outhands

Voetbalpiramide bijeenkomst WEST II goed bezocht

(bron www.voetbalrotterdam.nl)

De door de KNVB georganiseerde bijeenkomst ‘optimalisering voetbalpiramide amateurvoetbal’ is door de clubs uit West II goed bezocht. Tijdens de bijeenkomst werden de clubs geïnformeerd over de plannen van de KNVB en werden de clubs met de diverse modellen geconfronteerd.

Op mooie wijze met licht beeld en geluid werd de bijeenkomst opgesierd door de KNVB. Een manier om het publiek in de juiste stemming te krijgen. Hans Bol (projectleider), Cor Evers (projectmedewerker) en Peter Nieuwenhuis (directie HyperCube), legden de aanwezigen vooral de voordelen van de diverse systemen uit. Weliswaar minder derby’s, maar meer omzet en meer voetbal waren de meeste gehoorde argumenten, waar de zaal het overigens niet geheel mee eens bleek te zijn.

Op 17 maart door het bestuur amateurvoetbal besloten welk model de voorkeur krijgt. De definitieve beslissing valt echter pas aan het eind van het seizoen als de afgevaardigden uit de regio stemmen.

Geen verregaande accommodatie eisen topklasse clubs       
Clubs, die in de al dan niet in te voeren topklasse gaan uitkomen, zullen alleen qua lichtinstallatie en ordemaatregelen aan verscherpte eisen moeten voldoen. Dit is duidelijk geworden tijdens de bijeenkomst over ‘optimalisering voetbalpiramide’. Vooral het gesprek over de lichtinstallatie kwam aan de orde.

Vanuit de KNVB werd er gemeld dat ongeveer de helft van de clubs voldoet aan de lichtinstallatie eisen. De andere helft zal voor 100.000 euro een lichtinstallatie moeten laten installeren. De KNVB zal voor de clubs een gunstige financiele regeling proberen te regelen.

Verduidelijking keuze mogelijkheden modellen       
Het onderzoeksbureau Hypercube, vertegenwoordigd door directeur Pieter Nieuwenhuis (zie foto), heeft in dienst van de KNVB onder andere zes modellen onderzocht waar op 17 maart tussen kan worden gekozen. Het bestuur amateurvoetbal zal dan een besluit nemen voor welk model de afgevaardigden van de KNVB mogen gaan kiezen. Dit zal slechts 1 model zijn waarop ja of nee kan worden gezegd. Lees verder voor een uitleg over de modellen.

Onderzoek 6 modellen:
Model 2A: 2 topklassen van 16 teams, hoofdklasse 14 teams en overige klassen 12 teams
Model 2B: 2 topklassen van 16 teams, hoofdklasse 14 teams en overige klassen 14 teams
Model 3A: 3 topklassen van 16 teams, hoofdklasse 14 teams en overige klassen 12 teams
Model 3B: 3 topklassen van 16 teams, hoofdklasse 14 teams en overige klassen 14 teams
Model 0A: Geen topklasse, hoofdklasse 14 teams en overige klassen 12 teams
Model 0B: Geen topklasse, hoofdklasse 14 teams en overige klassen 14 teams