Nico Glasbergen

Voorbeschouwing AFC – Rijnsburgse Boys

Wat is dit toch voor een seizoen hè ? Het lijkt wel of er na elke straal zonneschijn een bui regen moet vallen. Wordt er een keer glorieus gewonnen, dan gaan de Leliveldleeuwen er weer roemloos af. Komt er een speler terug van een blessure, dan vallen er weer een paar voor meer dan een maand af. De Uien hebben dit seizoen een verzameling harken nodig, want het is het harkseizoen. Sputterend en spuitend gaan ze het seizoen door. En worden er een paar punten binnen geharkt, dan ligt het veld daarna weer vol bladeren. Zo’n seizoen is het. Doorbeuken en niet mauwen maar. Het is niet anders. En vooral het hoofd niet in de schoot leggen, want dat is onze geel-zwarte eer te na toch ? Lijkt mij wel. Al wordt het wel steeds lastiger om je gif ergens vandaan te halen, zeker als de p-d streep uit de buurt blijft. Als sportman heb je eergevoel. Je wilt graag winnen en je doet het ook voor de supporters. Zo is het ook wel weer. Na afloop zit je toch wel een stuk beter in de kleedkamer als je strijdend hebt gewonnen. Maar ja, die gasten doen het niet expres. En sommigen hebben al heel eerlijk gezegd dat het hun seizoen niet is en ze hun niveau niet halen, ook al willen ze wel. Die eerlijkheid valt te prijzen. En in voetbal weet je, soms kunnen details het ineens doen kantelen. En dan werkt het soms best wel als je naast een hark, ook een schoffel en een schop tevoorschijn tovert. Wel met beleid natuurlijk dan hè.

Foto: Cor Spruijt

Gebroederlijk onder elkaar
Wat voor ons geldt, geldt ook voor de tegenstander van aanstaande zaterdag. AFC draait een seizoen onder zijn stand, haalt zeer wisselende resultaten en heeft ook met zijn sores te kampen. Dan kom je terecht waar je staat, mede omdat er natuurlijk toch nog wel kwaliteit zat is. De ploeg van Benno Nihom doet het na de winterstop net zo wisselvallig als geel-zwart. Er valt nauwelijks een patroon te ontdekken in de resultaten, zodat deze editie van AFC – Rijnsburgse Boys ook wel weer een feest der onvoorspelbaarheid zal worden.     AFC boekte klinkende zeges na de winterstop, maar verloor ook genoeg punten aan laagvliegers. Dat heeft Rijnsburgse Boys dan weer niet. Door de bank genomen waren de Uien het beste tegen de ploegen onder zich. Spakenburg uitgezonderd, maar dat is voor Rijnsburgse Boys toch een wedstrijd apart als ze thuis spelen.      AFC raakte na de winterstop oude bekende Raily Ignacio kwijt aan Kozakken Boys. In zijn plaats is een andere oude bekende uit het dal geklommen. Na zijn rampjaar bij TEC trok Marciano Mengerink (en dus niet Mengering zoals sommigen hardnekkig blijven volhouden!) naar AFC, waar de oude vos een basisplaats heeft veroverd. Toch knap. Volgens de statistieken speelt AFC het inmiddels vrij populaire 5-3-2. Altijd lastig te bestrijden, maar niks is onmogelijk. Zeker niet als je op voorsprong komt.

Foto: Hans Heemskerk

Thuistreurnis
Op de wedstrijden tegen Spakenburg en Excelsior Maassluis na, is het een zware tweede seizoenshelft voor de Rijnsburgse supporter als het om de thuiswedstrijden gaat. GVVV, de Treffers, HFC en Jong Sparta kwamen de punten op de Middelmors ophalen. Dat is lastig te verteren, maar daarentegen verloren de Uien na de winterstop uit nog niet. Dat zal toch geen toeval zijn ? Het is sowieso een reden om positief naar sportpark Goed Genoeg af te reizen. Blijkbaar is Rijnsburgse Boys in de uitwedstrijden wel goed genoeg. Misschien omdat het dan wat meer achterover leunt ? Dat zou best wel eens kunnen. Hein Leliveld heeft helaas niet al te veel smaken meer om uit te kiezen. Dat is de geplaagde oefenmeester wel gewend inmiddels. Na zijn aanstelling was het nog erger, dus hij weet wat harken is. De sympathieke trainer zal met zijn staf een doortimmerd strijdplan uit de hoge hoed moeten toveren. En dan maar hopen dat zijn groep het goed uitvoert. Er vallen nog acht wedstrijden te spelen waarin het knollenlandschap toch nog een beetje een Hof van Eden kan worden. Al zal dat zaterdag op een kunstgrasveld moeten gebeuren. Lekker vlak, dat wel. Om 15:00 uur gaan de mannen aftrappen. Ze gaan er vast geen gras over laten groeien, daar in Amsterdam…! Dat stukje eergevoel hebben ze vast wel.

Informatie kaartverkoop
Wil je zaterdag de wedstrijd bijwonen, ga dan naar de webshop van AFC. Toegangskaarten zijn alleen online verkrijgbaar. Er is geen kaartverkoop aan de kassa. De prijs van een kaart kost 11 euro. Klik hier om naar de online ticketshop te gaan.

Parkeren
Sportpark Goed Genoeg is uitsluitend te bereiken via de Antonio Vivaldistraat. Zie voor meer informatie over de bereikbaarheid en parkeren de website van AFC.

Clubgegevens AFC
Oprichtingsdatum: 18 januari 1895

Sportpark
Sportpark Goed Genoeg
Maurice Ravellaan 4
1082 LC Amsterdam

Website
www.afc.nl

Erelijst
Kampioen tweede divisie in 2019
Kampioen topklasse zondag in 2014
Kampioen hoofdklasse A zondag in 2010

Tenue
Shirt: rood
Broek: zwart
Kousen: rood

Trainer
Benno Nihom

Topscorers
Splinter de Mooij en Oussama Siali met acht treffers

Wapenfeiten AFC in tweede divisie en topklasse zondag
2022 – 2023 3e plaats tweede divisie
2021 – 2022 6e plaats tweede divisie
2018 – 2019 1e plaats tweede divisie
2017 – 2018 12e plaats tweede divisie
2016 – 2017 11e plaats tweede divisie
2015 – 2016 6e plaats topklasse zo
2014 – 2015 10e plaats topklasse zo
2013 – 2014 1e plaats topklasse zo
2012 – 2013 11e plaats topklasse zo
2011 – 2012 10e plaats topklasse zo
2010 – 2011 4e plaats topklasse zo

Onderlinge resultaten in tweede divisie
20232-2023
Rijnsburgse Boys – AFC: 1-1
AFC – Rijnsburgse Boys: ?
2022-2023
Rijnsburgse Boys – AFC: 0-2
AFC – Rijnsburgse Boys: 2-0
2021-2022
Rijnsburgse Boys – AFC: 2-3
AFC – Rijnsburgse Boys: 1-3
2019-2020
Rijnsburgse Boys – AFC: 2-0
AFC – Rijnsburgse Boys: 6-3
2018-2019
Rijnsburgse Boys – AFC: 2-6
AFC – Rijnsburgse Boys: 2-0
2017-2018
Rijnsburgse Boys – AFC: 1-0
AFC – Rijnsburgse Boys: 1-1

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie
11 wedstrijden
3 overwinningen
2 gelijk
6 nederlagen
Doelsaldo: 15 voor en 24 tegen

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie in Amsterdam
5 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
3 nederlagen
Doelsaldo: 7 voor en 12 tegen

Programma zaterdag 30 maart 2024
AFC – Rijnsburgse Boys (15.00 uur)

Overige wedstrijden
Katwijk – Scheveningen
HHC Hardenberg – GVVV
Noordwijk – Kozakken Boys
Jong Almere City – Spakenburg
FC Lisse – Quick Boys
ACV – ADO ‘20
Koninklijke HFC – Jong Sparta
Excelsior Maassluis – De Treffers

Stand Betnation Divisie

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen van deze wedstrijd zijn live te volgen via twitter.com/vvrbb en instagram.com/rijnsburgse_boys

Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd AFC – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website