outhands

Voorbeschouwing 3e ronde districtsbeker 21 nov. 2009

Forum Sport – Rijnsburgse Boys 1 en Rijnsburgse Boys 2 – Zwaluwen Vlaardingen

  RIJNSBURGSE BOYS 1 (auteur Marcel van der Vijver)

 Het eerste elftal van Rijnsburgse Boys wordt komende zaterdag verwacht op het kunstgrasveld van VoetbalPark ’t Loo in Voorburg waar Forum Sport de tegenstander in de derde ronde van de districtsbeker WEST II zal zijn. Ging het in de tweede ronde nog erg moeizaam voor de Rijnsburgers (0-1 tegen Roodenburg), inmiddels lijkt het vizier op scherp te staan. Met de teruggekeerde goalgetter Martijn Gootjes en de in-vorm-zijnde Richal Leitoe, zijn de laatste twee duels maar liefst elf doelpunten toegevoegd aan het doelsaldo (twaalf voor en een dubieuze penalty tegen).

Toch blijft er altijd, qua beleving althans, een verschil tussen een competitieduel en een districtsbekerwedstrijd. Daar waar een amateurploeg tegen een profclub nog wel eens boven zichzelf weet uit te stijgen, wordt er tegen een lager ingedeelde club nog wel eens meer op de “automatische piloot” gespeeld. De vraag is ook of trainer Niek Oosterlee bepaalde jongens rust zal geven of dat het elftal dat ARC declasseerde wederom vanaf de aftrap zal gaan starten. Een argument hiervoor zou kunnen zijn om de huidige vorm te consolideren. 

Forum Sport is vanaf 1998 een fusieclub van het voormalige SV Voorburg en DEVJO en speelt op de zaterdag in de tweede klasse C. Momenteel staat de ploeg van trainer Stefan Koegler op de zesde plaats. De club telt ruim 1200 leden en heeft samenwerkingsverbanden met ADO Den Haag en TONEGIDO. Deze samenwerking is vooral het gevolg van de gedegen jeugdopleiding van de club waarmee Forum Sport zich als een soort kweekvijver lijkt te profileren voor de omliggende clubs en de nodige profclubs. In de vorige ronde versloeg Forum Sport op eigen veld DSVP uit Pijnacker met 3-1.

RIJNSBURGSE BOYS 2 (auteur Piet Hemminga)

 Rijnsburgse Boys 2 neemt het op tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. De ploeg die normaliter in de 1e klasse B uitkomt heeft nog goede herinneringen aan een eerder bezoek aan de Bollensteek. In de vorige bekerronde werd Noordwijk 2 met 0-2 verslagen. In de competitie staat de ploeg van trainer Peter Wubben vlak achter de drie koplopers. Katwijk 1 heeft komende zaterdag een extra vrije dag. Met dank aan “het tweede” zoals het team van Arie van Dijk in de volksmond genoemd wordt. Wie er bij was, een aantal weken geleden op de Krom, beleefde een genoeglijke voetbalmiddag. Wie hoopt op een herhaling van het resultaat is dus van harte welkom op de Middelmors.

 

SPEELSCHEMA 3E RONDE
Smitshoek   – Barendrecht
Rhoon    – Ter Leede
Heinenoord   – ZBVH
Forum Sport   – Rijnsburgse Boys 1
PPSC     – Alphia
Jodan Boys   – Quick Boys
Voorschoten ’97  – NSVV
FC Maense   – RVVH
DSO    – Scheveningen
Capelle   – DOTO
Rijnsburgse Boys 2  – Zwaluwen
’s-Gravenzandse VV  – FC Rijnvogels
VDL    – MMO
DHL    – Alphen
VUC    – HSTexasDZS
UVS    – HBS 2
DSOR    – Nieuwkoop
Nieuwerkerk   – WRW
DHC    – Vreedenburg
VVSB    – Haaglandia
Poortugaal   – LMO
PFC    – SV Duindorp
Swift Boys   – Woerden
Kocatepe   – Foreholte
Westlandia 2   – DCV