outhands

Vol uitvak bij FC Utrecht het meest indrukwekkend

 Donderdagavond 9 november was er in het uitvak van stadion Galgenwaard geen lege stoel meer te vinden. Maarliefst 1150 Rijnsburgse supporters zaten in het vak waarin normaal gesproken supporters van eredivisieclubs worden weggemoffeld achter glas en netten. Tijdens het liveverslag van Talpa, was het uitsluitend dit vak dat in beeld werd gebracht tijdens de dode spelmomenten. Het volle uitvak scoorde dan ook erg goed in de poll die we hielden de week na de wedstrijd. De meeste mensen verkozen dit tot het meest indrukwekkende moment van de hele dag.

Ook het moment dat de spelers naar het vak kwamen om de supporters te bedanken, scoorde erg hoog. Een kippenvelmoment, niet alleen voor de supporters maar ook voor de spelers. Aanvoerder Dennis Groot schreef later in zijn dankwoord op de site, “Het was echt kippenvel. Ongelooflijk, zo mooi. We werden er stil van, brok in de keel. Woorden schieten te kort om ons gevoel goed te verwoorden.”

Voor veel jonge Rijnsburgers was het konvooi bussen dat onder politiebegeleiding een weg baande langs files en door rode lichten, een indruk die zij niet snel zullen vergeten. Zoiets maak je niet vaak mee in je leven.

Het spel van Rijnsburgse Boys is geëindigd op de laatste plaats in onze poll. Toch zegt deze lage score niets over hoe de Boys gespeeld hebben maar meer over hoe men deze dag beleefd heeft. Dat er verloren werd was geen schande tegen een club als FC Utrecht. Belangrijker was het voetbalfeest voor jong en oud. Al hadden we de optie – de hele dag – in de poll gezet, dan was hier zeker het meest op gestemd, en terecht, het was een onvergetelijke dag.

Uitslag poll:
Wat vond u het meest indrukwekkend?

Het hele uitvak vol met supporters (123) 47%
Het danken van de supporters door de selectie (74)  28%
Het konvooi bussen met politiebegeleiding (49) 19%
Het spel van Rijnsburgse Boys (16) 6%
Totaal aantal stemmen: 262