Mulders een nieuw strijdplan. Dat leek in de eerste helft goed uit te pakken. Verdedigend stond het goed en het middenveld had de regie. De voorwaartsen (om maar een cliché te gebruiken) vergaten echter zichzelf en de ploeg te belonen met doelpunten. De wijze waarop Kozakken Boys vervolgens de punten stal, was frustrerend. Maar de tactische uitvoering, evenals de inzet die de week daarvoor tegen VVSB ook al aanwezig was, belooft meer. Zaterdag wordt het tijd voor een driepuntertje!
Clubgegevens AFC
Oprichtingsdatum: 18 januari 1895
Sportpark
Sportpark Goed Genoeg
De Boelelaan 50
1082 LR Amsterdam
Website
www.afc.nl
Erelijst:
Kampioen Hoofdklasse A Zondag in 2010
Kampioen Topklasse Zondag in 2014
Tenue
Shirt: rood
Broek: zwart
Kousen: rood
Trainer
André Wetzel
Topscorer
Thomas van den Houten met vier treffers
Wapenfeiten AFC in Tweede Divisie en Topklasse Zondag
2016 – 2017 11e plaats Tweede Divisie
2015 – 2016 6e plaats Topklasse Zo
2014 – 2015 10e plaats Topklasse Zo
2013 – 2014 1e plaats Topklasse Zo
2012 – 2013 11e plaats Topklasse Zo
2011 – 2012 10e plaats Topklasse Zo
2010 – 2011 4e plaats Topklasse Zo
Onderlinge resultaten in tweede divisie
2017-2018 Rijnsburgse Boys – AFC: 1-0 AFC – Rijnsburgse Boys: ?-?
Programma zaterdag 17 februari 2018
AFC – Rijnsburgse Boys (14.00 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – Jong Sparta
Barendrecht – De Treffers
Excelsior Maassluis – TEC
FC Lisse – VVSB
GVVV – Katwijk
Koninklijke HFC – De Dijk
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
IJsselmeervogels – FC Lienden
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd AFC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.